Krāpnieki izmāna šoferu naudu, autostāvvietu automātiem pievienojot maisiņus 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.aprīlis 2016 6:30

Kriminālpolicija aizturējusi divas personas, kuras SIA "Rīgas satiksme" (RS) autostāvvietu apmaksas automātiem bija pievienojušas plastmasas maisiņus, lai izmānītu šoferu samesto naudu, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Policija bija saņēmusi iesniegumu no RS par iespējamu krāpšanu saistībā ar uzņēmuma autostāvvietu apmaksas automātiem. Policisti atklāja, ka stāvvietas apmaksas automātos ir ielikti polietilēna maisiņi, tādējādi neļaujot iemestajām monētām iekrist kasē.

Cietušie, vēloties samaksāt par stāvvietu, automātā metuši monētas, taču pretī nav saņēmuši stāvēšanas atļauju. Paredzot iedzīvotāju vēlmi noskaidrot un atrisināt situāciju, ļaundari pie konkrētā apmaksas automāta bija pievienojuši zīmīti, kurā norādīts telefona numurs, uz kuru jāzvana gadījumā, ja tas nedarbojas. Pēc zvanu saņemšanas krāpnieki, uzdodoties par RS tehniskās apkopes darbiniekiem, cietušajiem atļāva novietot automašīnu konkrētajā stāvvietā, pārliecinot, ka par to netiks sodīti. Vēlāk krāpnieki no apmaksas automāta izķeksējuši tur iemesto naudu.

Šonedēļ Kriminālpolicija nozieguma izdarīšanas brīdī Hanzas ielā aizturēja 1983.gadā dzimušu vīrieti un 1966.gadā dzimušu sievieti. Policisti konstatēja, ka aizturētais vīrietis tikai iepriekšējā dienā, 19.aprīlī, bija atbrīvots no ieslodzījuma vietas, kurā bija izcietis sodu par mantiska rakstura noziegumiem.

Policijas rīcībā ir informācija par divām šāda veida krāpšanas epizodēm, taču tiek skaidrotas arī citas cietušās personas. Tāpat tiek skaidroti radītie zaudējumi.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess par krāpšanu nelielā apmērā, taču pēc zaudējumu noskaidrošanas tiks lemts par kriminālprocesa pārkvalificēšanu.

 
Visi komentāri
 
Derglis 24.aprīlis 2016 18:33
0 0 Atbildēt

Maisiņš vaig?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti