Valsts policija notver organizētu autozagļu grupu un pabeidz izmeklēšanu 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 26.aprīlis 2017 16:29

Šomēnes Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par automašīnas zādzību lielā apmērā, kuru izdarījusi organizēta grupa, un lieta nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Likumsargiem trīs zagļu grupu izdevās notvert brīdī, kad viņi Rīgā bija nozaguši kārtējo automašīnu un bija ceļā uz Lietuvu, lai to pārdotu. Arī iepriekš aizdomās turētie vīrieši nonākuši policijas redzeslokā par automašīnu zādzībām kā Latvijā, tā citās valstīs.

Šā gada 22. februārī Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki operatīvo pasākumu laikā saņēma informāciju, ka Ķengaragā ir nozagta automašīna Honda Accord. Likumsargi noskaidroja, ka zagļi ar jauniegūto auto ir ceļā uz Jelgavu. Sadarbībā ar Zemgales reģiona pārvaldes policistiem, Jelgavā uz ceļa izdevās aizturēt trīs aizdomās turētos vīriešus. Tobrīd divi no viņiem atradās pavadošajā automašīnā, lai maskētu zagto spēkratu un brīdinātu par iespējamiem policijas posteņiem, savukārt trešais aizdomās turētais sekoja ar zagto automašīnu.

No zādzības brīža līdz aizturēšanai pagāja vien stunda. Turklāt automašīnas īpašnieks par notikušo zādzību uzzināja vien pēc policijas zvana.

Policistu rīcībā esošā informācija liecina, ka zagtā automašīna bijusi paredzēta realizēšanai Lietuvā.

Organizētā noziedzīgā grupa sastāvējusi no trīs vīriešiem - 1989. un 1991. gadā dzimušiem Latvijas iedzīvotājiem un 1967. gadā dzimuša Lietuvas iedzīvotāja. Visi minētie vīrieši jau iepriekš sodīti par identiskiem noziegumiem, gan par automašīnu zādzībām, kas izdarītas Latvijā, gan ārpus Latvijas teritorijas.

Saistībā ar 22. februārī izdarīto zādzību pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā un ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Visiem aizdomās turētajiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Aprīlī Valsts policijas KIP likumsargi pabeidza lietas izmeklēšanu un minēto kriminālprocesu nodeva prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

 
Visi komentāri
 
ivars 1.maijs 2017 20:29
0 0 Atbildēt

kaa bez konfiskaacijas, ?konfisceet visu un nosaut tirgus laukumaa, lai tauta redz

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti