Policija par 227 000 eiro iegādāsies pārvietojamos fotoradarus 15

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.februāris 2016 14:07

Valsts policija izsludinājusi iepirkuma konkursu par pārvietojamo fotoradaru iegādi un šim iepirkumam plāno atvēlēt ne vairāk kā 227 544 eiro, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Uzņēmējiem piedāvājumi jāiesniedz līdz 7.martam. Iegādājamo fotoradaru skaits tiks noteikts pēc konkursa uzvarētāja piedāvājuma.

Konkursa prasības paredz, ka braukšanas ātruma kontroles sistēma sastāv no mērierīces, programmnodrošinājuma datu apstrādei un datortehnikas.

Braukšanas ātruma kontroles sistēmai ir jābūt aprīkotai ar autonomu barošanu, kas nodrošina nepārtrauktu sistēmas darbu vismaz astoņas stundas ar vienu akumulatora bateriju. Tāpat sistēmai jābūt aprīkotai ar atsevišķi stāvošu vai integrētu zibspuldzi izmantošanai gaišā un tumšā laikā, kas ir sinhronizēta ar fotokameru.

Specifikācija arī paredz, ka braukšanas ātruma kontroles sistēmai jāspēj mērīt transportlīdzekļu ātrums vismaz četrām joslām vienlaicīgi abiem kustības virzieniem.

Radara ātruma mērījumu diapazonam jābūt no vismaz 20 līdz vismaz 250 kilometriem stundā.

Sistēmai jādarbojas dažādos laikapstākļos, proti, gaisa temperatūrā no vismaz mīnus 20 grādiem līdz plus 40 grādiem.

Pretendentam jānodrošina vismaz divu gadu garantija gan mērierīcei, gan programmnodrošinājumam, kā arī jāveic pēcgarantijas apkalpošanu līgumā noteiktajā kārtībā.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). 2014.gada rudenī direkcijas rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums "Reck". Šobrīd šie radari jau darbojas.

Ceļu satiksmes un drošības direkcija jau izsludinājusi jaunu konkursu par 84 stacionāro mēriekārtu iegādi, un to uzstādīšana notiks vairākās kārtās. Direkcijas vadītājs Andris Lukstiņš pagājušā gada nogalē Saeimas komisijā pastāstīja, ka stacionāro fotoradaru uzstādīšana ir diezgan sarežģīts process un to izvietošana līdzinās teju mājas būvniecībai.

 
Visi komentāri
 
Janozaurs 6.februāris 2016 14:38
6 0 Atbildēt

Tūlīt Aansis rakstīs, ka nauda izmesta vējā. Cilvēkus tie nepārmācīs tik un tā un būs valstij ko "slaukt" mierīgos cilvēkus. Anglijā un sjerralionē tā nedara. Tur vispār radaru nav un kārtība uz ceļiem. Tagad arī visi brauc kārtīgi bez fotoradariem...

Kanibaals 8.februāris 2016 12:38
0 0 Atbildēt

Apskaties LVC datus - www.lvceli.lv/traffic/index.php

Fotoradari tur neko neietekmēs, jo jau tagad vidējie ātrumi ir mazāki par fotoradaru pieļaujamo kļūdu un pielaidi. Sodot atsevišķus izlecējus, loģiski, ka uz kopējo vidējo ātrumu un līdz ar to statistiku nekāda efekta nebūs. Avāriju skaitam ar ātruma ievērošanu nav tieša sakara, būtisks ir drošs ātrums un tas var būt arī mazāks par atļauto, bet fotoradari jau nekontrolē drošu ātrumu, bet gan atļauto. Pārvietojamos radarus ir jāizvieto pilsētās.

GB12 6.februāris 2016 16:24
4 0 Atbildēt

Un vēl, ka vietā neko nepiedāvā, bet ir jāmaina tautas apziņa... :D

Starp citu 6.februāris 2016 17:13
3 1 Atbildēt

Tautas (vadītaju) apziņu apbrīnojami, vienā mirklī un līdz nepazīšanai maina Igaunijas robežas šķērsošana...

:D:D:D

GB12 7.februāris 2016 19:10
0 0 Atbildēt

Un kāpēc tas notiek?

kaspis 8.februāris 2016 10:36
2 0 Atbildēt

nu ne jau nu pokazuhas reidu dēļ, kas tradicionāli organizēti agrā pirmdienas rītā vienā un tajā pašā vietā nedēļu no nedēlas...

khmm 8.februāris 2016 11:07
0 0 Atbildēt

jo parasta ekipāža, vai netrafarēta ekipāža var atrasties ļoti negaidītā vietā, pārkāpums tiek neizbēgami reģistrēts, sarunāt ir ļoooti dārgi (vai dumji) un sods ir gana neizbēgams.

Un jā - mobilie svari bez kampaņas var atrasties jebkuras ekipāžas grabažniekā un aizdomīgu mašīnu var pilnīgi "kurinātājam" negaidot ņemt un nosvērt...

Ar sodu tāpat - liels un neizbēgams!

dArtanjans 6.februāris 2016 18:00
1 8 Atbildēt

Lūdzu izdarīt to pasākumu pēc iespējas ātrāk!Var būt kļus drošāka braukšana pa LV ceļiem.Galvenais,labu ideju nesačakarēt jau pašos pamatos

aansis 7.februāris 2016 14:38
9 9 Atbildēt

Ja jau tik ļoti svarīgs ir mans viedoklis, varu arī uzrakstīt. Diemžēl jāsagādā jums vilšanās, jo nepavisam nespējat saprast manu nostāju un vērtējat visus pēc sevis. Man nav nekādu pretenziju ne pret fotoradaru iegādi, ne pret summu, kāda tai tiek tērēta. Vienlaikus baidos, ka būs pretenzijas pret to pielietošanas veidu, ko jūs atkal sajauksiet vienā katlā ar pašu pamatideju, vai ātruma kontrole ir vai nav vajadzīga. Esmu tikai par to, lai būtu pārvietojamie fotoradari, kas tiktu izmantoti "pelēkajos" punktos - t.i. stacionāros radarus "melnajos" - visbīstamākajos punktos un pārvietojamos tur, kur arī ir paaugstināta bīstamība. Tomēr visticamāk atkal šīs iekārtas tiks izvietotas tur, kur ātruma pārkāpums ir formāls, toties vislabāk iekasējas naudiņa - t.i. vietās, kur drošs braukšanas ātrums pārsniedz formāli atļauto un attiecīgi to pārkāpj arī vadītāji, kas neriskē un neapdraud citus un bīstamajās vietās ātrumu pārsnieguši nebūtu.

Starp citu 7.februāris 2016 22:46
5 3 Atbildēt

Igaunijā arī vietās, kur ātruma pārkāpums būtu "tikai un vienīgi formāls" neviens nezkāpēc tāpat īpaši neskrien izmatot šādu "satriecošu" izdevību...

aansis 8.februāris 2016 10:46
2 1 Atbildēt

Toties jebkur Eiropā, uz dienvidiem no Igaunijas (izņemot Šveici), izmanto. Pedantiskie vācieši ātrumu mēdz pārsniegt ne pa jokam. Un nez kādēļ policija, kas par citiem pārkāpumiem ir pat ļoti piekasīga, par šo "ļaunuma sakni" nemaz īpaši nesatraucas. Toties bargi soda AIZMUGURĒJO par distances neievērošanu ;)

Janozaurs 8.februāris 2016 12:12
1 4 Atbildēt

Vācieši pārsniedz, vai poļi, slāvi un latvieši?

Vācijā ir ļoti daudz fotoradaru un kameru. Ārzemniekiem viegli pārkāpt, jo nav kam sodu izrakstīt.

mute 7.februāris 2016 14:52
5 2 Atbildēt

a nevajg izdomāt stulbus noteikumus - ziniet, tad nebūs jāpārkāpj. un otrs iemāciet cilvēkus braukt labāk par tiem 227000 vai uzlabojiet pasīvo drošību uz ceļiem - nu piemēram, tikko uzrāva un normālas štrāses gājēju pāreju taisni pa ceļju idioti, salika ātruma zīmes - a vajag bl tiltiņu pāri vai tuneli taisīt.

Zaiņkārība moka 7.februāris 2016 22:48
2 3 Atbildēt

Tu pats, esot gājēja lomā, vienmēr izmanto tuneli vai tiltiņu?

Un liekot eksamenu CSDD tak mācēji ievērot visus stulbos noteikumus, bet kā apliecība kabatā, tā drīkst pārkāpt?

wes 8.februāris 2016 19:44
0 0 Atbildēt

Varbūt kāds zina kādā diapazonā darbojas pārvietojamie radari?? Policijas videoradari darbojas Ka diapazonā, šie arī?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti