Uzdod novērst trūkumus IeM autostāvvietu atļauju izsniegšanā 7

 
31.oktobris 2008 11:53

Pēc dienesta pārbaudes par iespējamiem pārkāpumiem, izsniedzot un lietojot IeM autotransporta stāvēšanas atļauju kāda uzņēmuma transportlīdzeklim, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš uzdevis novērst trūkumus atļauju izsniegšanas un kontroles sistēmā, kā arī izteikts aizrādījums atbildīgajai Iekšlietu ministrijas amatpersonai.

Tāpat uzdots pārbaudīt visu iepriekš izsniegto auto stāvēšanas atļauju izsniegšanas un izmantošanas pamatotība.
Pārbaude tika ierosināta pēc 2008.gada 28.septembrī interneta portālā „TVNET” ievietotās publikācijas „Mistisks Segliņa padomnieks braukā ar mistisku auto”, kurā redzama invalīdu autostāvvietā stāvoša automašīna „Mercedes Benz” ar valsts reģistrācijas numuru GB – 209 un logā ievietotu Iekšlietu ministrijas atļauju Nr.96.

Pretēji publikācijā apgalvotajam, atļauja nav izsniegta nevienam esošajam vai bijušajam iekšlietu ministra štata vai ārštata padomniekam, taču pārbaudē konstatēts, ka tā izsniegta un lietota neatbilstoši Iekšlietu ministrijas autotransporta stāvēšanas atļauju izsniegšanas noteikumiem.

Pārbaudē konstatēts, ka Iekšlietu ministrijas autotransporta stāvēšanas atļauja „Iebraukt, apstāties un stāvēt pie visām IeM iestādēm” Nr.96, kas nedod nekādas citas tiesības kā vien novietot transportlīdzekli īpaši apzīmētās autostāvvietās pie Iekšlietu ministrijas iestādēm vai to teritorijā, izsniegta 19.augustā pēc Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālistikas pārvaldes (VP GKP KP) priekšnieka pieprasījuma.

Pārbaudē noskaidrots, ka VP GKP KP priekšnieks atļauju pieprasīja ar mērķi īslaicīgi izmantot SIA „Rolands S” piederošo autotransportu „Mercedes Benz” ar valsts numuru GB 209 dienesta braucienam uz Ludzas un Rēzeknes rajoniem. 21.augustā VP GKP KP priekšnieks informēja Iekšlietu ministriju par to, ka brauciens nenotiks, taču izsniegtā atļauja ministrijā netika atdota.

Ar savu rīcību VP GKP KP priekšnieks ir pārkāpis iekšējo normatīvo aktu prasības un būtu saucams pie disciplinārās atbildības, bet, ņemot vērā to, ka divas dienas pēc publikācijas - šā gada 30.septembrī - viņš ir atbrīvots no dienesta Iekšlietu ministrijas iestādēs, tas nav iespējams. Savukārt Iekšlietu ministrijas atbildīgajai amatpersonai dienesta pārbaudes rezultātā ir izteikts aizrādījums.

Dienesta pārbaudes gaitā atļauja Nr.96 tika izņemta un atdota Iekšlietu ministrijai.

Tāpat dienesta pārbaudes ietvaros ir noskaidrots autovadītājs, kurš, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, novietoja automašīnu invalīdu stāvvietā. Šī persona nav saistīta ar Iekšlietu ministriju. Pēc Iekšlietu ministrijas sniegtās informācijas Ceļu policija sastādīja administratīvo protokolu un vainīgais autovadītājs ir saukts pie administratīvās atbildības, uzliekot 40 latu naudassodu.
 
Visi komentāri
 
263389. viesis 31.oktobris 2008 13:52
0 0 Atbildēt

Un cik veel shaadu atljauju ir?

Un kaada pii peec VP GKP KP priekšniekam ir jaaizmanto kaadas SIA automashiina?

263390. viesis 31.oktobris 2008 14:08
0 0 Atbildēt

Būtībā, tur jau KNABam vajadzētu painteresēties - kāpēc, kādēļ un kādu motivētu iemeslu dēl policijas amatpersonām no apšaubāmiem SIA/MIA kantoriem jāīrē dārgi auto braucieniem uz....latgales reģioniem !? Nu, škiet, vienkārši kaut kāda mistika. Īpaši jau pašreizējos krīzes apstākļos. Bet līdzīgas atļaujas tiek manītas ļoti daudzos auto, īpaši jau tajos, kam numuri sākas ar 17... Tas nu ir fakts.

263391. viesis 31.oktobris 2008 14:30
0 0 Atbildēt

Vēl tikai beigās vajadzēja tekstu: vot i skazočke koņec, a kto slušal, tomu 3.13zģec

263393. viesis 31.oktobris 2008 14:44
0 0 Atbildēt

Šitais labs, atrisinām vienas nieka stāvvietas problēmu, bet nerisinām otro problēmu, ko neviens "neredz? ", kāpēc IEM būtu bijis jāīrē vai pat par velti jāizmanto tik dārgs kāda SIA auto?

263395. viesis 31.oktobris 2008 15:16
0 0 Atbildēt

Rīgas kungs gribēja čangaļiem pazīmēties,tikai nav saprotams,kāpēc,braucot uz Latgali,vajadzīga stāvēšanas atļauja.

263397. viesis 31.oktobris 2008 15:30
0 0 Atbildēt

Laikam Ludzaa vai Reezeknee baigaas probleemas ar staavvietaam, ka bez atljaujas nemaz nevar aizbraukt vienu reizi :)))

263399. viesis 31.oktobris 2008 18:32
0 0 Atbildēt

Segliņš līdz šim nebija pamanījis, ka daudziem viņa korišiem, kuriem ar IeM nav nekāda sakara, ir šitās caurlaides? Kā tas nākas, ka tas kurš pasūtījis un izsniedzis caurlaudi vēl ir priekšnieks nevis sētnieks?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti