Cūkmens iesaistījies Ceļu policijas darbā 6

 
23.jūlijs 2010 11:15

Cūkmens aicina iedzīvotājus fiksēt mēslošanas gadījumus un sūtīt viņam foto vai video pierādījumus.

Uzsākot kampaņu „Nemēslo ceļmalā!”, Cūkmens iesaistījies Ceļu policijas darbā. Vakar viņš bija pievienojies īpašā policijas reidā uz Siguldas šosejas, lai runātu ar autovadītājiem, ievāktu informāciju par mēslošanu ceļmalās un aicinātu iesaistīties Cūkmena policijā, sūtot piemēslošanas gadījumu foto un video pierādījumus uz e-pastu: cukmens@cukmens.lv. Autovadītāji bija pārsteigti par Cūkmena jauno amatu, taču bija ļoti atsaucīgi un solīja palīdzēt cīņā pret ceļmalu piemēslotājiem.

„Biju pārsteigts, ka gandrīz visi apturētie autovadītāji varēja parādīt atkritumu maisiņus, kurus viņi izmetīs miskastē, līdz ko nonāks galamērķī. Tai pat laikā viņi atzina, ka ceļmalu konteinerus neizmantojot, jo tie ir pārpildīti ar mājas atkritumiem un papildus atkritumus tur vairs nav iespējams izmest,” uzsver Cūkmens.

Viņš arī piebilst, ka ceļmalu konteineri ir izvietoti, lai garām braucošo automašīnu vadītāji un pasažieri varētu izmest nelielus sadzīves atkritumus, piemēram, tukšas dzērienu pudeles, pārtikas iepakojumus vai izsmēķus. Savukārt mājas atkritumus vest uz ceļmalām ir aizliegts. Ikvienai mājsaimniecībai būtu jābūt atkritumu apsaimniekošanas līgumam, lai nerastos jautājumi, kur likt savus mājas atkritumus un tie nenonāktu ceļmalās.

Cūkmens visiem apturētajiem autovadītājiem uzdeva vairākus jautājumus par ceļmalu piemēslošanu un savu jauno ceļa zīmi. Kļūstot par kolēģi ceļu policistiem, Cūkmens uzzināja, ka autovadītāji regulāri pamana citus satiksmes dalībniekus, kuri mēslo ceļmalās. Tāpat kā reidā satiktos autovadītājus, arī ikvienu Latvijas iedzīvotāju Cūkmens aicina sūtīt foto vai video pierādījumus, kas palīdzētu sodīt nelietīgos Latvijas dabas piemēslotājus.

Kāds no autovadītājiem arī godprātīgi atzinās, ka līdz brīdim, kad atmeta smēķēšanu, viņš mēdzis mest ārā pa automašīnas logu cigarešu izsmēķus un lūdza Cūkmenam par to piedošanu. Tāpat arī laikā liela daļa autovadītāju zina, ka mēslošana mežā un ceļmalā ir pārkāpums par ko pienākas sods. Taču pagājušajā nedēļā izvietotās informējošās ceļa zīmes uz Rīgas robežām bija pamanījis tikai katrs trešais.

Jau ziņots, ka AS „Latvijas valsts meži” galvenais cīnītājs pret atkritumiem Cūkmens kopā ar draugiem pagājušajā nedēļā uzsāka kampaņu „Nemēslo ceļmalā!”, lai šogad īpaši cīnītos pret atkritumu mešanu ārā pa logiem un mājas atkritumu nonākšanu ceļmalās vai mežos. Šīs kampaņas ietvaros viņš radījis arī īpašas ceļa zīmes, lai brīdinātu ne tikai autovadītājus, bet visus Latvijas iedzīvotājus, ka mēslošana ceļmalā ir noziegums un par to pienākas 50 līdz 500 Ls sods (Administratīvo pārkāpumu kodekss 58. un 140. pants).
 

 
Visi komentāri
 
278062. viesis 23.jūlijs 2010 16:30
0 0 Atbildēt

Nu izsmēķi jau principā nav piesārņojums, lai gan smuki jau nav.

278067. viesis 25.jūlijs 2010 13:30
0 0 Atbildēt

Sen jau vajadzēja pie visām ceļmalas miskastēm kameras, uh kā budžets pildītos.

278070. viesis 25.jūlijs 2010 20:42
0 0 Atbildēt

Par izsmēķiem - luksafors pie tramvaja pieturas "Keramika" iebraucot Rīgā pa Maskavas ielu pirms Dienvidu tilta - zemi neredz dēļ tās drazas! :)

278072. viesis 26.jūlijs 2010 13:42
0 0 Atbildēt

Kur tad ir tie atkritumu konteineri????? Cik braukāju pa Latviju, uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt.... visas stāvvietas aiztaisītas, ķieģeļi priekšā, konteineru nav, toletes aizvāktas.... Varbūt Cūkmenam vajadzētu šajā virzienā pastrādāt?????

278073. viesis 26.jūlijs 2010 16:22
0 0 Atbildēt

Cūkmens kā tēls šķiet totāli sviestaina ideja. Šo brīnumu ieraugot uzreiz rodās riebums, nevis vēlme klausīties par ko nu atkal "cepās".

Ja reiz kādam rūp tīrība ceļmalās, varbūt vajadzētu padomāt par parkingu izveidi ceļmalās, novietot tur kā miskastes tā arī tualetes. Būtu vietas kur tūristiem atpūsties.

Šobrīd situācija ir bēdīga. Ja reiz apstājies kādā šādā vietā, tad visi krūmi sūdos un visapkārt piedrazāts. Ja arī ir miskaste, tad tai apkārt ir 3x lielāka atkritumu kaudze. Cituviet šādas parkinga vietas vieglāk ir aizkraut betona bluķiem, lai tajās vispār nebrauktu iekšā.

Nedrīkst runāt par kaut kādu sodīšanu, ja nav radīti normāli priekšnosacījumi tam, lai cilvēks varētu cilvēcīgi izmest atkritumus vai nokārtoties.

278074. viesis 27.jūlijs 2010 9:12
0 0 Atbildēt

Tāds parkings ar miskasti ir uz Vidzemes šosejas aiz Garkalnes Rīgas virzienā, aizbrauc apskaties kā tur izskatās. Vietējie slāvu un latvju cūkas tur ir normālu izgāztuvi uztaisījuši.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti