Valsts policijas pārvietojamie fotoradari uz Latvijas ceļiem parādīsies pavasarī 5

 
Valsts Policija | 14.februāris 2014 18:10

Valsts policijas rīcībā esošie četri pārvietojamie fotoradari savu darbu uz Latvijas ceļiem atsāks pavasarī, kad tiks pabeigta esošo datu bāzu un programmatūras pielāgošana jaunajām likuma prasībām.

2013. gada 26. decembrī stājās spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likuma 43.6 pantā. Izmaiņas paredz, ka turpmāk transportlīdzekļa īpašniekam, ja tas nav vadījis transportlīdzekli fotoradara fiksēta pārkāpuma brīdī, ir tiesības lēmumu par administratīvā soda piemērošanu apstrīdēt augstākā iestādē.

Likuma grozījumi Ceļu satiksmes likuma 43.6 pantā tika izstrādāti ņemot vērā Satversmes tiesas spriedumu, ar kuru par Satversmes 92. pantam neatbilstošu tika atzīta likuma norma, kas liedza transportlīdzekļa īpašniekam fotoradara fiksētos sodus pārsūdzēt.

Tāpat 2014. gada 26. decembrī spēkā stājās grozījumi arī ceļu satiksmes likuma 49. pantā, kas nosaka pārrobežu informācijas apmaiņu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem Eiropas Savienības dalībvalstu starpā.

Minētās izmaiņas Ceļu satiksmes likumā sakārto virkni līdz šim neatrisinātu jautājumu, tomēr tas prasa Valsts policijas īpašumā esošo fotoradaru programmnodrošinājuma un informācijas apstrādes pielāgošanu jaunajām prasībām. Tiklīdz šīs izmaiņas tiks veiktas, Valsts policijas pārvietojamie fotoradari atgriezīsies uz Latvijas ceļiem.

Kā norāda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, būtiski atcerēties, ka visi līdz šim piemērotie sodi par pārkāpumiem, kas fiksēti ar fotoradariem, ir spēkā un ir likumīgi, jo minētais Satversmes tiesas spriedums par neatbilstošu atzina tikai normu par sodu pārsūdzēšanu, atzīstot par likumīgu visu pārējo ar fotoradariem saistīto regulējumu.

 
Visi komentāri
 
SS 14.februāris 2014 21:09
2 0 Atbildēt

Par pavasari, ļoti pareiza doma-- tad vieglāk aizdedzināt un labāk kurās.

Crankshaft 15.februāris 2014 10:06
0 0 Atbildēt

Njā, tādiem , kā SS tik viena doma saistībā ar pavasari - ka

tik dedzināt kaut ko :-) Skaidrs, kurš šai portālā ir galvenais

kūlas ugunsgrēku vaininieks :-)

Labā ziņa: jau brīdi notiek info apmaiņa starp mūsu CP datubāzi un Rietumeiropas datubāzēm. Princips "portugālis nevar vairs "dir..ies" Vācijā" sāk pārklāt arī mūsu zemīti, turklāt abpusēji ... :-)

Šlēzvigas - Holšteinas federālajā zemē līdz vasaras sezonas sākumam uzstādīs vēl 100 stacionāros radarus, mums labi pazīstama modeļa. Tādā veidā to skaits strauji tuvojas 1000 vienībām. Par automobiļos, toskait netrafarētajos

uzstādītajiem statistika ir, bet nav izpaužama :-)

Kanibaals 17.februāris 2014 18:27
0 0 Atbildēt

Nu ja mērķis ir uzstādīt pēc iespējas vairāk fotoradarus u nokāst lielāku piķi tad apsveicami, bet kā reiz uz satiksmes drošību tam ir maz ietekmes.

IkdienasViesis 6.marts 2014 13:20
0 0 Atbildēt

Uz satiksmes drošibu kaut kāda ietekme būtu tad, ja par katru FR pfiksēto pārkāpumu virs 20km/h parādītos VIENS soda punkts. Tad arī iestātos FĀZE, kad tauta FR sāktu respektēt. Pašlaik, periodā kad krīze ir cauri, VAIRUMS atkal ir pabiezi, naudiņas sodiem pietiek teju visiem - summma līdz 50 eirikiem ir atejas papīra vērtējumā...Ar to autovadītāju nepāraudzināsi. Būs kā pirms desmit gadiem - sodi lieli, BET biezie tik pārkāpj,pārkāpj un maksā. Un tā bez jēgas - vairākus gadus. BŪTĪBā, tikai soda punktu sistēma bija vienīgā, kas glāba un uzlaboja situaciju satiksmes jomā, KAD attiecīgs braucēju kontigents tika pakāpeniski noņemts no trases. Domāju, ka pašlaik situacija jau ir uz robežas.

Juris 8.marts 2014 12:17
0 0 Atbildēt

Es griezos valsts iestādēs ar lūgumu apmaksāt C hepatīta ārstēšanu, piešķirot papildus līdzekļus no valsts budžeta, bet nepiešķirot fotoradariem, man atteica.

Pēc finanšu ministrijas datiem gadā tiek atklāti 1300 C hepatīta gadījumi, terapija tiek uzsākta 650 pacientiem, 650 pacienti atsakās no ārstēšanās, visticamāk līdzekļu trūkuma dēļ. Tas nozīmē 650 C hepatīta slimnieki sevi nolemj lēnai nāvei: ciroze, aknu vēzis un citas ar aknu mazspēju/nespēju izraisītās slimības, kas nenovēršami noved līdz nāvei. Lai šiem slimniekiem sniegtu medicīnisko palīdzību, pēc finanšu ministrijas aprēķiniem, papildus nepieciešami 3,6 miljoni latu.

Cik lielu summu valsts atrada fotoradaru ieviešanai Latvijā, kaut Latvijā uz autoceļiem gada laikā mirst 8,13 reizes mazāk cilvēku, nekā no C hepatīta izraisītajām slimībā. Vai ieviešot fotoradarus uz autoceļiem nebūs bojāgājušo?

Varbūt ir kāds jurists, kurš būtu gatavs tiesāties pret valsti un izcīnīt līdzekļus, jo ar C hepatītu es saslimu kādā no valstij piederošajām veselības iestādēm, vai pie zobuārsta.

juris.kuka@inbox

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti