Policija veiks ceļu satiksmes uzraudzību pastiprinātā režīmā 9

 
23.jūnijs 2010 11:19

Valsts policijas darbinieki sākot no šā gada 22.jūnija līdz 28. jūnijam ceļu satiksmes uzraudzību visā Latvijā veiks pastiprinātā darba režīmā.

<250>Tiks izmantotas gan slēptās uzraudzības metodes, gan arī vietām pilnībā nobloķējot satiksmi un pārbaudot katru garāmbraucošo autovadītāju. Īpaša uzmanība tiks pievērsta tam, vai autovadītāji ievēro ātruma ierobežojumus un vai nav sēdušies pie automašīnas stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš aicina ceļu satiksmes dalībniekus būt saprotošiem un iecietīgiem pret ceļu policijas inspektoriem, jo vietām tiks pārbaudīts katrs garāmbraucošais autovadītājs un, ja policijas inspektoram radīsies aizdomas, tad autovadītāja izelpojamajā gaisā tiks pārbaudīta iespējamā alkohola koncentrācija.

Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks jau iepriekš atvainojas, ka šādas pārbaudes var radīt īslaicīgas neērtības autovadītājiem, tomēr tas viss tiek veikts ar mērķi paaugstināt visu ceļu satiksmes dalībnieku kopējo drošību, un tiem, kuri godprātīgi ievērojuši visus ceļu satiksmes noteikumus, nav iemesla uztraukumam. E. Zivtiņš arī aicina visus laikus izbraukt no mājām, lai, pavadot laiku sastrēgumos un ceļu policijas pārbaudēs, nebūtu jākavē ieplānotie svētku pasākumi.

Apkopotā statistiska par pēdējiem četriem gadiem (2006. – 2009.) liecina, ka laika posmā no 22. līdz 25. jūnijam ceļu satiksmes negadījumos katru gadu gājuši bojā vidēji 3 cilvēki, savukārt cietuši 70 cilvēki. Tādēļ Valsts policija vēlreiz aicina visus autovadītājus būt apdomīgiem, nesēsties pie automašīnas stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā, ievērot visus ātruma ierobežojumus, kā arī citus ceļu satiksmes noteikumus.

Tomēr jāuzsver, ka Valsts policijas spēkos nav pārbaudīt visus Latvijas autovadītājus, tādēļ ceļu satiksmes noteikumu ievērošana ir katra iedzīvotāja pienākums un atbildība. Atcerēsimies, ka arī katra blakussēdētāja un līdzbraucēja iespējās ir izglābt savu un savu draugu dzīvības!

Valsts policija vēl visiem drošus un līksmus Jāņus!

 
Visi komentāri
 
277655. viesis 26.jūnijs 2010 18:51
0 0 Atbildēt

veiks? vai tad jāņi nav pagājuši

277657. viesis 28.jūnijs 2010 8:41
0 0 Atbildēt

smieklīgi - vakar apstādina, Stādās priekšā un vaicā tikai dokumentus, un apdrošināšanu, ja ir izdrukāta; pačolē, atdod un saka laimīgu ceļu...

Kad dokumenti atdoti, retoriski pasažierim apvaicājos - kāpēc stādināja, kas par iemeslu. To laikam dzirdēja CP darbonis un visai pikts panāk atpakaļ un prasa vai esot kādi jautajumi - atbvildu, ka jā - nesapratu apturēšanas iemeslu - uz ko atbilde - alkoreids...

Khmm - ja jau alkoreids - tad iedo iepūst tās nulles tai trubā, nevis prasi apdrošināšanu... khmm, vai es ko jaucu?

Ja interesēja auto, vai šķita interesants - var jau apturēt un cilvēciski apvaicāties - es saprastu un atbildētu uz interesējošiem jautajumiem, tā ir reiz bijis...

277661. viesis 28.jūnijs 2010 10:42
0 0 Atbildēt

277657. viesis

Mūsdienās provizorisku alkotestu var uztaisīt bez iepūšanas trubā, no attāluma, Tev pat to nenojaušot.

Bet vispār šādā režīmā CP var strādāt kaut cauru gadu, man iebildumu nav.

277663. viesis 28.jūnijs 2010 12:12
0 0 Atbildēt

Redzi viesi Nr 277661, ir mazs sīkums, lai kādu apturētu uz ceļa, tam ir jāizdara kāds pārkāpums, tā nu tie MK noteikumi un likumi rakstīti.

Ja cilvēku aptur, tad miliča pirmajiem vārdiem pēc savas famīlijas nomurmināšanas ir - Jūs (veicāt maksas manevru, pārāk zemu lidojāt, vadījāt tā, ka ir aizdomas uz alkoriebumu, ir reids) jūsu dokumentus.

Tik vien kā elementāra likumprasību izpilde.

Ja stādini, tad NOSAUC APTURĒŠANAS IEMESLU!

Ja frāze - šķitāt sariebis - šķiet grūti izrunājama, moš milicis pats sareibis?

277666. viesis 28.jūnijs 2010 21:50
0 0 Atbildēt

Braucu katru dienu no rakstā pieminētajiem datumiem, kopā redzētas 5 ekipāžas, apstādināts nevienu reizi, lai gan nobraukts ar tik kādi 400 km ar retro automobīli, kas stipri izceļas kopējā plūsmā.

277674. viesis 29.jūnijs 2010 11:29
0 0 Atbildēt

Kārtējo reizi CP šefam Zivtiņam tāda demagoģiska izbļaustīšanās vien sanākusi. Par to jau ordeņus nedod. Vienīgā nopietnā avārija jāņu laikā diemžēl saistīta ar pašu CP neveiksmīgu dalību. Tas neliecina par veiksmīgu darba organizaciju CP . Pats Līgo svētkos izbraucu turp un atpakaļ no Jurmalas līdz pat Liezerei Madonas rajonā un visa brauciena laikā pamanīju TIKAI vienu CP brigādi "guļošā" atpūtā stāvvietā netālu no Siguldas. Kur tad šefoja tie pārējie CP un viņu papildspēki - tas paliek liels noslēpums pašu CP virsvadītāju ziņā. Kā šajās dienās noskaidroju, NEVIENS no maniem kolēgiem, draugiem un paziņām šajās svētku dienās CP neesot "saticis". No dažiem jūrmalniekiem gan dzirdēju, ka BIEZS no CP brigadēm tajās dienās esot bijis Tukuma rajona zvejniekciemos. Tur gan vairāk ķerti esot riteņotāji , jo autovadītāju bijis pamaz.

277682. viesis 29.jūnijs 2010 13:29
0 0 Atbildēt

no otras puses - piedraudot ar BIAISU reidu moš ir panākts, ka daudzi nobīštās un pie stūres nesēžas alkoriebumā...

277692. viesis 29.jūnijs 2010 15:27
0 0 Atbildēt

Pareizāk jau būtu par tiem reidiem nebļaustīties. Taisīt viņus pa kluso.

277710. viesis 30.jūnijs 2010 10:00
0 0 Atbildēt

tas ir gadījumā, ja plāns ir ievākt piķi, nevis nodrošināt drošāku satiksmi... ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti