Lieldienu brīvdienās ātrumu pārsnieguši 903 šoferi 17

 
Nozare.lv | 7.aprīlis 2015 7:56

Lieldienu brīvdienās Valsts policija (VP) reidos pieķērusi 903 transportlīdzekļu vadītājus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, aģentūru LETA informēja VP.

Laikā no 2. līdz 6.aprīļa vakaram vairāk nekā 1 300 policistu veica pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību. Svētku reidu laikā policisti uzraudzīja, vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē un vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums un citi ceļu satiksmes noteikumi.

Foto: iAuto.lv

Reidu laikā tika pārbaudīti 54 714 šoferi, no kuriem 62 pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, vēl pieciem konstatēta narkotisko vielu klātbūtne asinīs, taču 903 transportlīdzekļu vadītāji bija pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu.

Šogad Lieldienu brīvdienu laikā notikuši 224 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 34 cilvēki, četri no tiem zaudējuši dzīvību.

Jau ziņots, ka traģiskākā avārija notika 5.aprīļa pēcpusdienā, kad vieglās automašīnas un kravas automašīnas sadursmē uz ceļa Tīnuži-Koknese gājuši bojā trīs cilvēki, tajā skaitā divus mēnešus vecs bērns.

Valsts policija paziņojusi, ka vairākas liecības norāda uz agresīvu braukšanu un vairākām apdzīšanām.

 
Visi komentāri
 
LMT 7.aprīlis 2015 13:17
3 1 Atbildēt

Es ar pārsniedzu, tātad jau 904.

kasinsh79 7.aprīlis 2015 14:00
7 2 Atbildēt

Es arī. Tātad noteikti virs 905 :D

Tas, ka tāds skaits pārkāpumu - absolūti neadekvāti ātruma ierobežojumi!

kaspis 7.aprīlis 2015 14:43
8 7 Atbildēt

un par tiem "neadekvātajiem" ierobežojumiem laikam neatrodas NEVIENS no tiem deviņiem simtiem pārkāpēju, kuram pietiek prāta uzrakstīt iesniegumu lai to zīmi (vai tās nepieciešamību) izvērtē? Jo tupi MAUKT taču ir stilīgi?

kasinsh79 7.aprīlis 2015 18:43
7 1 Atbildēt

Tu pats tici, ka šajā valstī ir kaut mazākā cerība kaut ko ietekmēt neloģisku ceļa zīmju jautājumā?

Mums visiem borē tikai vienu - atļautais braukšanas ātrums pārkāpts, neatbilstoša ātruma izvēle utt. Vai uzskati, ka 100km/h uz Jelgavas, Ogres, Jūrmalas, Siguldas šosejām būtu MAUKŠANA? Tas ir smieklīgi. Tieši tāpēc 903 pieķertie autovadītāji piekāš neloģisku likumu. Reāli - stipri virs 70% tā brauc ;)

kaspis 7.aprīlis 2015 20:46
6 0 Atbildēt

neticēsi - bet kaut ko reāli DAROT var panākt taustāmu labumu. Bet ja tikai īd, nu tad lūdzu pēc tam nevajag sūkstīties cik viss ir slikti. Tā kā man kaimiņš, lamā valdību, bet kad pajautā, vai uz vēlēšanām pats ir bijis, kautrīgi atcērt ka nav gan...

Par tiem ātrumiem - es tagad nestrīdēšos par visā valstī noteikto maksimāli atļauto - bet ja ātruma ierobežojošā zīme ir uzlikta NEADEKVĀTI (pabeigts remonts, vai tā pati vieta brīvdienās, kad darbi nenotiek, utt utjp) tad taču ir kur pazvanīt un kauč izteikt savu viedokli. Pēdējais piemērs, laukos bija pamanīta cūcība, zvanam vides dienestam, tie futbolē uz pašvaldību, beigās piezvanīju valsts policijai un tā arī pateicu, lai viņi paši adresē tālāk kam vajag, bet lai KĀDS izdara ko vajag - neticēsi - tak atbrauca un nodarīja kā nākas, tā ka, manuprāt, kaut ko panākt var. Ja grib. Ja dara.

kasinsh79 7.aprīlis 2015 19:00
0 0 Atbildēt

Vēl kas, pats "iekrītu" ļoti reti, bet, kad tas notiek - uztveru to veselīgi, tādu kā papildus auto ekspluatācijas nodokli.

Man tiešām nav ne laika, ne vēlēšanās iet cīnīties ar pastāvošo valsts iekārtu. Man zināmā mērā kaut kā pat diezgan vienaldzīgi, pilsētā ātrumu izmanoju, stipri piedomājot, ārpus - paša risks un tikai. Noteikti nebraucu uz 90km/h. Octa man izcila BM klase, Kasko arī man izcili mazi pašriski, jo ne avāriju, ne citādu starpgadījumu. Kaut kā tā.

GB12 7.aprīlis 2015 23:31
1 0 Atbildēt

Pašriski nav atkarīgi no "avārijām un starpgadījumiem"... vairumam apdrošinātāju. Izcili mazos pašriskus var dabūt arī tie, kuriem ir avārijas un citādi starpgadījumi.

Bet, kas attiecas uz tiem ātruma ierobežojumiem, piekrītu, ka tie ir tizli un normāliem mūsdienu auto neatbilstoši. Bet, ja nekļūdos, uz tādu veidu ceļiem (viena josla katrā virzienā) 90 km/h ir lielākajā daļā Eiropas (un ne tikai) valstu. Un neesmu dzirdējis, ka tos kāds grasītos palielināt.

rt 7.aprīlis 2015 14:52
8 0 Atbildēt

Es pārsniedzu vairāk kā 903 reizes.

p.s. mans piedāvājums CP uzstādīt pilnīgi par velti foto vai video radaru manā auto joprojām ir aktuāls. Un no tā brīža apņemos ievērot visus CSN punktus un bez atlīdzības fiksēt pārkāpējus.

ezis71 7.aprīlis 2015 18:13
3 0 Atbildēt

Es arī,vairākkārt sasniedzu ātrumu 130 km/h jo nevēlējos braukt kolonnā uz 80-90 km/h.

Vernons 7.aprīlis 2015 19:25
0 5 Atbildēt

Kā Jūs komentēsiet CSN 117.4. punktu? Kādas būs iebildes?

Kanibaals 7.aprīlis 2015 22:07
0 0 Atbildēt

Nekā nevar komentēt. CSN prasa ievērot ātrumu, bet nav pateikts kā. Es nemaz godīgi nevaru atbildēt vai ātrumu pārkāpju, jo spidometrs nav pietiekoši precīzs, bet ticēt spidometram tāpat nenozīmē, ka nedabūsi sodu.

GB12 7.aprīlis 2015 23:34
3 0 Atbildēt

Neviens jau tev neliedz braukt lēnāk... :)

kaspis 8.aprīlis 2015 10:17
6 0 Atbildēt

tieši tā - nepārkāp un nebūs jāmaksā! Mani vienkārši fascinē tas kad katrs īdētājs jau nu zin labāk, cik ir "normāls" ātruma ierobežojums un cik nav - nu tikpat labi es varu īdēt ka man liekas ar 0,5promilēm nekas traks nenotiek un tāpēc es vēsu prātu varu maukt ar 0,8?

Kad mēs vienreiz sapratīsim ka max ātruma ierobežojumi ir kompromiss? Protams, liela daļa paši domā ka spētu droši braukt arī uz 150kmh, bet nu tas nebūs DROŠS ĀTRUMS VISIEM. Redz ka pat uz kokneses šosejas sitās nost, nezinu uz cik mauca, bet pat auto marku neatpazīt un 3 līķi...

kasinsh79 8.aprīlis 2015 11:35
1 0 Atbildēt

Kur izrāvi, ka te kāds īd?

Neesmu pat iepīkstējies, ka man kas traucētu. Es tik un tā braucu savā komfrota ātrumā, lieki nevienu netraucējot un arī pats vienmēr tomēr gribu atbraukt mājās vesels pats un auto!

Tikai secinājums par, manuprāt, neadekvātiem ātruma ierobežojumiem, ja reiz gandrīz 1000 (!) ātruma pārkāpēju.

kaspis 9.aprīlis 2015 9:35
0 0 Atbildēt

tu to sauc par "secinājumu" - bet man tas izskatās kā seriāla bābu īdēšana... Redz, pat vesels tūkstotis(!) zinot gan labāk ka tas ātruma ierobežojums ir neadekvāts. Kad tā paklausās, jebkurš sētnieks zin labāk kā valsti vadīt un sakārtot...

Kanibaals 8.aprīlis 2015 14:27
0 0 Atbildēt

Braucu ar tādu ātrumu kāds tajā ceļa posmā šķiet atbilstošs un neizlecot no plūsmas, spidometrs ir otšķirīgi. Salīdzinājumam arī veikalā nopērkamajiem alkometriem nav liela jēga, jo CP ne jau tavā alkometrā liek iepūst. Ieteikums braukt lēnāk ir interesants, lēnāk par ko un kā to noteikt?

>kaspis:nepārkāp un nebūs jāmaksā

Diemžēl uz savas ādas esmu pārliecinājies, ka LV nekas nav jāpārkāpj, lai saņemtu sodu. Tā kā tavs ieteikums nestrādā, tāpat samaksāju ar visu iešanu uz tiesu. Tas pats arī attiecībā uz ātrumu, 2x esmu apturēts par it kā ātruma pārsniegšanu, bet tās abas reizes pēc diskusijas uz vietas sods tā arī netika piemērots, bet ja būtu tad tāpat nepierādītu pretējo, ej kaut uz tiesu. Ā un vienreiz vēl CP apturēja un apgalvoja, ka nedrīkst apdzīt pēc dzelzceļa pārbrauktuves, nezinātājs būtu sodu norāvis.

Tā kā CP bieži ķer uz muļķi un muļķi maksā.

kaspis 9.aprīlis 2015 9:38
0 0 Atbildēt

ieteikums braukt lēnāk ir braukt lēnāk par maksas tarifu, tātad, iekļauties atļautā maksimālā ātruma zonā. Nez kāpēc man tas izdodas, pat darba darīšanās braucot, laikam dzīvi esmu sakārtojis ka nekur nav jāsteidzas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 27

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti