Policija atklāj faktus - garnadži sadarbojušies ar autoservisiem 6

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 26.janvāris 2017 19:07

Valsts policijas darbinieki pie nesen aizturēta zagtu mantu uzpircēja un ar viņu saistītos autoservisos atraduši gandrīz 200 zagtus automašīnu spogulīšu un lukturu komplektus, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Izmeklēšana sākta jau pagājušā gadā. Pie vīrieša atrasti 144 automašīnu spogulīšu komplekti un 21 lukturu komplekts. Tāpat ar vīrieti saistītos piecos servisos uzieti vēl 28 lukturu komplekti. Apzagtās automašīnas bijušas pietiekami vērtīgas, norādīja Sozinovs.

Noskaidrojies, ka vīrietis zagto mantu "laidis otrreizējā tirgū", šajā gadījumā acīmredzot autoservisiem, no kuriem četri darbojušies oficiāli, bet viens bijis nereģistrēts. Šajos servisos konstatēti vairāki administratīvie pārkāpumi.
Aizturētais dzimis 1973.gadā un jau agrāk tiesāts par zagtu mantu uzpirkšanu un narkotiku noziegumiem. Tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu.

Daļa uzietās preces bijusi automašīnu īpašnieku marķēta.

Policija vēl skaidro, vai autoservisu darbinieki zagto daļu uzpirkšanā bija iesaistījusies apzināti, jo nepieciešams savākt pierādījumus, vai personas zinājušas, ka pirkušas zagtu mantu. Tāpat policija skaidro no kurām personām vīrietis zagtās mantas uzpircis.

Lai arī pērn Rīgas reģionā nozagts par 100 automašīnām mazāk salīdzinot ar 2015.gadu, tāds nozieguma veids kā spoguļu un lukturu zādzības saglabājis savu aktualitāti. Šo noziegumu apkarošana pēc Sozinova teiktā "dažreiz ir kā cīņa ar vējdzirnavām."

Vidējās klases automašīnas tiek nozagtas, lai vēlāk iztirgotu to detaļas, izmantojot autoservisus un pārpircējus.
Policija pagājušā gadā pie noziedzniekiem atradusi arī speciālu ierīci ar antenu, kas palīdz zagļiem vieglāk piekļūt spēkratam.

Parasti noziedznieki ar šādu ierīci atrodas netālu no automašīnas īpašnieka, piemēram, lielveikalu tuvumā. Policija aicina sabiedrību par šādiem aizdomīgiem darboņiem ziņot, tāpat tiek aicināts informēt par tā sauktajiem "kaktu" autoservisiem.

 
Visi komentāri
 
GB12 26.janvāris 2017 23:25
5 1 Atbildēt

Administratori, vai tiešām to "Lieni" nevar nobloķēt?

Kanibaals 27.janvāris 2017 9:35
3 0 Atbildēt

Redaktoram atlec otkats ;) Tak iedarbiniet cenzūras listi un ielieciet šos copy-paste tekstus, lai pēc laika dzēš un "Liene" domā, ka ir ielicies.

Te jau savulaik bija autokorektors un nevarējām rakstīt DUS pistole, jo tas tika aizstāts ar DUS [cenzēts]ole :)

torkjis 30.janvāris 2017 7:50
0 0 Atbildēt

Redaktors pats ir "Liene"

:D

Ed 27.janvāris 2017 19:04
1 0 Atbildēt

Oii atklājuši faktu.Tas jau nekas kad to visi jau sen zin.Mūsu policijas kungi ar viņiem sadarbojas.

Kanibaals 28.janvāris 2017 11:35
1 0 Atbildēt

Ne tikai ar autoservisiem, bet arī ar KASKO apdirsinātājie, kas spiež likt zagtu mantu.

Sarkasms 28.janvāris 2017 17:14
0 0 Atbildēt

Domāju ka katram ilgāk strādājošam servisam ir zināmi kontakti kur var dabūt lētāk bet ne gluži tīri...

Cits jautājums vai šāda iespēja tiek izmantota..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti