Sešu gadu reāls cietumsods par nāvējošas avārijas izraisīšanu dēļ tālruņa lietošanas 20

 
Nozare.lv | 10.februāris 2015 10:04

Lielbritānijas tiesa noraidījusi Latvijas valstspiederīgās apelāciju par nāvējošas autoavārijas izraisīšanu, lietojot pie stūres vienlaicīgi divus mobilos telefonus, vēsta laikraksts "Leicester Mercury".

Iepriekšējās instances tiesa 31 gadu vecajai Marinai Usačevai pērn piesprieda sešu gadu cietumsodu par autoavārijas izraisīšanu, kurā bojā gāja jauns vīrietis.

Foto: iAuto.lv

Pīterboro tiesas tiesnesis, pasludinot spriedumu, norādīja, ka apsūdzētā nevienu brīdi nav izrādījusi nožēlu par avārijas izraisīšanu, un nodēvēja viņu par "sabiedrības mēri".

Usačeva iepriekš divas reizes sodīta par mobilā telefona lietošanu pie stūres.

Traģiskais negadījums notika Vīsbečas pilsētā 2013.gada martā, kad Usačeva ar savu automašīnu "Jaguar X-Type" ietriecās priekšā braucošās automašīnas "Peugeot 206" aizmugurē, nogalinot tās vadītāju, 27 gadus veco Suhdīpu Singhu Džohalu.

Policistiem notikumu vietā Usačeva apgalvoja, ka negadījuma brīdī nav izmantojusi telefonu, taču likumsargi konfiscēja abus sievietes mobilos telefonus.

Izmeklēšanā atklājās, ka pēdējās 20 minūtes pirms avārijas sieviete pa abiem telefoniem sūtījusi īsziņas un sarunājusies. Avārijas brīdī arī viņa braukusi ar ātrumu 112 km/h vietā, kur atļautais ātrums ir 90 km/h.

Aculiecinieki tiesā norādīja, ka Usačevas vadītais "jaguārs" pirms tam braucis ievērojami ātrāk, jo tas strauji bremzējis pamanītā fotoradara dēļ.

Usačeva tiesā atzina savu vainu bīstamā braukšanā, kas izraisījusi cilvēka nāvi.

Prokuratūra norādīja, ka sieviete vairākkārt izmeklētājiem melojusi, ka nav izmantojusi telefonu braukšanas laikā. Arī tad, kad policisti norādījuši uz mobilajos telefonos fiksētajiem zvanu un īsziņu sūtīšanas laikiem, Usačeva turpinājusi melot izmeklētājiem.

Pīterboro karaliskās tiesas tiesnesis Šons Enraits tiesā paziņoja, ka Usačeva nav izrādījusi nekādu nožēlu par letālāsavārijas izraisīšanu.

"Pat ja jūs tajā brīdī nesūtījāt īsziņas, jūs lietojāt telefonu, un tas ir šīs sadursmes iemesls. Es neesmu saskatījis ne kripatu nožēlas. Mobilā telefona lietošana braukšanas laikā ir mūsu sabiedrības mēris," norādīja tiesnesis.

Tiesa Usačevai piesprieda sešu gadu reālu cietumsodu, kā arī uz astoņiem gadiem aizliedza sēsties pie stūres.

Usačeva apstrīdēja tiesas spriedumu Londonas Apelāciju tiesā, norādot, ka tieši pirms pašas sadursmes viņa nav izmantojusi telefonu, kā arī viņai piespriestais cietumsods ir pārmērīgs.

Taču Londonas tiesa noraidījusi apsūdzētās apelāciju, norādot uz faktu, ka mobilā telefona lietošana pie stūres viņai ir regulārs paradums.

"[Iepriekšējās instances tiesas] tiesnesim bija pamats uzskatīt, ka viņa lietoja vienu vai abus mobilos telefonus, pietuvojoties sadursmes vietai. Viņa iepriekš ir lietojusi mobilos telefonus pie stūres, un to darīja piecas līdz sešas minūtes pirms sadursmes," teikts tiesas spriedumā, norādot, ka nav neviena cita pamatota izskaidrojuma, kas novērsis Usačevas uzmanību no satiksmes.

Londonas apelāciju tiesa atstāja spēkā Usačevai piespriesto sešu gadu cietumsodu, norādot, ka viņas ieslodzīšana ir sabiedrības interesēs.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 10.februāris 2015 10:23
14 5 Atbildēt

Skarbi, bet laikam jau taisnīgi!

Man zvaniem darba autiņā ir hands-free - tā ir fantastiski ērta ekstra, visa vadība uz stūres, telefonu pat neaiztieku. Tikai neesmu izdomājis risinājumu ātrai un, kas būtiski - drošai e-pastu (ļoti īsu) vai sms uzrakstīšanai - šajā ziņā arī grēkoju, jo garākā braucienā nevaru atļauties vispār neieskatīties darba e-pastos, bet stāties katru reizi, kad jānosūta ātra (bet īsa, atkārtojos) atbilde - nav īsti reāli.

aizejošais 10.februāris 2015 11:16
18 3 Atbildēt

Nu re, Tev nav pielecis tomēr. laikam gaidi, kad pats kādu nositīsi un pašam piešķirs 6 gadus?

Ja ir jāatbild uz epastu braucot, tad kaut kas nav kārtībā ar darba organizāciju. Pieņem šoferi, ja esi tik svarīgs.

kasinsh79 10.februāris 2015 11:31
5 5 Atbildēt

Ceru, ka būšu tomēr uzmanīgs.

Bet ne Tev gan spriest par mana darba specifiku, viss ar to ir absolūtā kārtībā! Tā mēdz gadīties, kad esi strādā tirdzniecībā viens visā Baltijā, un mēdz būt pa vidu starp >20 klientiem...

Pļurkt 10.februāris 2015 19:10
1 0 Atbildēt

Nesaprotu kāda velna pēc būtu jāmocās un jāraksta īsziņas ja ir bezlimitu tarifi???

Tak muldi kamēr zils palic! Ar to mēnesi kā sāku izmantot bezlimitu sarunas es neesmu uzrakstījis nevienu īsziņu!

kasinsh79 10.februāris 2015 20:25
0 0 Atbildēt

To nedaru regulāri. Tas ļoti traucē un novērš uzmanību.

Tagad mani te pelnīti noliek :D

Piekrītu, vainīgs. Jālabojas.

Vernons 10.februāris 2015 10:25
9 2 Atbildēt

Un tas saucas, katram uz ceļa ir jārīkojas "TĀ", lai neveidotu pat bīstamu situāciju! Tātad katram vēl japiedomā "KĀ"!

Priekšā esošais no šādiem braucējiem nav pasargāts. Bet iesaku aizdomāties par savu drošību!

Par distances ievērošanu pat diskusijas nav. Policija Anglijā ir ļoti kompetenta un iespējams videonovērošanas kamerās mobīlā telefona lietošana bija redzama.

fuck the police 10.februāris 2015 10:51
6 16 Atbildēt

problema nav mobilajos, problema ir sievietes pie stures

zhanis 10.februāris 2015 11:08
5 6 Atbildēt

100% piekrītu. Jau aiz muguras braucot var just ka sieviete pie stūres.

Nu nesaku ka visām. Zinu arī dažus izņēmumus. Bet pa lielam jāsaka ka sieviešu smadzenes laikam nav konstruētas tādai nodarbei kā autobraukšana.

janka 10.februāris 2015 11:24
7 0 Atbildēt

nu manuprat handsfree atrisina tikai 30% no problemas,jo pati saruna ka tada pa mobilo ar kautko kur tu nezini ko tev pateiks,ko tev pajautas,vajadzes nodarbonat smadzenes kautko atbildet,zud koncentresanas uz celju,zinu pats jo lietoju handsfree un pedeja laika censos vairs nelietot telefonu masina,vismaz ne pie intensivas satiksmes,lielos atrumos utt jo saruna ka tada jau loto noversh,ar blakusssedetaju ir savadak,bet pa mobilo labak ne.

Pļurkt 10.februāris 2015 19:15
1 0 Atbildēt

Es varu noteikt ka sieviete ir pie stūres ne mazāk kā 4 mašīnas priekšā un ne mazāk kā 2 aimugurē!

Vēl ne reizi neesmu pieķēris sevi ka kļūdījos!

Pat nācās būt par pasažieri auto, kuru vadīja sieviete, kura lupatās bija nobraukusi 3 vieglos auto un kopā par savu mūžu nobraukusi vismaz 2 miljonus km.

Bet sievietes vadīšanas stils tā pat kā īlens no maisa lien ārā ik pa katriam 10 - 20 km!!

Kaut gan ir jāatzīst, ka zinu 2 sievietes, kas izgriezīs pogas vismaz 90% vīriešu ar savu perfekto un ļoti žiperīgo vadīšanas stilu. Viena no tām pat pati remontē savu auto vēl šobaltdien!!

LMT 10.februāris 2015 11:09
13 2 Atbildēt

Tā tak krieviete!

iAuto 10.februāris 2015 11:48
2 0 Atbildēt

bet valsts piederīgā :)

densi 10.februāris 2015 11:51
0 2 Atbildēt

3 mobilie t. spēj spridzināt popkornu,tas pats notiek ar smadzenēm(mikroviļņu impulsi)

Ja cep smadzenes un stūrē,-tas ir noziegums kvadrātā!

Iesaku atcelt cietumsodu,bet sodīt ar sadalīšanu donororgānos:))

pilsonis 10.februāris 2015 12:02
5 0 Atbildēt

Sods taisnīgs! Tadi morālie ,,kropļi ,,pie mums Latvija uz ceļiem ir vēl vairāk,katru dienu redzu desmitiem braucošu auto vadītāju un ļurinošu pa mobīlo! Galvenais ka nevis atbild uz teiksim uz steidzošu zvanu,bet ļurina pa minūtēm piecām,nesen izbraucu visai Ķekavai aiz tāda mērgļa! Brauca viņš neadekvāti līkločiem un vēl pat mēģināja apdzīt divus pēc noteikumiem braucošus autiņus.Parasti tā dara sievietes un visādi tie ,kuri sevi uzskata par izredzētajiem ar diezgan prestižam mašīnām,brīnos vai tad nevar tādi biezie ielikt hands free un tad pļurkstēt braucot!

autobende 10.februāris 2015 13:34
2 0 Atbildēt

Pareizi ir, būs mācība!! Citādi pieradušas kā te Latvijā var darīt visu ko pie stūres un kavēt satiksmi un radīt avārijas situācijas......runāt pa telefonu, krāsoties, .... un daži veči pīpmaņi, arī kā kropļi, velk pēdējo dūmu krustojumā stāv, nebrauc, un tad binčiku izmet ārā pa logu, un ja vēl vējš iepūš to benčiku atpakaļ, iekrīt sēdeklī, tad bremzē un meklē, un velkās un tirinās dzēsdams to cigareti !

IkdienasViesis 10.februāris 2015 15:54
7 0 Atbildēt

Nav ko iebilst - anglu tiesneši ir godprātīgi un drosmīgi. Tiešām, sabiedrības interešu labad, konkrētajai personai, kura nav tā arī neko sapratusi par notikušo - LABĀK sešus gadiņus pasēdēt vienatnē no sarunām.

Pļurkt 10.februāris 2015 19:04
2 0 Atbildēt

Nu bļin admini... vai Jūs nevarētu šitos kārklu krievu vai pārkrievoto latvāņu tekstut kaut parediģēt, lai negriežas acīs un ausīs???

dēļ tālruņa lietošanas tas ir tiešs pārcēlums no krievu valodas!! Pat gugles automātiskais tulkotājs tik drausmīgi greizi vairs netulko!

Pļurkt 10.februāris 2015 19:17
1 0 Atbildēt

LMT 10.februāris 2015 11:09

5 2 Atbildēt

Tā tak krieviete!

--------------------

Sieviete kā dieviete,

Tikai žēl ka krieviete!!

Kanibaals 11.februāris 2015 9:46
1 0 Atbildēt

Nu jā to homo sovjetikus ir grūti saprast kā var turpināt nemelot pat ja pieķerts melojot.

TELE2 12.februāris 2015 13:44
0 0 Atbildēt

Krievuška. Riktīga melīga maita! Nosit indieti aci nepamirkšķinot.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 9

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti