Motociklists mūk no policijas ar ātrumu 199 km/h un tiek noķerts 19

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.maijs 2016 11:14

Policisti uz Pleskavas šosejas sestdien ap plkst. 13 fiksējuši motociklistu, kurš braucis ar ātrumu 191 kilometrs stundā.

Vīrietis uz policistu aicinājumiem apstāties nav reaģējis, bet turpinājis braukt vēl ātrāk - līdz 199 kilometriem stundā.

Par bēgli paziņots citai ekipāžai un pēc 20 minūšu pakaļdzīšanās Ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki viņu aizturēja. Pārkāpējs ir kāds 1977. gadā dzimis vīrietis, kurš brauca ar "Kawasaki" markas motociklu.

Par nepakļaušanos policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli, kā arī bēgšanu paredzēts sods - administratīvais arests no desmit līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro apmērā, kā arī tiesību atņemšana uz četriem gadiem. Šo pārkāpumu izskatīs tiesa.

Savukārt par ātruma pārsniegšanu pārgalvīgajam motocikla vadītājam draud naudas sods no 360 līdz 480 eiro apmērā, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem, skaidro policijā.

Sākoties aktīvai motosezonai, Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka braukšanas ātruma pārsniegšana, turklāt tik būtiska, apdraud ne tikai pašu transportlīdzekļa vadītāju, bet arī citus ceļus satiksmes dalībniekus.

Jau ziņots, ka sestdien ar motociklistu pulcēšanos Rīgā oficiāli tika atklāta jaunā Latvijas motosezona.

 
Visi komentāri
 
Nesaprotu, 1.maijs 2016 12:01
25 13 Atbildēt

kāda jēga dzenāt 20 min.ar 200km st to motociklistu pa Pleskavas šoseju?Liekus līķus policijai vajag?Mazums kas varēja notikt. Nummuru piefiksēja,pārējais jau tehniska lieta.

kaspis 1.maijs 2016 12:33
21 2 Atbildēt

tehniska lieta kā? kā pateikt pēc numura kas stūrē un kam jāiet tās sutkas atsēdēt? Ja ierosini vien piesūtīt administratīvo pa pastu, tad jau jā, tehniska lieta, bet ja grib sodīt arī ŠOFERI par nepakļaušanos un visu pārējo buķeti, tad jānoķer ir, grozies kā gribi...

Kas ir svarīgāks? 1.maijs 2016 12:45
15 6 Atbildēt

Cilvēku drošība,vai viens noķerts psihs,kurš pavasara iespaidā izdomāja patestēt moci?Kāpēc uz spēles tiek likta pārējo satiksmes dalībnieku drošība?Es saprastu ja tiek ķerts kāds bīstams noziedznieks,terorists.

solaris 1.maijs 2016 18:11
23 6 Atbildēt

Un kā policija var zināt, ka tur nebrauc bīstams noziedznieks, kurš tavu, organu donor, moci nupat ir nozadzis?

Katrā ziņā skaidrs, ka tu tā braucēja vietā pēc tam paziņotu, ka nemaz nebrauci, bet tavu moci bija nozadzis bīstams noziedznieks, un to tad policija arī lai meklē.

Ja policija tādiem psihopātiem, kā tu, ļaus braukt tālāk tādā ātrumā, tad šādu braucēju būs pilni ceļi. Attiecīgi - arī līķu daudz vairāk. Tu ar savu infantilo spriedelēšanu nespēj aizdomāties līdz tam, ka tu faktiski attaisno nogalināšanu.

Policija viņam, redz, traucē. Brauc ar sabiedrisko, tad netraucēs. Un labāk uzreiz novēli savus donorus kādam, kam tie vairāk vajadzīgi. Smadzenes gan nevajag nevienam novēlēt, jo tās tev ir pārāk kroplas.

solaris 1.maijs 2016 18:11
0 3 Atbildēt

orgānus

Lietussargs 1.maijs 2016 18:49
4 3 Atbildēt

Saulē esi pārkarsis?

Spriežot pēc agresīvā un kareivīgā rakstīšanas stila,arī Tevi būtu jāpārbauda gan policijas datu bāzē,gan pie psihiatra,vai maz var atļaut vadīt transporta līdzekli-vai tava agresija neietekmē satiksmes drošību.

solaris 1.maijs 2016 19:12
8 5 Atbildēt

pamuļķie mopēdisti

Veģetārietis 1.maijs 2016 19:17
4 2 Atbildēt

Pagrauz burkāniņu,nomierinies! :)

kasinsh79 1.maijs 2016 12:12
15 0 Atbildēt

Sezona beigusies un vēl ilgi atpūtīsies :)

Kaspars 1.maijs 2016 13:03
13 3 Atbildēt

Kāda starpība vai avarētu pie 190 vai 200? Tāpat slepkava uz ceļa un vajag tādus likvidēt pēc iespējas ātrāk. paskatieties uz cik tie pamuļķi lido caur pilsētām un apdzīvotām vietām.

xoni 1.maijs 2016 22:57
1 1 Atbildēt

Paskaties pats pamuļķi, kā kretīni autovadītāji nelieto spoguļus, pagriezienus, lieto mobilo pie stūres utt...

1.maijs 2016 13:03
5 1 Atbildēt

Kā tas var būt ka uz 200 km/st braucošu motociklu panāk 20 minūtēs?! Uz cik tad brauca policistu ekipāža? Un ar kādām tiesībām tika pakļautas nāves briesmām citu satiksmes dalībnieku dzīvība un(vai) veselība?! Kur tādi varianti ir paredzēti ceļu satiksmes noteikumos?!Pārkāpēja motocikla nr., ātrums un nepakļaušanās pavēlei apstāties tika piefiksēti, ar to pietiek!Varbūt ka būtu laiks izbeigt šīs sacensības ar nāvi?

Palaidniex 1.maijs 2016 20:36
3 1 Atbildēt

Atklāšu mazu noslēpumu - Nedomāju ka to izdarīja ātrumu fiksējusī ekipāža...

kasinsh79 1.maijs 2016 14:24
11 1 Atbildēt

Jāsāk ar to, ka mukt no CP - stulbuma kalngals!

Pats ātruma pārkāpums vēl tā, taču tālākais jau tikai paša pelnīts.

... 1.maijs 2016 14:27
7 0 Atbildēt

nesaprotu kā var neaizmukt ar moci

kasinsh79 1.maijs 2016 15:22
7 1 Atbildēt

Iepostēšu kādu savu atgadījumu vēl iz manas moto dzīves.

Braucu no 333 trases uz mājām pa apvedceļu. Darīju to sparīgi un ātri, treniņā taču biju riepas uzsildījis un adrenalīnu tāpat :D

No Ķekavas apļa uz Babītes pusi nepamanīju, ka man astē jau sēdēja divi CP moči. Ar bākugunīm un spiezdami mani malā. Bez garām pārdomām uzreiz pieklājīgi nostājos malā.

Protams, saprazdams, ka mani nekas labs nesagaida, jo pie atļautajiem 90 es biju braucis ap 150-180.

CP sākumā agresīvi man uzklupa, pārmetot, ka manis dēļ viņiem degviela jātērē. Taču arī viņi dziļi sirdī pilnīgi noteikti - mocisti. Tā runājot un vaļsirdīgi izstāstot, ka es vēl sasvīdis tikko no treniņa, parādīju pabrauktās riepu malas utt., sarunāju (absolūti bez neviena kukuļa, jo neesmu jau stulbs, ka riskēšu ar visu) mazāku sodu, 1 punktu un 30 eur :) Par ko galīgi neprotestēju, drīzāk biju pat pateicīgs.

Es par to, ka no CP mukt prom nekādā gadījumā NEDRĪKST!

Iznākums var būt muļķīga nāve vai milzu sods. Kas nav tā vērts!

aizejošais 1.maijs 2016 15:47
10 0 Atbildēt

Ierosinājums - Ja transportlīdzekli fiksē ar tādiem milzu ātrumiem, tad tam lai īpašnieks pats apmaksā ierobežotāja uzstādīšanu. Vai tiesības nost. Protams, ideja jāpieslīpē, kā ar juridiskām personām, utt, bet gan jau var kaut ko izdomāt!

xoni 1.maijs 2016 22:55
2 0 Atbildēt

Ar moci virs 130 mk/h brauct- dzirdēt mentu skaņas ir ļoti čābīgi, savas domas jau sūdīgi dzirdēt, it sevišķi, ja vēl pods tāds skaļāks. Nu ok nav tik ātri jābrauc... Bet te izskatās pēc mentu spalvu spodrināšanas (paši sev)... 20min uz 199 dzenāja- nopietni?! pa to laiku no Rīgas līdz Līgatnei var aizbraukt- te kaut kas nelīmējas kopā..

sviesc 1.maijs 2016 23:10
9 0 Atbildēt

nepiekriitu nekershanas piekriteejiem. nekershana tik vairos shaadu te paarkaapeeju skaitu. taa teikt, neviens rokaa nekers, var vilkt. tas taapat kaa ar cilveeku briiviibaam: atlaidiisi striki par garu, cilveeks pats tai savaa briiviibaa pakaarsies.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 4

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti