Pārkāpsi noteikumus Ķelnē vai Hāgā, maksāsi Rīgā ?! 3

 
30.maijs 2011 14:49

Tuvāko gadu laikā, ceļojot Eiropas Savienības valstīs, Latvijas un citiem ES autovadītājiem būs jākļūst arvien piesardzīgākiem.

Eiropas Parlamenta Transporta komiteja atbalstījusi plānu aktivizēt operatīvas informācijas apmaiņu starp Eiropas ceļu policijas spēkiem dažādās dalībvalstīs. Izmantojot īpašu „EUROCARIS” informācijas apmaiņas sistēmu, jebkuras ES valsts ceļu policija varēs turpināt jau citā valstī iesāktu pārkāpuma izmeklēšanu un tai sekojošu soda sankciju noteikšanu.

Tajā pat laikā, kritiski izvērtējot, katrā labi plānotā pasākumā var atrast potenciālo risku, kuru savlaicīgi jāatklāj un jānovērš. Piemēram, cik daudz esam dzirdējuši par ceļu policijas ne vienmēr korekto un likumam atbilstošo rīcību ne tikai Polijā vai citās bijušā Varšavas bloka valstīs, bet arī Rietumeiropā! Svarīgi, lai pašmāju autovadītājam būtu likumīga iespēja apstrīdēt kādā citā ES valstī uzlikto sodu, un pašu mājās nenotiktu tikai automātiska, piemēram, Rumānijā piespriesta administratīvā soda izpilde. No vienas puses pozitīvi vērtējama ES policiju sadarbības aktivizācija ceļu satiksmes jomā, bet no otras nedrīkst aizmirst, ka katrai valstij jāaizstāv savi pilsoņi, arī autovadītāji.

Ceļu satiksmes noteikumu harmonizācija un vienotu soda standartu ieviešana ir papildus uzdevums, kas spētu veicināt vienotu autovadītāju atbildību par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Eiropas Savienībā un mazinātu ceļu satiksmes negadījumu, tajā skaitā bojā gājušo skaitu uz Eiropas ceļiem. Tas sasaucas ar šomēnes aizsākto Apvienoto Nāciju Ceļu drošības dekādi, kas ANO dalībvalstīs turpināsies līdz pat 2020. gadam http://www.actionforroadsafety.org/ . Dekādes mērķis ir samazināt satiksmes negadījumu skaitu, organizējot nacionālus, reģionālus un globālus satiksmes drošību veicinošus un izglītojošus pasākumus. Dekādes ietvaros Starptautiskā automobiļu federācija (FIA), kas jau vairāk nekā 100 gadus rūpējas par ceļu satiksmes drošības stiprināšanu, ir izstrādājusi Globālo Ceļu drošības plānu. Arī Latvijas Automoto biedrība (LAMB) kā FIA dalīborganizācija ne tikai atbalsta nepieciešamību aktīvi rīkoties, lai mazinātu globālo satiksmes negadījumu skaita pieaugumu, bet arī īsteno akcijas un pasākumus šī mērķa veicināšanai.

„Aktīva informācijas apmaiņa starp Eiropas valstu ceļu policijas spēkiem ir svarīga katram godprātīgam autovadītājam, jo mazina risku iekļūt satiksmes negadījumā. Tomēr ir jānodrošina iespēja autovadītājam pēc ārzemēs nepamatoti uzlikta soda, to apstrīdēt paša mājās, panākot izmaiņas”, uzskata LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Atbilstoša Eiropas Komisijas direktīva par aktīvu informācijas apmaiņu un satiksmes noteikumu harmonizēšanu tiks pieņemta vēlākais divu gadu laikā.

LAMB preses dienests
 

 
Visi komentāri
 
282939. viesis 30.maijs 2011 16:00
0 0 Atbildēt

visvairāk pa savam kaitina tieši atšķirības maksas ceļu/autobāņu apmaksas stilā un reizēm arī apzīmējumos. Visi citi noteikumi pa lielam jau ir pietiekami vienādi vai līdzīgi lai "auzās" nesanāktu iebraukt.

282991. viesis 5.jūnijs 2011 15:32
0 0 Atbildēt

cik daudz vajadzēs maksāt? Pēc mūsu, vai pēc viņu ceņņika?

282992. viesis 5.jūnijs 2011 17:46
0 0 Atbildēt

Protams pēc viņu. Esmu jau saskārusies. Nepareizi novietots autiņš 30 Eu, Fotogrāfēšana līdz 80 Eu- atkarīgs no ātruma. Labāk maksāt Post iestādēs jo bankās ir dārga komisijas maksa. Ja lido no turienes , velams pieiet pie speciāla lodziņa un pajautāt, vai šis uzvārds ir kautko pārkapis un maksa uz vietas. Savādāk dabūs maksāt vairāk ar %, ja būsi LV.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti