Šogad 78 šoferi pieķerti radaru detektora izmantošanā 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 30.jūnijs 2016 20:07

Šogad Valsts policija pieķērusi 78 šoferus, kas izmantojuši radaru detektoru.

Pēdējais gadījums reģistrēts vakar. Netrafarētās policijas auto uzmanību pievērsa Iecavas virzienā braucoša "Range Rover" markas automašīna, kuras vadītājs strauji samazināja braukšanas ātrumu brīdī, kad likumsargi veica ātruma režīma kontroli.

Aizdomas par šofera pretlikumīgajām darbībām vēl vairāk pastiprināja fakts, ka, pietuvojoties minētajam transportlīdzeklim, pie automašīnas vējstikla policisti pamanīja priekšmetu, kas izskatījās līdzīgs ierīcei, ar kuru var uztvert ātruma mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus to darbībā. Lai pārbaudītu radušās aizdomas, policisti apturēja minēto transportlīdzekli un veica šofera pārbaudi.

Pēc automašīnas apturēšanas aizdomīgā ierīce vairs nebija piestiprināta pie priekšējā vējstikla, taču sarunas laikā ar autovadītāju salonā bija dzirdami specifiski skaņas impulsi, kādus parasti izdod radaru detektori. 1973.gadā dzimušais šoferis noliedza, ka šādu ierīci izmantotu, un atteicās to uzrādīt.

Ņemot vērā, ka par šādas ierīces izmantošanu braukšanas laikā Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz ierīces konfiskāciju, taču autovadītājs noliedza tā esamību, likumsargi sāka lietvedību, kuras ietvaros Bauskas rajona tiesai tika iesniegts pieteikums par administratīvā pārkāpuma vietas apskati.

Kamēr likumsargi gaidīja tiesas atļauju šādu apskati veikt, apturētās automašīnas vadītājs palūdza, vai var nokārtot savas dabiskās vajadzības tuvumā esošajos krūmos, kas viņam tika atļauts. Pēc tam, kad vīrietis bija nokārtojis savas dabiskās vajadzības, policists netālu no vietas, kur atradās vīrietis, zālienā pamanīja meklēto ierīci. Vēlāk, veicot mašīnas apskati, likumsargi tajā konstatēja kronšteinu, kas paredzēts radaru detektora fiksēšanai.

Šoferim sastādīts protokols par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar ierīci, kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā. Par šādu pārkāpumu pienākas sods 55 eiro apmērā, kā arī ierīces konfiskācija.

Valsts policija atgādina, ka, lai arī šādas ierīces tirgū ir pieejamas un tās var brīvi pirkt vai pārdot, Latvijā to izmantošana ceļu satiksmē ir aizliegta. Likumsargi arī turpmāk uzmanīs, vai šoferi nav aprīkojuši savu transportlīdzekli ar šādu ierīci.

 
Visi komentāri
 
Norcha 30.jūnijs 2016 21:57
3 0 Atbildēt

Ja negrib atdod dārgu ierīci, tad šādiem gadījumiem līdzi jāvadā vecs radardetektors - ko atdod policistiem.

aga 30.jūnijs 2016 23:42
8 2 Atbildēt

A ja es apgalvoju, ka tas ir, pieņemsim, ''automatisko durvju detektors'' vai ''gaisa jonizētājs'' un veikalā nopirku šo verķi tieši šai funkcijai :)! Kā variants - nopirki fēnu, gludekli un opā - uzrāda radara klātbūtni! Kā policisti var apgalvot pretējo? Vai ta uz detektora rakstīts? Vai viņiem ir sertificēta acs? :) Principā jataisa ekspertīze un tikai tad sods!

PS. CSN pārkāpumus neatbalstu!

aansis 1.jūlijs 2016 0:49
5 1 Atbildēt

Protams, ka ekspertīze. Aizdomīgā ierīce tiek "izņemta" sastādot protokolu un pēc ekspertīzes secinājuma, ka tas tomēr ir tikai videoreģistrators, tas tiek atgriezts īpašniekam ar dzēstu iepriekš nofilmēto materiālu par policistu pārkāpumiem.

LOL 2.jūlijs 2016 10:17
3 0 Atbildēt

Man "aizdomīgajā" ierīcē ir sprieguma mērītājs, tā kā ierīci ir aizliegts lietot, bet ne pārvadāt, tad konfiskācijas gadījumā pārsūdzība tiesā, un vinnēta lieta (ir jau pāris precedenti bijuši). Ja apturēšanas brīdī pietiek smadzeņu atvienot no strāvas, tad pierādīt lietošanu nav iespējams - LV nav sertificētau iekārtu kas detektē radardetektora lietošanu.

rt 4.jūlijs 2016 10:54
0 2 Atbildēt

Tā jau tāda mīzēju taktika - pārkāpt dūšas pietika, bet pārkāpumu atzīt nepietika... Bābām pat zarna ir "resnāka"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti