Ar netrafarēto policijas auto noķerts šoferis, kurš traucās pa Brīvības gatvi ar 96 km/h (+ video) 44

 
Valsts Policija | 12.septembris 2016 20:48

Vakar Rīgā ap pusdesmitiem no rīta Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu centra virzienā pa Brīvības gatvi, netālu no Lielvārdes ielas un Brīvības gatves krustojuma, pamanīja kādu nepacietīgu un steidzīgu Mercedes-Benz vadītāju, kurš lielā ātrumā aiztraucās garām policijas ekipāžai pa sabiedriskajam transportam paredzēto joslu.

Šajā ceļa posmā pirms Gaisa tilta atļautais braukšanas ātrums ir 30 kilometri stundā, jo uz ceļa notiek remontdarbi. Tomēr šis ierobežojums netraucēja šoferim attīstīt transportlīdzekļa ātrumu līdz 96 kilometriem stundā, tādējādi pārkāpjot atļauto normu par 66 kilometriem stundā. 

Likumsargi, fiksējot notikumu, nekavējoties reaģēja un brauca pakaļ steidzīgajam šoferim. Apturot pārkāpēju, policisti konstatēja, ka ātri braucošā Mercedes-Benz vadītājs ir kāds 1981.gadā dzimis vīrietis.

Par atļautā ātruma neievērošanu šoferim uz gadu atņemta vadītāja apliecība un piespriests naudas sods 600 eiro apmērā.

 
Visi komentāri
 
aansis 13.septembris 2016 0:45
6 12 Atbildēt

iAuto, lūdzu noskaidrojiet policijā, kādu sodu par atļautā ātruma pārsniegšanu ir saņēmis patruļmašīnas vadītājs! Citādi diezgan bezjēdzīgi vecu ziņu tagad publicēt!

jaaanis 13.septembris 2016 11:20
25 13 Atbildēt

Tiem, kas salika mīnusiņus. Neiet runa par ātrumu kad dzinās pakaļ, bet gan pirms.

CP mašīna, vēl pirms pārkāpēja parādīšanās, brauca ar atrumu 47 km/h (tas redzams video augšējā labajā stūrī). Tātad pārkāpa atļauto atrumu par 17 km/h. Par šādu pārkāpumu pienākas sods 40 EUR.

Kāpēc CP var nevievērot CSN?

kasinsh79 13.septembris 2016 13:01
5 5 Atbildēt

Es ieliku mīnusu. Un tad?

Uzskatu, ka CP jāveic satiksmes uzraudzību, un viņu uzdevums ir izskaust šādus gadījumus.

Ir stulbi piekasīties par maznozīmīgiem pārkāpumiem (plūsmas ātrums!!!), ka iespējams novērst pamatīgu pārkāpumu.

jaaanis 13.septembris 2016 14:35
8 9 Atbildēt

Ja CP mani n-tās reizes nebūtu sodījuši par maznozīmīgiem pārkāpumiem (vēl maznozīmīgākiem kā ātruma pārsniegšana par 17km/h) tad es viņiem nepiekasītos, bet ņemot vērā, ka 80% (mans subjektīvais viedoklis) no fiksētajiem pārkāpumiem ir maznozīmīgie tad uzskatu, ka CP ir jārāda atbilstošs piemērs , pretējā gadījumā jāsaņem sosds divkāršā apmērā.

aansis 13.septembris 2016 15:16
3 8 Atbildēt

2010.gada 22.februāra noteikumi Nr.5 "Dienesta pienākumu izpildes organizācija un kontrole sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un satiksmes uzraudzības jomā" 101. punkts nosaka sekojošo: "Aizliegts transportlīdzekļa braukšanas ātrumu kontrolēt ceļa posmā, kur radara darbības zonā tuvu viena aiz otras uzstādītas dažādas maksimālā braukšanas ātruma ierobežojuma ceļa zīmes, apdzīvotas vietas sākumā un apdzīvotas vietas beigās, ja radara darbības zonā atrodas ceļa zīmes apdzīvotas vietas sākums un apdzīvotas vietas beigas, ceļu remontdarbu veikšanas vietās, ja radara darbības zonā atrodas braukšanas ātruma pagaidu ierobežojuma ceļa zīme, izņemot gadījumu, kad tiek izmantoti tehniskie līdzekļi (fotoiekārtas vai videoiekārtas), lai fiksētu pārkāpumus ceļu satiksmē, neapturot transportlīdzekli."

Šo ir noteicis Valsts policijas priekšnieks. Ja kādam CP nepatīk, lai sūdzas viņam. Bet izrādās CP pārkāpums ir daudz smagāks, nekā likās. Tā kā ātruma fiksēšana un pakaļdzīšanās šajā gadījumā nav atļauta - patruļauto vadītāja izdarītais pārkāpums ir 102km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 30 km/h!

Palaidniex 13.septembris 2016 15:22
4 1 Atbildēt

Un kā ar šo frāzi:"izņemot gadījumu, kad tiek izmantoti tehniskie līdzekļi (fotoiekārtas vai videoiekārtas), lai fiksētu pārkāpumus ceļu satiksmē, neapturot transportlīdzekli"

TO bobiku tak nofimēja ar videoiekārtu un ātruma pārkāpumu fiksēja transportlīdzekli neapturot...

aansis 13.septembris 2016 15:27
7 0 Atbildēt

Fiksēšana neapturot ir tad, kad pēc tam uz mājām piesūta vēstulīti. Nu tā kā to dara fotoradari - paliek uz vietas un pakaļ nedzenas.

Palaidniex 13.septembris 2016 17:12
7 2 Atbildēt

No tā verķa var uztaisīt leģitīmu mājup piesūtāmu protokolu?

Vai tiešām tik rupjš CSN pārkāpums nebūtu jāpārtrauc?

Un tagad - ja tu saki, ka ar saviem +10 tu nevienam netraucē (mazliet taču dsrīkst, vai ne?), tad te miliči (mazliet citā statusā esoši satiskmes dalībnieki, tāpēc mazliet ir lielāks) ar saviem iesākumā +17 nevienam pilnīgi netraucēja un arī vēlāk ar +82 arī pilnīgi nevienam netraucēja.

kas tā par modi - labi zini uz cik var, bet tomēr pārkāp, jo esi pārliecināts, ka milicis neskatās. Tikko milicis uzmēra ātrumu tā sāc meklēt caurumus ka un kāpēc viņš to nedrīkstēja darīt. Tas ir tīrais bērnudārzs - īsti veči tā nerīkojas!

aansis 14.septembris 2016 1:15
1 4 Atbildēt

Būtu jāpārtrauc. Bet tikai likumīgi. Ne es izdomāju, ka šāda rīcība ir nelikumīga - tikai norādīju, ka tā to ir noteicis Valsts policijas priekšnieks.

Toties policistu, kurš klaji ignorē priekšnieka noteiktu aizliegumu es uzskatu par lielāku pārkāpēju, nekā to, kam 96km/h. Skaties kā gribi - dienesta pilnvaru pārsniegšana ir noziegums, bet policista 116 km/h vairāk par 96. Tātad kurš te ir rupjāks pārkāpējs?

kasinsh79 13.septembris 2016 10:46
21 7 Atbildēt

CP ātrumam, manuprāt, te ir 0 nozīme! Svarīgi, ka viens i.diots ir apturēts. Kas tikai apliecina - netrafarētajos CP auto ir spēks!!

aansis 13.septembris 2016 12:17
6 11 Atbildēt

CP tātad drīkst pārkāpt? Manuprāt daudz lielāka problēma par vienu atsevišķu apturētu pārkāpēju (kas protams ir jādara) ir pašu policistu visatļautība.

Bils 13.septembris 2016 12:30
8 1 Atbildēt

Skatieties vēlreiz video, tajā posmā kur sākas video, nav redzama zīme ar ierobežojumu 30km/h, protams iespējams tā bija agrāk.

Bet arī aiz krustojuma nav (30) zīmes! Tā ir tikai tālāk un vairākkārt.

Viennozīmīgi MB pārkāpa noteikumus, vismaz nākamajā posmā, bet kāpēc menti paši brauca ar 47km/h, kur tas nav itkā atļauts?

jaaanis 13.septembris 2016 14:31
5 1 Atbildēt

Tajā vietā kur video parādās zīme 30, MB vairs nebrauc ar 96, attiecīgi pārsniegtais ātrums 66 km/h nozīmē to, ka iepriekš arī bija 30.

aansis 13.septembris 2016 14:53
2 4 Atbildēt

Vispār, paskatoties uzmanīgi video, ne tikai šāds secinājums ir izdarāms, bet arī tas ka ātrums 96 km/h šajā video tiek fiksēts tikai vietā, kur ir 50km/h ierobežojums. Izskatās, ka CP ir "piezīmējuši" klāt 20km/h fiksētajam pārkāpumam, kas varētu būt krimināli sodāma darbība. Video redzamās 30 zīmes darbības zonā pārkāpējs iebrauc ar ātrumu zem 90km/h - tātad jau kvalificējoties mazākam sodam, par kuru, saskaņā ar APK tiesību atņemšana nav paredzēta. Protams, ir skaidrs, ka pārkāpēja ātrums bija liels arī braucot līdz krustojumam, tomēr vismaz šis videoradars to nav fiksējis un mums nav zināms ne atļautais, ne pārkāpēja ātrums līdz krustojumam.

Palaidniex 13.septembris 2016 15:26
9 9 Atbildēt

Tātad sanāk, ka patreiz faktiski tiek aizstāvēts reāls dornis, kurš lieliskai saprata, uz cik konkrētajā vietā atļauts pārvietoties, pat ja nav zīmju (30), tāpat ir +46 km/h. Tāds nieks - tikai gandrīz 2x pārsniegts atļautais... Un nu daži metās viņu ar putām uz lūpām aizstāvēt...

Paši vien saprotam, ka paaugstināt ātruma limitus nevaram, bet šeit šādu pārkāpēju metamies aizstāvēt?

Es pareizi saprotu?

aansis 13.septembris 2016 15:29
13 17 Atbildēt

Nē, tiek mēģināts norādīt uz daudz nopietnāku pārkāpēju. 102 km/h tak ir vairāk, nekā 96 km/h? Vai ne tā? Un es pievienojos uzskatam, ka policistam par izdarīto pārkāpumu būtu jāatbild divkāršā apmērā.

Palaidniex 13.septembris 2016 16:27
3 1 Atbildēt

Jautājums - tad labi vai slikti, ka to bobiku nolika mierā?

Ja slikti - man nav komentāru

Ja labi - tad, kas tieši principiāli mainītos, ja no pirmās milisekundes būtu sirēna un bākugunis?

aansis 13.septembris 2016 16:36
2 3 Atbildēt

Slikti. Vajadzēja fiksēt pārkāpumu neapturot - tā kā to paredz normatīvie akti. Tu pats visu laiku apgalvo, ka viena satiksmes dalībnieka izdarīts pārkāpums nedot tiesības pārkāpt citiem. Uz policistiem, kuru pienākums ir likumības nodrošināšana, tas attiecas vēl vairāk, kā uz parastiem cilvēkiem.

Un laikam nesaprati - nav nozīmes, kad ieslēdza bākugunis. Dzīties pakaļ viņiem konkrētajā situācijā bija AIZLIEGTS!

Palaidniex 13.septembris 2016 16:48
6 3 Atbildēt

Nu pastāsti kāpēc policijas ekipāžai viņiem dzīties pakaļ bija aizliegts? Nav tā, ka viņiem līdz skaņas signāla un bākuguņu ieslkēgšanai pakaļ dzīties bija aizliegts, bet likumiski viss mainās par 180, kad bākugunis mirgo un sirēna skan? Tad taču ir atļauts?

Toties bobikam nav ne oparatīvais statuss, ne bākuguņu, ne skaņas signālu. VIņš savus 90+ km/h nunekādi nespēj leģitimizēt. Nu nav viņš ne tehniski aprīkots, ne juridiski drīkst būt šādi aprīkots bez speciāla statusa, kura visticamāk viņam nav un nepienākas?

Un - vai tiešām šāds >90 pa pilsētu, pa sabtrans joslām lidojošs, atvainojos kretīns, ir jāpalaiž turpināt izpildīties? PATIEŠĀM? Ir garantija, ka neko nesasrtādās, ir garantija ka nav sašņaucies, sadzēries un ir adekvāts?

Ko Tu komentētu tad, ja pieturā pie Statoila šim, atvainojos - kretīnam, samisētos un tas iekrautu cilvēku pilnā sabtrans pieturā? Tikai tāpēc ka, Tavuprāt, šādam nedrīkstēja dzīties pakaļ un šāds bezkauinīgs pārkāpums nebija jāpārtrauc...?

aansis 13.septembris 2016 16:55
6 4 Atbildēt

Jau pastāstīju, tikai tu negribi lasīt to, kas ir pretrunā ar tavu pārliecību. Šajā posmā veikt ātruma kontroli, apturot transportlīdzekli bija aizliegts. Tātad pārkāpējam bija jāsūta rēķins pa pastu, savukārt vizināšanās ar bākugunīm tāpat vien ir aizliegta - par kādu pakaļdzīšanos mēs varam runāt, ja nedrīkst apturēt?

Un nemoralizē par pieturu. Tieši bēgot no policijas ir lielāka iespējamība šādam gadījumam notikt. Praktiki visas pakaļdzīšanās beidzas ar avārijām. Cik esi redzējis tādas, kur bēgošais pēc laika pārdomā un labprātīgi apstājas?

Palaidniex 13.septembris 2016 17:03
3 1 Atbildēt

Čalis bēga no pilicijas?

Notika stundām ilga agresīva pakaļdzīšanās, es kaut ko tajā video palaidu garām?

Un patiešām uzskati ka tas pilsonis bija jāpalaiž turpināt pārkāpt 3x pārsniedzot atļāuto?

aansis 13.septembris 2016 17:29
4 5 Atbildēt

Es patiešām uzskatu, ko policistiem likumi ir jāievēro. Un pedantiskāk nekā parastiem cilvēkiem. Ja nevar savādāk, tad jālaiž turpināt. Nevis pašam pārkāpt, gandrīz 4x pārsniedzot atļauto! Tas ments kaut kāds pārcilvēks, kas nevar kļūdīties un pieturā ieskriet? Jeb cilvēkam pieturā mazāk sāpēs, ja viņam uzbrauks ar ieslēgtām bākugunīm?

Palaidniex 13.septembris 2016 15:43
5 1 Atbildēt

Papētu video vēl vairāk - No Džutas ielas līz palmu ioelai pirmā josla ir sabtrans josla, lieliski redzams video ceturtajā sekundē.

Pēc Palmu ielas ātruma ierobežojums atjaunojas tikai pēc krustojuma ar Aizkraukles ielu, nožņaudzās ceļinieki, jā nav zīmes liktas 2x.

Tajā vietā bobiks ielido ar 90 km/h.

Miliči bākuguni ieslēdz 12 sekundē pie ātruma 71 km/h šķērsojot zebru... Skaņas signāls parādās pie jau tikai pie 112. Tehniski jāņem ciet paši miliči par 112...

Bet nu tā sanāk, ka 7 sekundes vēlāk ieslēgtais bākuguņu un skaņas signāla komplekts netrafarētam operatīvajam transportlīdzeklim ir lielāks pārkāpums un baisāk sodāms, kā bobiks uz apzinātiem >90 pilsētā...

aansis 13.septembris 2016 15:48
5 3 Atbildēt

Kādēļ tikai tehniski? Arī miliči izdarīja apzinātu pārkāpumu. Viņiem neviens neliedza nosūtīt pakāpējam pa pastu vēstulīti, kā tas normatīvajos aktos paredzēts. Tā vietā paši izlēma uzspēlēt krutos džekus, kam likumi nav rakstīti, un apdraudēt satiksmi.

Palaidniex 13.septembris 2016 16:03
7 0 Atbildēt

Iespējams no mašīnas nav iespējams saņemt "džertiņaprāt" leģitīmu sertificētu izdruku. Es tikai minu.

Iespējams tika novērsta turpmāka visai nopietna pārkāpuma turpināšanās - manuprāt galvenais iemesls!

Kā arīõ šāds lidonis varēj sagadīies alko vaio narko riebumā...

Es protams te tikaif filozofēju un arī piekrītu faktam, ka pārinieks, kamēr pilots netrafarētajam cēla ātrumu ar pirmo sekundi varēja slēgt iekšā gan bākugunis, ghan skaņas signālu...

Un tagad tīri cilvēciski - piekritīsi, ka arī tev šitāds, tik bezkaunīgs goņščegs - sabtrans josla, >90 km/h pie atļautajiem 30 - būtu paņēmis uz izbrīnu, un arī tev pirmās sekundes būtu ne pārāk adekvātas.

Skaidrs, ka viņiem jāmāk ieslēgt sirēnu un bākugunis ar pirmo milisekundi, atlaižu te nav.

Kaut tīri cilvēciski esmu miliču pusē. Un jā - arī starp viņiem ir lāga vīri.

aansis 13.septembris 2016 16:09
6 3 Atbildēt

Ja pārkāpējs spēj policistā izraisīt neadekvātu reakciju, tad pirmais un ātrākais, ko darīt - atņemt policistam pistoli. Un pēc tam arī pārējo, kas viņu padara par policistu. Starp viņiem lāga vīru nav - ir tikai menti vai bijušie. Tajā sistēmā nav citas izvēles - ir jākļūst par vienu no viņiem, vai jāiet prom. Tas pats, kas sievai protokolu sastādīja, vispirms bezjēgā grozījās ap mašīnu un 3x atkārtoja, ka sods būšot liels. Pieklājīgs jau bija... bet kukuli nekautrējās gribēt.

Palaidniex 13.septembris 2016 16:21
6 3 Atbildēt

Nezinu, man uz kukuli neviens pēdējā laikā nav pat mēģinājis veicināt.

Iespējams ciutiem uz sejas rakstīts - var mēģināt, iespējams karma tādus sastapt, iespējams paši kārdina milici ar iespēju "sarunāt"... Pagale viena nedeg...

Manas attiecības ar miličiem pēdējos vismaz gadus 15 ir ļoti korektas. Īpašu, pat nekādu īsti personīgu pretenziju pret viņiem nav. Reizēm varbūt pa gabalu novēroju kaut kādas organizatoriskas lažas, kur viņi varēja izpildīties labāk, bet tā - bez viņiem nevar.

Ja ir pārkāpums ir protokols un ir sods vai sods un punkti. Pats vēl pagājušā gadu simteņa nogalē nosolīju sev nekukuļot. Un nekas. Neizjūtu baigo diskomfortu tamdēļ...

jaaanis 13.septembris 2016 16:44
6 0 Atbildēt

Varbūt vienkārši nesaprati viņu mājienus :)

Palaidniex 13.septembris 2016 16:24
5 3 Atbildēt

p.s.

ja tu pret viņiem jau pēc noklusējuma attiecies kā pret mentiem, varbūtība trāpīt uz pozitīvu saskarsmi paliek nožēlojami niecīga...

Izmetot no galvas stereotipus dzīvot kļūs čum vienkāršāk. Nevajag pārāk sabiezināt krāsas ne pret miličiem, ne pret jebkuru citu diskusijas dalībnieku. Tas noskaņo aplami un tad labu rezultātu saņemt - teju neiespējami...

Un jā - citos parasti visvairāk kaitina tas, kas pašam piemīt un ko pats sevī uzskati par kaitinošu...

aansis 13.septembris 2016 16:31
4 3 Atbildēt

Kāds tur vispār sakars ar manu attieksmi - sēdēju blakus un grauzu Haribo lācīšus. Sieva pārkāpa, sieva arī ar CP runāja - pēc tam vēl man ar izbrīnu pajautāja - "kāpēc viņš man trīs reizes teica, ka sods būs liels, bet negāja rakstīt protokolu, kā solīja?"

Palaidniex 13.septembris 2016 16:50
7 0 Atbildēt

Vajadzēja izpildīt pilsoņā pienākumu un skaļā latviešu valodā skaidri un nepārprotami paziņot, inspektor Gaidi Kukuli, ejiet un sastādiet protokolu!

Kā arī paziņot, ka pašreizējā saruna tiek ierakstīta un par šo mīklaino runāšanu tiks iesniegta informācija iekšējās kārtības dienestam.

aansis 13.septembris 2016 16:58
1 3 Atbildēt

Nu es tā arī daru, kad esmu pie stūres. Lai gan sen nav sanācis - neatceros, kad man pēdējo reizi protokolu kāds ir stādījis. Bet tā kā manai sievai arī nepatīk manas diskusijas ar policistiem, mums ir vienošanās, ka blakussēdošais klusē. Arī nemāca otru braukt un izvēlēties maršrutu.

Palaidniex 13.septembris 2016 17:04
8 0 Atbildēt

Bet citus mācīt - ai, kā gribās...

vārds 13.septembris 2016 17:43
6 1 Atbildēt

Piestādot rēķinu pa pastu nevar izrakstīt soda punktus. Tāpēc šādus džigitus tomēr labāk noķert. Jo par tiem eiro viņiem var arī būt diezgan nospļauties.

Es 13.septembris 2016 23:22
0 7 Atbildēt

njā, nopietns ātruma pārkāpums 96km/h :D

var redzēt, ka pogainajiem nav ko darīt, ja par tādiem niekiem jārīko pakaļdzīšanās !

stāvbremze 14.septembris 2016 10:21
9 2 Atbildēt

Speciāli jaaanis un aansis!

Jums, kungi, situācija ir nelabvēlīga esam! Arī tām personām, kas Jūsu komentāriem salikuši atbalsta plusus. Jau otro dienu lasu Jūsu komentārus un nesaprotu – apzināta provokācija vai publiska tautas maldināšana par Ceļu satiksmes noteikumiem, respektīvi, par to, kas atļauts un aizliegts operatīvajam transportlīdzeklim. Lai vai kā, ceru, ka neesiet alkoholisma upuri, un pa koplietošanas ceļiem pārvietojaties bez ieslēgtas mirgojošas oranžas bākuguns.

Kāpēc niciniet operatīvo transportlīdzekli, kas piedalās satiksmē, lai pildītu neatliekamus dienesta uzdevumus? Operatīvais transportlīdzeklis un personas, kuri pārvietojas ar to, ir jāciena – pret tiem ir jāizturas SVĒTSVINĪGI! Arī šajā bezatbildības un paviršības gadsimtā…

No komentāriem secinu, ka ne viens, ne otrs nesaprotiet, kā iedalās operatīvie. Tātad – transportlīdzeklis ar vai bez speciāla krāsojuma, bet ar piešķirtu statusu. Skaitam kopā – 1. krāsojums ir/ nav, bet bākuguns un skaņa izslēgta, 2. krāsojums ir/ nav, ieslēgta mirgojoša zilā, 3. krāsojums ir/ nav un ieslēgta zila mirgojoša ar skaņas signālu, 4. krāsojums ir/ nav un ieslēgta sarkana – zila un speciāls skaņas signāls.

Sekojoši, ko katra no šīm grupām drīkst pārkāpt. Lai vieglāk dzīvot un izdodas izskaust gribu komentēt kārtējo aculiecinieku bildi, kur kāds no augstāk minētajiem transportlīdzekļiem izdarījis, Jūsuprāt, CSN pārkāpumu, rekomendēju iegaumēt šo:

Operatīvais ar ieslēgtu mirgojošu zilu un skaņas signālu un operatīvais ar ieslēgtu mirgojošu sarkanu – zilu un speciālu skaņas signālu DRĪKST PĀRKĀPT PILNĪGI VISUS CEĻU SATIKSMES NOTEIKUMUS, IZŅEMOT sešus punktus –

1. alkohols

2. narkotikas, medikamenti, psihotropās vielas

3. slims, noguris

4. aizliegts vadīt bez atbilstošas kategorijas vadītāja apliecības

5. rīcība pēc ceļu satiksmes negadījuma

6. satiksmes regulētāja signāli

Ceru, tiktāl skaidrs! Nedaudz sarežģītāk ir ar mirgojošu zilu bez skaņas signāla. Šai grupai atļauts pārkāpt PILNĪGI VISUS APSTĀŠANĀS UN STĀVĒŠANAS AIZLIEGUMUS, kā arī atļauts braukt vai apstāties un stāvēt pa IETVĒM, GĀJĒJU CEĻIEM, VELOSIPĒDU CEĻIEM, GĀJĒJU UN VELOSIPĒDU CEĻIEM UN KOPĪGIEM GĀJĒJU UN VELOSIPĒDU CEĻIEM!!! Nedaudz aizvainoti sajutāties, ka šiem atļauts, bet Jums nē!?

Komplicēti ir ar pēdējo grupu operatīvā statuss ir, bet viss izslēgts. ATĻAUTS BRAUKT PA SABIEDRISKO TRANSPORTLĪDZEKĻU JOSLĀM, kā arī apstājoties jāievēro: 3 metri, krustojums un tuvāk par 5m no tā, 25m pirms pieturas un 10m aiz, ietves gājēju ceļi, gājēju un velo, kopīgi gājēju un velo, velo ceļiem un velo joslām, IZŅEMOT GADĪJUMUS, KAD TO ATĻAUJ SATIKSMES ORGANIZĀIJAS TEHNISKIE LĪDZEKĻI. Tālāk – jāievēro 326. (apstāties, stāvēt aizliegums) un 920., 943., 947. ceļa apzīmējumu prasības, ja ar kādu no tiem marķēta brautuves mala vai apmales akmens.

Apstājoties un stāvot jāievēro 327. Stāvēt aizliegts un attiecīgi pāra un nepāra datumos, kā arī aizliegts stāvēt uz visiem ceļiem, kuri atrodas 523. ceļa zīmes darbības zonā.

Ja šo ir grūti saprast un vēl grūtāk atcerēties, tad, LŪDZU, nogaliniet sevī iniciatīvu komentēt operatīvo transportlīdzekli, kas piedalās ceļu satiksmē Latvijā. Ir teiciens:Ir bīstami, ja muļķis nāk ar iniciatīvu un rodas līdzekļi šo iniciatīvu realizēt!

Video redzamā operatīvā transportlīdzekļa vadītājs NAV pieļāvis procesuālu pārkāpumu, kas radītu šaubas par tā objektivitāti. Punkts!

Par braukšanas ātruma izvēli runājot, iesaku rindā sarakstiet ātrumus ar soli ik pa 10km/h. Tas izskatās šādi: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 un starp 20 un 30 ievelciet sarkanu platu līniju jeb var arī iezīmēt treknu melnu krustu, jo, sākot ar 30km/h, Tavs braukšanas ātrums ir NĀVĒJOŠS jebkuram mazāk aizsargātajam satiksmes dalībniekam – gājējam, velosipēdistam, mopēdistam, motociklistam…

aansis 14.septembris 2016 10:28
3 10 Atbildēt

Gari gan, tikai sev izdevīgi izlaidi pašu galveno - "Operatīvie transportlīdzekļi drīkst piedalīties ceļu satiksmē, tikai pildot neatliekamus dienesta uzdevumus". Neatliekams uzdevums šajā izpratnē ir pārkāpēja apturēšana, bet konkrētajā situācijā tā NAV ATĻAUTA! Tātad ir pārkāpts pats pamats piedalīties satiksmē operatīvā transportlīdzekļa statusā - visas darbības ir vērtējamas kā parasta satiksmes dalībnieka veiktas.

jaaanis 14.septembris 2016 10:42
4 7 Atbildēt

Stāvbremzei viens jautājums: Vai netrafarēts auto bez bākugunīm un bez skaņu signāla ir operatīvais transports?

jaaanis 14.septembris 2016 10:49
7 10 Atbildēt

No Stāvbremzes rakstītā ir tāda sajūta, ka pats ir CP kuram liekas, ka likumi nav rakstīti viņam un gūst baudu no apziņas, ka viņu neviens nesodīs par izdarītajiem pārkāpumiem.

rt 14.septembris 2016 10:49
12 1 Atbildēt

Pilnīgi atbalstu CP rīcību! Pārkāpējs ir jānoķer un jāsoda. Es būtu vēl ierubījis auto konfiskāciju.

p.s. šādi pārkāpējus ceļ nost gan te bieži piesauktajā Vācijā, gan štatos.

aansis 14.septembris 2016 11:16
0 9 Atbildēt

Vācijā neesmu saticis nevienu policistu, kas rïkotos, kā ienāk prātā. Tikai strikti pēc reglamenta, ievērojot procedūru. Bet laikam jau tas ir garlaicīgi, tādēļ jāfilmē pasakas par Semīru. Štatos jā, īpaši dažos, policijas visatļautība ir baisa. Ne velti ASV ir uz pilsoņu kara robežas un vara ķeras jau pie tādiem līdzekļiem, kā komandantstunda. Daži prognozē pat prezidenta vēlēšanu atcelšanu, Obamam pasludinot valstī karastāvokli. Diemžēl jāsaka, ka nebūšu īpaši izbrīnīts, ja tā patiešām notiks. Tādējādi tavs arguments par policijas rīcības pareizību nav diezko pārliecinošs.

jaaanis 14.septembris 2016 11:35
4 6 Atbildēt

RT: gandrīz visi piekrīt, ka pārkāpējs jāsoda, bet diskusija ir par to, ka konkrētajā gadījumā CP ir tāds pats pārkāpējs, kuru arī būtu jāsoda.

1. CP ar netrafareto auto pārsniedza atļauto ātrumu vēl pirms pārkāpēja parādīšanās, brauca ar ātrumu 47 km/h atļauto 30 vietā;

2. CP bākugunis ieslēdza tikai tad kad bija paātrinājies jau līdz 75km/h, bet bākugunis bez skaņu signāla neatļauj pārsniegt ātrumu;

3. CP skaņas signālu ieslēdza tikai pie ātruma 112 km/h atļauto 30 vietā, tātad līdz skaņas signāla ieslēgšanai CP pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu par 82km/h, kas ir vēl lielāks pārkāpums nekā mersedes pārkāpējam.

Palaidniex 14.septembris 2016 17:26
4 0 Atbildēt

Vai šī ekipāža apturēja citus satiksmes dalībniekus, kuri brauca ar 47 km/h?

Un vai viņi tāpat vien bez mērķa un bez acīmredzamas operatīvas nepieciešamības paātrinājās? :)

Palaidniex 15.septembris 2016 6:24
6 0 Atbildēt

Visai interesanti fakti par melno bobiku

m.la.lv/ja-lido-nevieta-ta-tev-vajag/

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti