Sniega un apledojuma dēļ daudzviet Latvijā uz autoceļiem ir apgrūtināta braukšana

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.novembris 2023 9:25

Sniega un apledojuma dēļ svētdienas rītā daudzviet Latvijā uz autoceļiem ir apgrūtināta braukšana, aģentūrai LETA pavēstīja VISA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 109 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Tallinas šosejas (A1) visā posmā, uz Vidzemes šosejas (A2) no Rīgas līdz Vangažiem un no Augšlīgatnes līdz Veclaicenei, uz Valmieras šosejas (A3) no Braslas līdz Valkai, uz Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne) (A4) visā posmā, uz Rīgas apvedceļa (Salaspils-Babīte) (A5) visā posmā, kā arī uz Daugavpils šosejas (A6) no Rīgas līdz Nīcgalei un no Izvaltas līdz Pātarniekiem.

Tāpat yz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Bauskas šosejas (A7) visā posmā, uz Jelgavas šosejas (A8) visā posmā, uz Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Bikstiem un no Kalvenes līdz Liepājai, uz Ventspils šosejas (A10) visā posmā, uz autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) visā posmā, uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) no Grebņevas līdz Špoģiem, uz Rēzeknes apvedceļa (A15) visā posmā un uz valsts reģionālā autoceļa Tīnūži-Koknese (P80) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijas teritorijā.

Autoceļu uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, sākumā strādājot uz galvenās, tad reģionālās un pēc tam uz vietējās nozīmes autoceļiem. Uzturēšanas darbu mērķis ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus.

"Latvijas valsts ceļu" pārstāvji arī atgādina, ka snigšanas laikā sniega kārta veidojas atkārtoti, tāpēc autobraucēji aicināti plānot papildu laiku ceļā. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem iedzīvotāji aicināti informēt "Latvijas valsts ceļus", zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 1

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju (+ VIDEO) 2

Liepājā pēc dažiem gadiem tiks ražotas lidmašīnas. Uzņēmums “Fokker Next Gen” Liepājas Speciālajā ekonomiskajā zonā veidos ūdeņraža lidmašīnu ražošanas un testēšanas rūpnīcu, kā arī plāno inženierzinātņu centra izveidi. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti