Rēzeknē vakar uzspridzināta automašīna (papildināts 17.00) 2

 
Nozare.lv | 11.aprīlis 2017 13:56

Vakar Rēzeknē, Maskavas ielā, uzspridzināta vieglā automašīna, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Pēc policijas sniegtās informācijas, sprādziens bijis neliels un automašīnai nodarītie zaudējumi nav pārāk lieli - sabojāts spēkrata bampers un izbiruši stikli. Cilvēki sprādzienā nav cietuši.

Policija pagaidām nesniedz informāciju, kam pieder cietusī automašīna un kādi varētu būt spridzināšanas motīvi.
Policijas darbinieki ir norobežojuši sprādziena vietu un gaida papildspēkus no specvienības "Omega", lai veiktu detalizētākas pārbaudes.

Drošības nolūkos tikuši evakuēti arī apkārtējo māju iemītnieki, kuru, pēc policijas sniegtajām ziņām, neesot pārāk daudz.

Vakar 10.aprīlī pulksten 16.49 Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Maskavas ielā, kādas daudzdzīvokļu mājas pagalmā pirms brīža noticis BMW X5 markas automašīnas sprādziens. Par laimi, sprādziena radītie bojājumi nebija lieli, un neviena persona tajā nav cietusi. Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess un tiek veikta izmeklēšana.

Latgales reģiona pārvades policisti, ierodoties notikuma vietā, veica visas nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu apkārtējo iedzīvotāju drošību. Apsekojot notikuma vietu, policisti konstatēja, ka automašīnas sprādziena viļņa radītie bojājumi nav pārāk lieli – vien bojāts transportlīdzekļa bampers un tuvējā dzīvokļa loga stikli. Neviena persona tajā nav cietusi. Veicot turpmākās darbības, bojātās automašīnas motortelpā likumsargi konstatēja aizdomīgu priekšmetu. Notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas specvienība “Omega”, lai veiktu detalizētākas pārbaudes. Pārliecinoties, ka situācija ir novērsta, ap pulksten 00.30 notikuma vietas ierobežošana daļēji tika noņemta un iedzīvotāji varēja atgriezties savos dzīvokļos.

Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīga neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. Par šādu nodarījumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību līdz trim gadiem vai bez tās. Tālāka šīs lietas virzība nodota Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldei.

Jāatzīmē, ka ir noskaidrots automašīnas īpašnieks un pēc pašreiz policijas rīcībā esošās informācijas, kā viena no galvenajām notikušā versijām izvirzīta, ka notikums varētu būt saistīts ar biznesa interesēm. Jāatzīmē, ka parasti šādi incidenti visbiežāk saistāmi ar personiskiem motīviem vai profesionālo darbību, tomēr, lai precīzi skaidrotu notikušā apstākļus, uzsākta izmeklēšana.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 11.aprīlis 2017 22:16
1 0 Atbildēt

Bmw parasti Latvijā ir totāli nokauti, sevišķi Latgalē, ar baltkrievu - krievu žižu, ko viņi dēvē par " degvielu". Tautā tādus auto sauc par - "sprāgoņiem". Tāpēc nav brīnums, ka uzsprāga. Es pat esmu pārliecināts, ka neviens nespridzināja. Pats uzsprāga. Drīz sāks sprāgt visi passāti....

Kanibaals 13.aprīlis 2017 11:27
0 0 Atbildēt

>nodarītie zaudējumi nav pārāk lieli - sabojāts spēkrata bampers un izbiruši stikli.

Jūs bildes esat redzējuši pirms pārkopējat ziņu? Tur visa priekša ir lupatās, ironiskā kārtā bampers varētu būt vienīgais, kas tur lietojams. Tiesa arī par uzspridzinātu to nevarētu saukt vien par cietušu eksplozijā.

rezekneszinas.lv/lv/notikumi/1...ina-automasinu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti