Policists reibumā vada dienesta auto un uzbrūk kolēģim 16

 
Nozare.lv | 7.aprīlis 2015 15:06

Valsts policijas (VP) patruļpolicijas darbinieki Smiltenes novadā aizturējuši VP inspektoru, kurš pārvietojās pie stūres alkohola reibumā un nodarīja miesas bojājumus vienam no patruļpolicijas darbiniekiem.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins aģentūru LETA informēja, ka pagājušajā ceturtdienā, 2.aprīlī, neilgi pēc plkst.21 policija saņēma izsaukumu no aculieciniekiem, kuri ziņoja par kāda autovadītāja bīstamo un agresīvo braukšanas manieri pa autoceļu Smiltene-Velēna-Gulbene. Zvanītāji ziņoja, ka šoferis neievēro atļauto braukšanas ātrumu un vienmērīgu braukšanas trajektoriju.

Pēc izsaukuma saņemšanas uz notikuma vietu izbrauca patruļpolicijas ekipāža, kas, pamanot aizdomīgo autovadītāju, pieprasīja viņam apstāties. Sākumā vadītājs nepakļāvās policistu prasībai, tomēr pēc brīža vīrietis automašīnu apturēja.

Foto: iAuto.lv

Apturētais vadītājs vizuāli izskatījās manāmā alkohola reibumā, kā arī viņš atteicās nosaukt savus personas datus un veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi uz vietas, tādēļ ar patruļpolicijas auto tika vests uz Vidzemes slimnīcu alkohola koncentrācijas noteikšanai. Patruļpolicijas ekipāža noskaidroja, ka apturētais ir VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas inspektors, kurš savā brīvajā laikā pārvietojās pa ceļu ar dienesta automašīnu.

Nogādājot apturēto vadītāju pie Vidzemes slimnīcas, vīrietis izrādīja pretošanos patruļpolicijas darbiniekam, iesitot viņam pa seju. Pēc notikušā policijas darbinieks nekavējoties tika aizturēts un nogādāts izolatorā. Konstatēts, ka aizturētais atradies 2,52 promiļu alkohola reibumā.

Šobrīd pret 1966.gadā dzimušo vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par pretošanos varas pārstāvim. No darba pienākumu veikšanas minētais inspektors nekavējoties ir atstādināts.

 
Visi komentāri
 
LMT 7.aprīlis 2015 15:44
7 0 Atbildēt

Milicis milicim nesit,- būs problēmas.

lol 7.aprīlis 2015 18:02
1 0 Atbildēt

jau ir problēmas. un izskatās, ka bija jau arī pirms tam...

maris 7.aprīlis 2015 15:51
2 1 Atbildēt

Kapēc ''VPZRP''policistus neatstādina no amata ,jo arī ir kriminālprocess.Varbūt ''VP''JDB'' nav izdevīgi atstādināt policistus-Vilcē viņus labi pazīst!

vovan 7.aprīlis 2015 16:25
0 2 Atbildēt

policisti nav zveeri, vinjus noved pie taadiem darbs ar zveeriem...

mjau 7.aprīlis 2015 16:41
19 1 Atbildēt

nez dienesta mašīnu aizveda uz maksas stāvlaukumu?

dzirdēts 8.aprīlis 2015 11:50
0 0 Atbildēt

ir dzirdēts, ka aizveda gan, tomēr kolēģi jau drīz vien to izņēma ārā, kaut neviens sodu nebija nomaksājis...

Sergejs 7.aprīlis 2015 16:49
2 1 Atbildēt

Kur atstādinātā inspektora foto un vārds!? Lai tauta zin savus varoņus!

ezis71 7.aprīlis 2015 18:02
2 0 Atbildēt

To mēs uzzināsim tad kad pūcei aste sāks ziedēt!

pele 7.aprīlis 2015 16:53
4 3 Atbildēt

Vārna, vārnai acīs neknābj! Vai tad policijā strādā izglītoti? Visur ir savi BLATI!

pipi 7.aprīlis 2015 18:55
2 0 Atbildēt

Normāla ikdiena,katru dienu pa bananijas ceļiem kāds piedzēries cops rullē

Kārtībai jābūt 7.aprīlis 2015 22:26
2 0 Atbildēt

sakiet ko gribat,bet pēdējā laikā esmu sastapies tikai ar adekvatiem ceļu policistiem,lai gan sava laikā,esmu saticis arī dīvaiņus,kuri ar reketiskām metodēm cenšās izspiest maizes klaipiņu,man jau šķiet,ka kopš Zivtiņš nekomandē parādi cp darbinieku kultūra uzlabojās.

aansis 8.aprīlis 2015 17:07
0 0 Atbildēt

Krapsis šķiet sakarīgāks par Zivtiņu, bet nesen bija Krapša slavēšanas tv sižets, kas radīja jautājumu - vai tiešām Krapša kungs jaunībā no profesionāla autobusa vadītāja pārkvalificējās uz CP darboni. Sižets vienkāršs - Krasta ielā apturēts autobuss no laukiem ar bērniem un iedzērušu vadītāju. Krapsis (tolaik vēl jauns un zaļš CP inspektors) pats sēdās autobusam pie stūres un veda bērnus mājās. Un te nu ir jautājums - vai viņam tiešām bija D kategorijas vadītāja tiesības un un neskatoties uz to policijā varēja nopelnīt vairāk (kukuļi?) jeb tomēr sēdās pie stūres bez tiesībām un apdraudēja bērnus tieši tāpat, kā viņa aizturētais vadītājs. Ja nu maldos, atvainojos - bet neesmu redzējis nevienu tik jaunu D kategorijas vadītāju - varbūt Vernons varētu vairāk pakomentēt par to, kā tiek pie tiesībām pārvadāt pasažierus un uzņemties atbildību par viņu dzīvību.

x_rays 9.aprīlis 2015 1:18
0 1 Atbildēt

Tev tiešām nopietni liekas, ka formāla kategorijas esamība vai neesamība kautkā apdraud pasažieru drošību? Promiles gan reāli apdraud. Braukšanas prasme nebūt nav atkarīga no tā, kas papīrā ierakstīts.

aansis 9.aprīlis 2015 11:40
0 0 Atbildēt

Man nopietni liekas, ka Krapsis neatcels sodu, kas tiks piemērots kādam, kas būs vadījis t/l bez attiecīgās kategorijas tiesībām.

Fuksis 8.aprīlis 2015 15:58
0 0 Atbildēt

Tā noteikti nav taisnība!Patruļnieks būs pats paklupis,un alkometram būs kāda kļūme gadijusies!Noteikti jāveic izmeklēšana :D:D:D

Nunu 9.aprīlis 2015 17:29
0 0 Atbildēt

Sorry, bet es arī par šito indivīdu zvaniju! Nezinu vai vēl kāds zvanīja. Brauca no vienas ceļa malas līdz otrai. Ātrums arī mainījās interesanti. No 20km/h - 120km/h un tas viss tumsā pie diezgan intensīvas satiksmes!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti