Fiksētus ieņēmumus fotoradu ieviesējiem! 14

 
23.aprīlis 2012 14:25

Nosacījumi līgumam ar fotoradaru ieviesēju, uzņēmumu „Vitronic Baltica” ir jāmaina, nosakot tam fiksētos nevis procentuālos ieņēmumus par projekta īstenošanu.

Sākotnējā eiforija par „inovatīvo” ideju realizēt valstiskas nozīmes projektu bez „neviena valsts lata” un tajā pat laikā panākt nozīmīgu satiksmes drošības uzlabojumu ir izgāzusies. Valsts, vēloties stiprināt satiksmes drošību, bet neieguldot līdzekļus, ir kļūdījusies, savukārt komersanta vēlme gūt peļņu ir loģiska un bija labi prognozējama. Domājams, ka prieks par līdzekļu ekonomijas iespēju krīzes apstākļos amatpersonām aizēnoja spēju prognozēt notikumu attīstību.

Materiālā ieinteresētība ir stimuls, tomēr šoreiz tas ir aizvedis nevis uz satiksmes drošības, bet „lielā lata” mērķi. Ņemot vērā, ka līdz 20. maijam uzņēmums „Vitronic Baltija” diez vai ieviesīs visus stacionāros radarus, līguma nosacījumi būtu jāmaina, nosakot uzņēmumam nevis procentuālos, bet fiksētos ieņēmumus, kurā iekļauti izdevumi par aparatūras iegādi, apkalpošanas un apkopes izdevumi un saprātīga peļņa. Ja konkrētais uzņēmējs turpinās projekta īstenošanu, tad nedrīkstētu ierobežot viņa tiesības saņemt atlīdzību, tomēr tās fiksēšana šoreiz varētu dot lielāku satiksmes drošības pievienoto vērtību.

Valsts politika attiecībā uz fotoradariem šobrīd ir nonākusi it kā pretrunā, un iezīmējami divi viens otru izslēdzoši scenāriji. Sasniedzot ievērojamus panākumus satiksmes drošībā tik pat strauji samazināsies ieņēmumi budžetā no soda naudām, tādēļ svarīgi atkal un atkal definēt, ka prioritāte tik tiešām ir satiksmes drošība. Ja tomēr valstij šobrīd svarīgāka ir budžeta konsolidācija, tad kādēļ kaitināt autovadītājus ar daiļrunību par satiksmes drošības nozīmi?

Pa retam izskan vārgas balsis, ka ne jau viss līdzšinējā projektā ir tik slikts. Pakāpeniski tiek izskausti agresīvie braucēji, kas ātrumu pārkāpa ievērojami un apzināti, nedaudz samazinājies vidējais braukšanas ātrums, autovadītāji kļuvuši uzmanīgāki. Tomēr, ja darbs nav paveikts kvalitatīvi, diez vai ir saprātīgi priecāties par paveikto, nepievēršot uzmanību trūkumiem. Šo uzskatu pamato arī aptaujas fotoradaru jautājumā, kurās vairākums autovadītāju atbalsta līguma laušanu, bet vairākums respondentu, kuru vidū ir ne tikai autobraucēji, atbalsta pašu fotoradaru klātbūtni uz Latvijas ceļiem.

Autoklubam LAMB kā sabiedriskai organizācijai ir 20 gadu pieredze satiksmes drošības procesu analīzē. Dalība Starptautiskajā automobiļu federācijā (FIA), kurā ir miljoniem biedru 132 pasaules valstīs, sniedz zināšanas par satiksmes drošības aktualitātēm piecos kontinentos, tādējādi paverot iespēju salīdzinājumiem un labākās prakses meklējumiem Latvijas satiksmes drošībai.

Juris Zvirbulis,
Autokluba LAMB prezidents,
Ceļu satiksmes drošības padomes loceklis

 
Visi komentāri
 
286025. viesis 23.aprīlis 2012 14:51
0 0 Atbildēt

Nez, man netraucē. Zvirbuļi arī netraucē. Agresīvie bembisti gan dažreiz :D

286028. viesis 23.aprīlis 2012 16:00
0 0 Atbildēt

šitm agan tā caureja darbojas par jebkuru tēmu...

286030. viesis 23.aprīlis 2012 20:57
0 0 Atbildēt

LAMBam pieredze ir tikai tukšā pļūtīšanā un nekur vairāk.

Varbūt Zvirbulis noliegs, ka ir jūtami samazinājies plūsmas ātrums un tādējādi ir mazāks risks iekļūt negadījumā ,piemēram, Ulmaņa gatves posmā pretī spicei un Neste stacijai, kur ir zīme 50, bet agrāk bieži vien tur bija novēroti zemie lidotāji, kas tagad pazuduši :)

286031. viesis 23.aprīlis 2012 20:57
0 0 Atbildēt

6030 viesis esmu es

286032. viesis 23.aprīlis 2012 22:06
0 0 Atbildēt

Vispār jau tas Zvirbulis ir riktīgs klauns- viņš iestājas pret satiksmes noteikumu ievērošanu. Brauc pēc noteikumiem un Vitronic bizness nebūs iespējams.

286033. viesis 24.aprīlis 2012 9:04
0 0 Atbildēt

atbalstu Zvirbuli, jo viņš spriež loģiski, pamatoti un pareizi, nost ar šoferu slaukšanas aparātiem - fotoradariem, kuri čakarē normālu satiksmi, kas tradicionāli ir + 20 km/h, vietējās paražas ir jāciena neatkarīgi no stulbiem likumiem. Cilvēks tāpat ies pa taisnāko taku, pat ja pāris metru tālāk būs asfaltēts trotuārs. Lai likumus ievērotu, tie jāpieskaņo paražām. Par nelietīgu iedzīvošanos ir jāsoda. Punkts.

286034. viesis 24.aprīlis 2012 9:12
0 0 Atbildēt

Kā tad.. fiksētu maksu. Piņemsim pārkāpēji netiek noķerti, bet valstij tāpat par šo periodu nāktis maksāt. Vitronic tas būtu bezriska bizness. Tagad vismaz viņi ir atkarīgi no tā, cik pārkāpj.

286035. viesis 24.aprīlis 2012 9:56
0 0 Atbildēt

NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ. NEPĀRKĀP NOTEIKUMUS UN TAS BIZNESS NOSPRĀGS DABĪGĀ NĀVĒ.

286039. viesis 24.aprīlis 2012 12:19
0 0 Atbildēt

huuju viņiem, ne fiksētus ienākumus

paskatieties papīros kādi ienākumi tika plānoti un kādi tie ir reāli.... tak uzreiz redzams, ka privātais patrtneris nespēj nopelnīt plānoto...

tāpēc tagad tiek sponsorēta reklāmas kampaņa - no sērijas "atdodiet kāpostu mums"

286043. viesis 24.aprīlis 2012 14:42
0 0 Atbildēt

vitroniks jāatstāj vispār bez jebkādiem ieņēmumiem, lai kopā ar Zivtiņonkuli nodarbojas tikai ar prevenciju un gādā par satiksmes drošību, nevis par savu kabatu pildīšanu

286044. viesis 24.aprīlis 2012 15:12
0 0 Atbildēt

Teilān, tauta nav govs un slaucēji tai nav vajadzīgi. Negodīgs bizness ātri noies pa burbuli, jo negausīga alkatība vienmēr pazudina, un pat fiksētais salmiņš to neglābs. Tavs bizness tautai nav vajadzīgs, bet pret tautu nekad nevajag nostāties, lai arī cik liela būtu tava mantkārība, jo pats sevi izputināsi. Ja netici - pārliecinies! Labākajā gadījumā tevi sagaida bankrots, no kura vēl vari paspēt izbēgt, 20.maijā laužot līgumu, ko iesaku arī izmantot, jo citas iespējas nebūs. Labvēlis.

286045. viesis 24.aprīlis 2012 16:03
0 0 Atbildēt

DekstersFF

Zvirbulis iestājas par garantētu peļņu fotolidariem. Lasi starp rindām pirms cepies.

286057. viesis 27.aprīlis 2012 9:42
0 0 Atbildēt

Negodīgu tautu ir godīgi jāslauc, ko arī Vitroniks dara. Tas ir tikai apsveicami. Vismaz kāds to stulbo tautu pārmācīs...

286058. viesis 27.aprīlis 2012 9:46
0 0 Atbildēt

arī govis mēdz noraut pienu un uzdurt slaucēju uz raga

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 1

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti