Sākta dienesta pārbaude par gadījumu, kad ceļu policists, iespējams, piekāvis šoferi 7

 
Nozare.lv | 9.februāris 2015 17:39

Vēl nesaņemot oficiālu iesniegumu, Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde sākusi dienesta pārbaudi par gadījumu, kad ceļu policists, iespējams, piekāvis autovadītāju, aģentūrai LETA apliecināja VP preses pārstāvis Dairis Anučins.

Kāds autovadītājs, kurš tika apturēts uz autoceļa Sēnīte-Ropaži, apgalvo, ka viņu smagi piekāvis ceļu policists. Pēc tikšanās ar tiesībsargu viņš tagad ārstējoties Siguldas slimnīcā, šodien vēsta laikraksts "Diena".

3.februārī kāda elektriķa vadītu spēkratu uz autoceļa Sēnīte-Ropaži apturējusi ceļu policistu ekipāža. No tās izkāpušais policijas darbinieks piegājis pie autovadītāja un lūdzis uzrādīt dokumentus, kā arī iepūst alkometra trubiņā.

Šoferis palūdzis ceļu policistam uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, bet pēc tam sekojusi policista agresīvā rīcība, proti, viņš uz autovadītāju sācis kliegt, pavēlējis izkāpt no mašīnas.

"Viņš iesita man pa kreiso vaigu, apsauca par psihu, ar varu atsprādzēja drošības jostu un izrāva no mašīnas. Mani nometa guļus, un no sitiena pa pakausi galva atsitās pret asfaltu - vien dzirdēju, kā otrs policists apsauc savu kolēģi, lai viņš beidz mani sist," "Dienai" stāstījis 48 gadus vecais cietušais.

Laikraksta rīcībā esošais Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izraksts apliecina, ka aizturētā šofera asinīs nav konstatēts alkohols, taču pacienta ķermenis cietis no vardarbības - viņam konstatēti galvas un krūšu kurvja sasitumi, ādas nobrāzumi, sāpes galvā un samaņas zuduma epizode.

 
Visi komentāri
 
LMT 9.februāris 2015 18:50
0 0 Atbildēt

Tak iepriekš bija ziņa, ka smagi piekāvis!

qwerty 9.februāris 2015 21:31
7 1 Atbildēt

Vot godigie policisti.vēmiens nak par jums

GB12 9.februāris 2015 22:42
4 6 Atbildēt

Vēl lielāks vēmiens nāk par tipiskiem internetkomentētājiem, kuri, neko nezinot, bļaustās par lietām, no kurām ir maz saprašanas vai par esošām neapstrīdamām patiesībām pasludina kāda indivīda uz puņķiem balstītus apgalvojumus.

kretins 9.februāris 2015 21:59
3 0 Atbildēt

daudzi redzeja so skatu kas no rita devas uzsakt savas darba gaitas.ka cietusais guleja ar seju pret asvaltu.

advokats 9.februāris 2015 23:27
2 0 Atbildēt

mūsu valsts tiesās, diemžēl valda nepareizs pieņēmums, ka administratīvo parkāpumu lietās vienmēr ir taisnība valsts pārstāvjiem, policistiem, VID, VDI ierēdņiem, jo viņiem, redziet, neesot iemeslu melot, kamēr persona kuru sauc pie administratīvās atbildības vienmēr melo, jo cenšas izvairīties no atbildības....

tādējādi tiek pārkāpts tiesību zinātnes pamatprincips, kurš ir nostiprināts vēl Senās Romas tiesībās, kas ir pamatā visai kontinentālo tiesību saimei: NEVAINĪGUMA PREZIMCIJA....

solaris 10.februāris 2015 0:29
1 1 Atbildēt

Ko tu te muldi?! Jebkādi tiesību principi būtiski ir tikai tad, kad tiek pieņemti personu tiesību aizskaroši nolēmumi. Piemēram, tiesā. Ceļu policists, pārbaudot dokumentus utt., nevadās pēc nevainīguma prezumpcijas vai cita tiesību principa. Viņa darbība ir strikti reglamentēta publisko tiesību normās. Ceļu policistam ir tiesības un pienākums veikt noteiktas darbības. Un tas nav saistīts ar nevainīguma prezumpciju. Piemēram, ceļu policists var pārbaudīt, vai tu, adokats, neesi reibumā pie stūres. To viņš darīs pat bez jebkādas pierādījuma bāzes par tavu iespējamo atrašanos alkohola reibumā; vienkārši tāpat vien sava pilnvarojuma ietvaros.

Un tādas policista darbības nenozīmē, ka viņš kaut ko pārkāpj, vai ka viņa darbības ir ''vienmēr taisnība'' vai tml. Viņjš vienkārši dara savu darbu.

Par konkrēto gadījumu - ka it kā bijusi fiziska vardarbība, neko nezinu. Tāpēc nevaru komentēt. Ja bija nepamatota spēka pielietošana, tad, protams, ir ļoti ļoti slikti. Tā nedrīkst būt. Tāds policists ir jāsoda ļoti ļoti bargi. Tomēr pagaidām es nezinu, vai tur bija šāds pārkāpums. Nevar izslēgt arī to, ka tas vadītājs kaut ko melo.

Vernons 10.februāris 2015 10:39
1 0 Atbildēt

"Likums par policiju" 4. pants būtu jāzin katram auto braucējam un ne tikai!

Es drīkstu darīt visu, ko Likums neaizliedz, bet policija visu, ko Likums atļauj! Visa starpība, brīžiem pat ļoti liela!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti