Baltijas valstu ceļu policistu kopīgajā reidā noformēti vairāk nekā 300 protokoli par dažādiem pārkāpumiem ceļu satiksmē 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.novembris 2015 16:42

Vakar reidā Latvijā pārbaudīts 6761 transportlīdzeklis un noformēti 330 protokoli par drošības līdzekļu nelietošanu un neatbilstošu riepu protektoru dziļumu, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Vakar Baltijas valstu ceļu policija veica kopīgus reidus. Reidā Latvijā noformēti 317 protokoli par drošības jostu nelietošanu un bērnu pārvadāšanai paredzēto drošības līdzekļu lietošanas noteikumu pārkāpšanu, kā arī 13 protokoli par neatbilstošu riepu protektoru dziļumu.

Veikto pārbaužu laikā konstatēti vairāki satiksmei īpaši bīstami autovadītāju pārkāpumi. Piemēram, kāds autovadītājs bērna sēdeklīti bija aizvietojis ar spilvenu, savukārt kādam citam autovadītājam 30 minūšu laikā noformēti pat divi protokoli par drošības jostas nelietošanu.

Tāpat konstatēti arī pārkāpumi saistībā ar riepu protektoru mērījumiem. Kādam transportlīdzeklim konstatētas riepas, kuru protektors bija pilnībā nodilis, savukārt kādam citam transportlīdzeklim konstatētais riepu protektora dziļums bijis vien 0,02 milimetri.

Apkopojot reida rezultātus, policija secina, ka 88% pārbaudīto transportlīdzekļu jau ir aprīkoti ar ziemas riepām un gatavi ziemas sezonai. Turklāt netika fiksēts neviens ceļu satiksmes negadījums, kurā būtu kāds cietušais vai bojāgājušais. Iespējams, saistībā ar policijas vakardienas aktivitātēm uz ceļa, autovadītāji bijuši uzmanīgāki.

 
Visi komentāri
 
Goga 27.novembris 2015 19:11
4 14 Atbildēt

Pilsētas robežās nekad nelietoju drošības jostast, jo uzskatu, ka pārvietojoties ar 30-50 km/h tām nav nekādas jēgas. Un pirms mēneša mēsli man iedeva soda punktu par to! Neskatoties uz manu nevainojamo pagātni - neviena CSN un soda punkta 23 gadu laikā! Pogainās drisas.

ims 27.novembris 2015 21:57
0 0 Atbildēt
kasinsh79 27.novembris 2015 19:15
1 2 Atbildēt

Absolūti novecojis un stulbs uzskats! Tev nav nekā, ko zaudēt???

Vilks>Gogam. 27.novembris 2015 20:23
7 1 Atbildēt

Diez,vai tos NOTEIKUMUS Tu ievērotu,ja tie būtu rakstīti-TIKAI TEV. Protams,-ir NOTEIKUMI ,un ir SATIKSME,kura,TOMĒR BALSTĀS UZ NOTEIKUMIEM,Kaut gan,reizēm stipri atshķiras.Un,tie NOTEIKUMI -nu-NOTEIKTI NAV PERFEKTI,tomēr,tie ir rakstīti VISIEM. A KO,-kāpēc tad VIP drāž pa visām avīzēm,utt.-VIENKĀRSHI,-SKATIES TĀLĀK UZ PRIEKSHU,SĀNIEM,vai ,pat -nezin kur,bet-NEUZRAUJIES.

Braucējs 27.novembris 2015 20:52
1 8 Atbildēt

Pārskrēju pie mirgojoša dzeltenā...skatos pakaļ metas menti un saka ka esmu pārbraucis pāri sarkanajam! Es saku nevar būt, skatos video reģistrators kā pa nelaimi "uzkāries", šie saka ja man ir video, tad lai atnesu uz policiju un parādu, ka neesu pārbraucis pie sarkanā. Bet ko lai nesu, ja reģistrators tieši tad nokāries! Nu neko... tagad sēžu laimīgs ar 4 soda punktiem un 30 EUR sodu. Iepriekš pārkāpumu nebiju, STULBUMS!! Kad viņi nozudīs pēc 4 gadiem??? Par šitādu stulbumu...Pretīgi.

ww 28.novembris 2015 5:49
0 3 Atbildēt

Savulaik TEIKĀ bija tieši tas pats.Strīdēties bezjēdzīgi,jo viņi visu traktē par labu sev!Tikai ar to sodu bija savādāk-palūdza apsēsties viņu mašīnā un klusējot parādīja ar pirkstu uz bardačoku pie ātrumkloķa.Tur jau žūksnīts naudas atradās.Neko darīt,liku arī es klāt.Tad noklausījos morāli par uzmanīgu braukšanu(tā gan jau bija domāta kamerām) un braucu prom.Arī pretīgi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti