Pagājušajā diennaktī pieķerti 20 dzērājšoferi 17

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.decembris 2015 14:22

Aizvadītajā diennaktī pieķerti 20 autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Policijas rīkotā reida laikā pagājušajā diennaktī tika pārbaudīti vairāk nekā 12 000 autovadītāju. No minētajiem 20 autovadītājiem pieci autovadītāji transportlīdzekli vadījuši narkotisko vielu ietekmē. Desmit šoferiem konstatēta vairāk nekā vienas promiles stiprs reibums.

No šiem cilvēkiem visvairāk reibumā pieķerti Rīgas reģionā un Latgalē - katrā no abiem reģioniem pa septiņiem likuma pārkāpējiem.

Līdz 0,5 promiļu reibumā pie automašīnas stūres sēdušies 27 šoferi, kas ir uz pusi mazāk nekā iepriekšējā diennaktī. 0,5 promiles ir likumā pieļaujamā norma pieredzējušiem autovadītājiem.

 
Visi komentāri
 
Crankshaft 27.decembris 2015 14:53
20 4 Atbildēt

Nja, te tūlīt sāksies kviekšana par "stukačošanu" utt., bet pirms nepilnas stundas bija precedents. Braucu mājās, piestāju pie vietējā MEGO, tieši priekšā stāvēja BMW740, kura vadītājam bija ievērojamas problēmas ar tikšanu laukā no auto...Pat durvis nevarēja aizvērt, par aizslēgšanu nemaz nerunājot. Saskatījāmies ar vēl 2 vadītājiem un "sagūstījām" to puisi, izsaucām policiju. Puisis bija tik "pilns", ka policistiem pat uzvārdu nespēja nosaukt. Poliči

mums sirsnīgi pateicās par modrību... Interesanti, vai tas bija labi, vai slikti, ko izdarījām? Es personīgi nevēlētos, lai šitāds 740 taranētu kādu nebūt mazauto, kurā ir sieviete ar bērniem!

solaris 27.decembris 2015 15:49
10 2 Atbildēt

Jēdziens 'stučīšana' attiecas uz noziedznieku grupas dalībnieka sniegtu iekšēju informāciju par savas grupas darbību. Tā teikt, nodod savējos, kaut arī, būdams principiāls noziedznieks, ir solījis ievērot 'poņaķijas' par nesadarbošanos ar policiju.

Ja tev nav bijusi iepriekšēja vienošanās ar to dzērājšoferi viņu nenodot dēļ kaut kādām jūsu kopīgām kriminālām interesēm, tad par kaut kādu stučīšanu vispār nevar runāt.

Un vispār jēdziens 'stučīšana' ir no dinozauru laikmeta. Mūsdienās pastāv jēdziens 'individuālās un sabiedrības intereses'.

Vajadzēja pirms policijas atbraukšanas to dzērājšoferi bikiņ iedunkāt, lai kļūst violets.

GB12 27.decembris 2015 16:50
2 1 Atbildēt

Visu izdarīji pareizi

Janozaurs 27.decembris 2015 20:42
2 1 Atbildēt

Respect.

Ir te daži, piemēram aansis, kurš tieši otrādi - aizskrietu pa priekšu un brīdinātu - ir poliči vai nav.

Tikai vai nebūtu pabāk pirms poliču ierašsanās iesēfināt atpakaļ auto, lai nosodītu pēc pilnās programmas. Citādi var sanākt - pie stūres bija? Nē...

aansis 28.decembris 2015 9:10
5 0 Atbildēt

Lai vai kā te dažiem ir grūti saprast manu nostāju, atbalstu šādu rīcību. Un priecājos, ka tev ir izdevies satikt adekvātus policistus, kas tev izteica pateicību. Man par to, ka redzēju aizbēgšanu no notikuma vietas (ietriecās stāvošā auto) un atstāju īpašniekam savu kontaktinformāciju, kamēr biju ārpus Latvijas, ierosināja lietu par neierašanos policijā liecināt. Diezgan grūti pēc tam nācās pierādīt, ka neierašanās bija pamatota - izrādās, ka ceļojums ar savu auto un teltīm pa Šengenas zonu ir nepierādāma lieta. Pēc ilgas cīņas un pārsūdzēšanas augstākā iestādē, mobilā operatora izziņa par to, ka mans telefons ir atradies citās valstīs, tomēr izrādījās pietiekams iemels, lai mani nesodītu par to, ka vēlējos palīdzēt cilvēkam.

GB12 28.decembris 2015 9:41
0 5 Atbildēt

Ak tu nabadziņš. Tie ļaunie poliči uzglūn uz katra stūra un to tik vien dara, kā meklē iemeslu tevi - pašu nevainību -apbižot... Grūti tev, jūtu līdzi... nez kāpēc citiem tādu problēmu nav...

aansis 28.decembris 2015 10:08
1 0 Atbildēt
GB12 28.decembris 2015 11:21
0 1 Atbildēt

Nu un? Es neapgalvoju, ka tādas lietas nenotiek vispār. Arī man ir bijusi negatīva pieredze ar CP, bet nospiedošā vairumā gadījumu viss ir bijis korekti. Tev to, protams, nesaprast, ja vēl joprojām neesi sapratis, bet varu vēlreiz atkārtot - tā, kā tu izturēsies pret citiem, tā arī citi izturēsies pret tevi. Ja tu pa dzīvi esi īblis pret citiem, tad arī tie, ar kuriem tu satiksies, būs pret tevi tādi... nu, vai arī tev liksies, ka viņi tādi ir... un nez kāpēc man šķiet, ka to, ko tu te rakstīji par "grūto pierādīšanu" un "ilgo cīņu", varētu izdalīt ar 2 un paņemt nost vēl 10 un tad jau būtu nedaudz tuvāk patiesībai...

aansis 28.decembris 2015 11:42
1 0 Atbildēt

Nebūs taisnība par izturēšanos. Pret visiem CP izturos vienādi - korekti, bet pēc likuma, nevis kā ienāk prātā. Un jā, lielākā daļa reaģē, sūdzoties par grūto dzīvi un to, kā priekšnieks liek pārkāpt likumu. Diezgan nožēlojami, bet ar šiem tālāk kašķi nemeklēju - mazliet papļāpājam, novēlu atrast darbu, kur likumu pārkāpt neliek un braucu tālāk. Diemžēl ir indivīdi, kam varas apziņa ir sakāpusi galvā ne pa jokam - ar tiem arī sanāk formēt papīrus.

GB12 28.decembris 2015 12:11
0 7 Atbildēt

Nu re, jau tas vien, ka tu cilvēkam novēli atrast citu darbu, ir pazemojoši un liecina par tavu augstprātīgo attieksmi. Tālāk vari neturpināt, visi mani secinājumi par tevi ir bijuši pareizi. P.S. Tu laikam vēl par psihologu piešancē, ka tev tā sāk kratīt ārā sāpi par grūto dzīvi :) Man neviens nav sūdzējies, no vairāk, man diezgan tuvs radinieks strādā CP un nav sūdzējies... :)

GB12 28.decembris 2015 11:22
0 2 Atbildēt

Un jā, lai komentāru padarītu iespaidīgāku, nav obligāti par vienu gadījumu 2 linki jāliek... un kasjauns.lv jau nu arī ir baigi uzticams informācijas avots... :D

aansis 28.decembris 2015 11:46
1 0 Atbildēt

kas vispār ir uzticams? iAuto ir uzticams?

www.iauto.lv/pie-stures/po...sanas-gadijumu

Vai ģenerālprokurors, kas lūdz cietušos netraucēt policiju ir uzticams?

Tiešām tev liekas, ka ar sistēmu viss ir kārtībā un neko nevajag mainīt?

GB12 28.decembris 2015 12:14
0 1 Atbildēt

Nē, ar sistēmu nav kārtībā. Bet jau iepriekš esmu rakstījis - ja jau jūties tik zinošs un kruts, tad ej un cīnies ar sistēmu - ar tiem, kas sistēmu veido, nevis ar tiem, kas to izpilda... citādi izklausies pēc lūzera, kuram gribas uztaisīties svarīgākam, nekā patiesībā ir.

aansis 28.decembris 2015 12:39
1 1 Atbildēt

Jā - tieši ar sistēmu gribu cīnīties. Diemžēl to ir jāsāk no pašas apakšas. Vācot pierādījumus, ka šāda sistēma eksistē. Jo pat to, ka eskistē sodu plāns, neviens negrib atzīt. Pierādījumus var savākt tikai praksē - uz savas ādas. Tieši tādēļ arī neizmantoju tos materiālus, kuros policisti sūdzas par grūto dzīvi - lai gan kas varētu būt labāks pierādījums tam, ka CP zivs ir sapuvusi no galvas, jo nevēlos iegāzt cilvēkus, kas nav ļauni un policijā nav nonākuši varas apziņas vai kukuļu pieejamības dēļ. Diemžēl visi sakarīgie CP, ko pazīstu personīgi, ir bijušie - skaidri atzīstot, ka sistēma viņus spieda kļūt par noziedzniekiem, vai pamest darbu. Toties uz tiem nobarotajiem mūļiem, kas katru nakti "Lauvas namā" par ēdienu maksā ar no kabatas izvilktiem saburzītiem desmitniekiem, ir noriebies skatīties. Kas traucē mūsu valstī pieņemt likumu, ka policijas darbiniekam formā nedrīkst būt klāt skaidra nauda? Sistēma, kurā kukuļos iekasētā naudiņa tiek dalīta līdz pat augstiem priekšniekiem.

GB12 28.decembris 2015 22:46
0 0 Atbildēt

Šausmīgi jau kaut ko esi panācis. Tevis piesaukto mistisko plānu vairs nav vai tie ir samazinājušies, kukuļu došana/ņemšana ir mazinājusies, poliči arvien mazāk sūdzas par grūto dzīvi un pretlikumīgajām pavēlēm no vadības, arvien vairāk poliču pusdienas ēd diagnostikas centra tipa ēstuvēs vai ņem maizes no mājām u.tml. Tas, ko tu te tagad dzen, ir tikai attaisnojuma meklēšana tam stulbumam, ar ko nodarbojies. Jo, lai pie lietas ķertos pa īstam un ar to, ar ko būtu jāsāk, tu esi par gļēvu/mīkstu.

Crankshaft 28.decembris 2015 7:27
0 1 Atbildēt

Janozaurs

Tikai vai nebūtu pabāk pirms poliču ierašsanās iesēfināt atpakaļ auto, lai nosodītu pēc pilnās programmas. Citādi var sanākt - pie stūres bija? Nē...

=====================

Da iestūķējām mēs viņu atpakaļ mašīnā - lāga nostāvēt nevarēja. Un veikala apsargs pats piedāvāja novērošanas kameru ierakstus...

Kanibaals 3.janvāris 2016 19:15
0 0 Atbildēt

Pilsoniskā aizturēšana

KPL 265.pants. Aizturēšanas kārtība

(3) Ja ir acīmredzama personas saistība ar izdarītu noziedzīgu nodarījumu, par kuru var piemērot brīvības atņemšanas sodu, un šī persona atrodas noziedzīga nodarījuma izdarīšanas vietā vai bēg no tās vai ja izsludināta personas meklēšana par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, to var aizturēt jebkurš un nekavējoties nodot tuvākajam policijas darbiniekam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti