Policija turpina cīņu pret kukuļdevējiem un ņēmējiem 2

 
10.maijs 2011 15:26

Turpinot cīņu ar kukuļdevējiem un kukuļu ņēmējiem, Rīgas policija pēdējo dienu laikā aizturējusi divus vīriešus.

Abi aizturētie mēģināja dot kukuli Ceļu policistiem pēc tam, kad viņu vadītās automašīnas bija apturētas par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Par abiem kukuļdošanas gadījumiem sākti kriminālprocesi.

Valsts policijas(VP) Rīgas reģiona pārvaldes(RRP) darbinieki turpina pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai kukuļu ņēmēju, bet arī kukuļu devēju apkarošanas jomā. Šogad policija Rīgā ir aizturējusi vairākus kukuļu devējus, divus no tiem pēdējo dienu laikā.

Pagājušajā piektdienā VP RRP Satiksmes noziegumu izmeklēšanas biroja darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldi Rīgā, Kalna ielā aizturēja kādu Mercedes Benz automobiļa vadītāju, kuru pēc Ceļu satiksmes noteikumu(CSN) pārkāpšanas bija apturējusi Ceļu policija. 1985. gadā dzimušais autovadītājs policistiem deva 5 latus lielu kukuli. Vīrietim tagad būs jāatbild ne tikai par CSN pārkāpumu, bet arī par kukuļa došanu.

Savukārt, vakar, 9. maijā, policisti pēc CSN pārkāpuma apturēja Noliktavas un K.Valdemāra ielu krustojumā apturēja kādu BMW markas automobili. Mēģinot izbēgt no soda, 1964. gadā dzimušais autovadītājs policistiem deva 15Ls lielu kukuli. Arī pret šo kukuļdevēju policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas.

Par kukuļa došanu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai ar piespiedu darbs, vai ar naudas sods līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Policija atgādina, ka arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību ne tikai kukuļu ņēmējiem, bet arī kukuļdevējiem.

 
Visi komentāri
 
282743. viesis 11.maijs 2011 14:54
0 0 Atbildēt

Aizvainoja policistu.... 5 LVL !*$@ tadu tiešām cietumā jāliek! mūsu dienās, kad viss tik dārgs!:D

282758. viesis 13.maijs 2011 17:13
0 0 Atbildēt

ar tādām pašām sekmēm varētu apcietināt vējdzirnavas :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti