Pateicoties iedzīvotāja vērībai, policija aiztur stipri piedzērušos autovadītāju 12

 
27.aprīlis 2011 15:41

25.aprīlī Sējas novadā Valsts policijas darbinieki aizturēja vīrieti, kurš pie stūres bija sēdies alkohola reibumā un bez vadītāja tiesībām.

Vīrieti izdevies aizturēt pateicoties iedzīvotājam, kurš informēja policijas darbiniekus par iespējamu pārkāpumu.

25. aprīlī 1978. gadā dzimis vīrietis vadītāja automašīnu Mazda 626 pa autoceļu Loja-Sēja. Minēto automašīnu apturēja viņa kaimiņš - 1972. gadā dzimis vīrietis, kurš pamanīja „aizdomīgi” braucošo automašīnu un aicināja to apstāties. 1978. gadā dzimušais vīrietis automašīnu apturēja, jo vīrieši ir viens otram pazīstami. Runājot ar kaimiņu, 1972. gadā dzimušais vīrietis sajūta alkohola smaku un izsauca Ceļu policiju, jo saprata, ka 1978. gadā dzimušias vīrietis vadīja automašīnu alkohola reibumā.

Pēc izsaukuma saņemšanas, notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, un vīrietis tika nogādāts medicīnas iestādē, lai noskaidrotu alkohola saturu asinīs. Pārbaudes rezultātā tika konstatēts, ka vīrietis pie stūres bija sēdies 3,29 promiļu reibumā. Tāpat tika noskaidrots, ka vīrietim nav vadītāja tiesību.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262.panta 2.daļas (par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē)

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājam, kurš nepalika vienaldzīgs un informēja policiju par bīstamo situāciju.

Valsts policija aicina iedzīvotājus atbildīgi izturēties pret gadījumiem, kad šoferis sēdies pie stūres alkohola reibumā, ziņojot par šādiem gadījumiem Valsts policijai.

 
Visi komentāri
 
282607. viesis 27.aprīlis 2011 16:05
0 0 Atbildēt

Nu, ko tautas balss klusē? :)

282610. viesis 27.aprīlis 2011 22:13
0 0 Atbildēt

Stukačs! Pavļiks Morozovs atradies!

282613. viesis 28.aprīlis 2011 9:44
0 0 Atbildēt

Protams, šmigā auto vadīt nedrīkst - to mēs zinām katrs. BET, slikti ir arī tas, ka stukačības sāk pieņemt lielus apmērus un par to vēl sabiedrība paldies pasaka. TAS, ka kaimiņš nostučī kaimiņu - tiek uzskatīts par normalu un pareizu rīcību. Gluži kā staļinlaikos, pēc kuriem, kā izskatās - daudzi noilgojušies. Kā stāsta vecie lielvārdieši, pēckara gados kauliņtēvs par stučīšanu esot metis laukā pat no kolhoza... Toties čekisti 1949.gadā no Lielvārdes puses neizveda nevieny cilvēku. TAS daudz ko nozīmē. Šodien cilvēku galviņās atkal kaut kāda deģeneracija. Nu, vai konkrētajā gadījumā kaimiņš nevarēja tam šmigainajam kaimiņam atņemt auto atslēgas un nolikt to cilvēku kaut kur pie miera ? Kāpēc bija jāsauc CP ?

282616. viesis 28.aprīlis 2011 11:35
0 0 Atbildēt

Cilvēki - jums tiešām liekas, ka >3 promiles + nav tiesību tas nav potenciālais slepkava?

Kur tāds naids pret policiju un valsti? Tak mūsu pašu labā ir tādus nocelt no ielām. Gribat skaistu rakstu, kā kārtējais varonis nobrauc cilvēkus?

Nevajag jaukt divas dažādas lietas - cilvēku nolemšanu nāvei, jo lūk viņš tev nepatīk vai tu dabūsi viņa dzīvokli un noziedznieka apturēšanu.

(piedodiet, bet cilvēku bez tiesībām +>3 promilēm savādāk grūti nosaukt)

282627. viesis 28.aprīlis 2011 17:32
0 0 Atbildēt

IkdienasViesi,

varbūt kaimiņiem bija reti sliktas attiecības un ilgstošs konflikts.

Jā, "stukačība" nav laba lieta, bet mūsu Valstī arī ir tik daudz bezsmadzeņu un bezatbildīgu pilsoņu, kuri piedomās tikai tad, ja zinās, ka par to būs sods.

Un tu riskētu kaimiņam atslēgas atņemt, ja viņš ir piedzēries? Es nē. Jo man blakus mājā dzīvo tieši tāds sīks augumā kaimiņš, kurš, ja sadzeras, tad uzreiz grib braukt un labi, ja viņa 3 lielie dēli spēj noturēt un atņemt atslēgas.

282632. viesis 28.aprīlis 2011 18:43
0 0 Atbildēt

Stukači ne stukači, bet labāk būtu, ja viņš ar savām promilēm nosistos un kādu vēl parautu līdz?

282633. viesis 28.aprīlis 2011 22:37
0 0 Atbildēt

Tai pašā visu mīlētajā Vācija kārtība ir tieši pateicoties tam, ka ir modra un atbildīga sabiedrība, kura aši nosūdzēs likumapārkāpēju. LV vēl šajā ziņā daudz būtu jāmācās.

Tāpēc piesaukt šādu "nosūdzēšanu" kā negatīvu, nevajadzētu vis, jo labums no šāda indivīda sodišanas ir daudz lielāks, nekā no tā, ka tāds zem promilēm esošs indivīds parauj sev līdzi kapā vēl kādu nevainīgu līdzcilvēku.

282634. viesis 29.aprīlis 2011 1:28
0 0 Atbildēt

Okupācijas laiku Padomju stukaču sistēmai nav nekāda sakara ar šādiem gadījumiem. Nav jau LV tiesiskā sistēma tik beztiesiska, ka sodīs bez pierādījumiem.

282639. viesis 29.aprīlis 2011 11:01
0 0 Atbildēt

>> IkdienasViesis

Tev neliekas, ka tu uzrakstīji galīgi sociāli bezatbildīgi savu komentāru?? Nenostučīja jau par braukšanu bez jostas vai par pagrieziena nerādīšanu, bet par vairāk nekā 3 promilēm.Varbūt tas kaimiņš pirmās 3 reizes jau bija aizrādījis, bet "varonim" pofig. Sociālo atbildību salīdzināt ar deģenerāciju, man liekas pilnīgi stulbi. Davai visi piesegsim savu kaimiņu Dienvidu tiltus un dzērumus? Tev tas šķiet normāli?

282640. viesis 29.aprīlis 2011 13:40
0 0 Atbildēt

Jebkurā gadījumā joprojām esmu pret stučīšanu. Ne jau tas kaimiņš arī zināja, ka tam žūpam ir trīs promiles un vairāk. Pietiek jau ar faktu -ka dzēris. Ne jau tāpēc uzreiz uz policiju jāskrien. Kaimiņam bija daudz iespēju lokalizēt gribošo dzērājbraucēju - ar vietēja "rakstura" metodēm: iedot pa degunu, ieslēgt šķūnī, atņemt atslēgas, izlaist gaisu no riepām, atvienot kādu auto vadu, utt.... Policistiem darba tāpat ir daudz, algas mazas. Kādreiz stradaju vienā itin svarīgā kantorī, kur dienesta apliecība lika ierindas poličiem palikt miera stājā. To,diemžēl, itin bieži centās izmantot mūsu šefs, kuram patika šmigā braukt ar auto. Lai negrautu kantora prestižu, parasti pēc šefa "dropēm" viņa automobilim "pazuda" vai nu auto atslēgas, vai arī to nevarēja iedarbināt. Bija pat gadījumi, kad viņa auto palika "tukšas" riepas. Un viss bija štokos - šefs pāārdijās, paārdijās - un nomierinājās. Neviens kolēģis pat nedomāja sūdzēties augstākiem šefiem. Mierīgi tika aizvests uz mājām, kantorim arī viss OK. Pēdējā laikā vispār, jūtams, ka latvieši pārmantojuši krievzemiešu tradicijas - teju par katru sīku iekšēju ģimenes konfliktu izsaukt policiju. Paši vietējā tusiņā sadzeras, sakaujas,izlamājas,saplēš kaudzi trauku - un sauc policiju izšķirt strīdu. paši neprot to nokārtot. Arī "sociālā"atbildība, kā komentāros raksta dažš gudrinieks ? Var jau būt.

Nesaprotu, kāpēc ir vajadzīgs tas sevis pazemojuma moments, ka jāsauc policijas spēki ? Pēc tam, kad dullums jau izgājis, pašiem lielie brīnumi, ka strīdu parāda TV raidījumos: tad jau blamāžš pa visu valsti....Lokālas konflikta situācijas tomēr jāmēģina novērst pašu spēkiem - policijas palīdzība jāmeklē tikai galējā situacijā.

282641. viesis 29.aprīlis 2011 16:24
0 0 Atbildēt

Tāpēc ka pēdējā laikā ir saradies ļoti daudz atmarozu un urlu, kas uz jebkuru aizrādījumu tiešā tekstā atbild - nu un, tu neesi nekāds policists lai teiktu kas man jādara. Tas nekas, ka šis labi zina, ka pārkāpj likumus vai noteikumus.

282664. viesis 2.maijs 2011 16:38
0 0 Atbildēt

IV, es biju labakas domaas par tevi... Murmulis tu tomer esi. Stuchiit var tikai par cilveeka politisko parlieciibu, varbut privatam lietaam. bet viss parejais ir zinoshana par likumpaarkapumiem... Citadi esam tadi klauni, kuri grib kartibu kaa vacijaa, bet dariit taas labaa negrib NEKO. Bet vacijaa zino par visu ko. Un kartiba ir, jo tu ZINI, ka tevi panems pie dziesmas par nelikumiibaam!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti