Liepājā autovadītājam 5,5 promiles, tas ir maksimums, ko tehniski spēj fiksēt 2

 
Nozare.lv | 23.jūnijs 2015 14:39

Policijas reidos trīs brīvdienu laikā pārbaudīti vairāk nekā 43 000 autovadītāju, no tiem alkohola reibumā bijuši 74 vadītāji, bet narkotisko vielu reibumā divi autovadītāji.

Kā norāda Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, pagājušās diennakts statistika – par braukšanu reibumā aizturēti 32 transportlīdzekļu vadītāji - liecina, ka reibumā pie stūres sēdušies divreiz vairāk vadītāju nekā ikdienā.

5,5 promiles ir maksimālais alkohola daudzums, ko policijas alkometri spēj fiksēt. Foto: Valsts Policija

Sadovskis atgādina, ka īpaši izcēlies kāds 23 gadus vecs "Mercedes Benz" vadītājs Liepājā, kuram pēc pirmā mērījuma konstatētas vairāk nekā 5,5 promiles jeb maksimālais alkohola daudzums, ko policijas alkometri spēj fiksēt. No nākamās pārbaudes jaunietis attiecās, taču tas nemainīs soda apmēru.

Policijas pārstāvis arī piebilst, ka konstatēti arī 25 vadītāji, kam bijis pieļaujamais alkohola daudzums izelpā jeb mazāk nekā 0,5 promiles. Lai arī šie autovadītāji nav pārkāpuši likumu, esot skaidra viņu attieksme pret auto vadīšanu reibumā, jo auto izvēlējušies vadīt riskējot un paļaujoties uz veiksmi.

Likumsargi turpinās pastiprināti strādāt uz ceļiem gan svētkos, gan pēcsvētku dienā.

Kā ziņots, Līgo dienas priekšvakarā, pirmdien par braukšanu reibumā aizturēti 32 transportlīdzekļu vadītāji. Kopumāpolicijas reidos pirmdien pārbaudīti 17 704 transportlīdzekļu vadītāji.

 
Visi komentāri
 
Zirga Galva 23.jūnijs 2015 17:33
7 0 Atbildēt

Trakais, gandrīz mērāmaparātu salauza ... :))

Lettiņš 23.jūnijs 2015 17:42
8 0 Atbildēt

Kas tad tie par mēraparātiem kas spēj tik vien nomērīt....

Būs kādi ķīniešu lētie atkal iepirkti!

Mums jau vismaz 10 nieks jāspēj nomērīt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti