Ātruma pārkāpējus kontrolēs ar "Renault" busiņiem (+ foto) 23

 

Foto: Ekrānšāviņš no vp.gov.lv

Nozare.lv | 2.maijs 2017 16:45

Valsts policija satiksmes drošības uzraudzībā saņēmusi ne tikai jaunas netrafaretās "Škoda" un "Subaru" markas automašīnas, bet arī trafarētus busiņus "Renault".

Valsts policijas vadība šodien automašīnu prezentācijas pasākumā skaidroja, ka ir iegādāti ne tikai 40 jaunas tumšas krāsas netrafarēti "Subaru Forester" apvidus automobiļi un "Škoda Superb" markas spēkrati, bet arī trafaretās automašīnas - 45 "Opel Mokka", 46 "Škoda Octavia" un 15 mikroautobusi "Renault Traffic".

Visas iepriekšminētās automašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, lai konstatētu ātruma pārkāpējus.
Viens no būtiskākajiem akcentiem automašīnas parka papildināšanai ir tieši "Subaru Forester" un mikroautobusi "Renault Traffic". Policijas vadība nenoliedz, ka šādas markas izvēlētas, lai "sajauktu kārtis" un satiksmes noteikumu pārkāpēji nedomātu, ka ceļu policija pārvietojas tikai ar pāris konkrētu marku spēkratiem. Tāpat sabiedrība uzskatot, ka ar "Opel Mokka" automašīnām pārvietojas vien iecirkņu inspektori, taču tagad ar tiem kontrolēs arī satiksmes noteikumu pārkāpējus.

Iepriekšminētais autoparka papildinājums paredzēts visiem Latvijas reģioniem.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis norādīja, ka iepriekšminētais plāns samazināt bojāgājušo skaitu nekur nav pazudis un viens no prioritātēm ir netrafaretais transports ar kura palīdzību var kontrolēt ātrumu un agresīvos braucējus.

Ķuzis skaidroja, ka apvidus automobiļi izvēlēti arī tā iemesla pēc, ka policija saņem daudz sūdzību par agresīviem braucējiem Latvijas novados, kur ir zemākas kvalitātes ceļi nekā galvaspilsētā.

Netrafarētu automašīnu kopējā līguma summa ir 2 462 081 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Policija šīs automašīnas nomās uz pieciem gadiem. Automašīnas piegādā apvienība "Pilna servisa līzings" un "Karlo motors". Iespējams, pēc pieciem gadiem daļu no netrafaretajām automašīnām policija izpirks.

Šobrīd policijas rīcībā ir septiņas vieglās netrafaretās automašīnas, kas ikdienā tiek izmantotas satiksmes uzraudzībā. Pieci no tām ir "Subaru" un divi ir "Opel" markas spēkrati.

Trafaretās automašīnas tiek piegādātas saskaņā ar iepriekš noslēgtajiem līgumiem. Šos spēkratus piegādā pilnsabiedrība "A26" un "Pilna servisa līzings".

Ņemot vērā samērā neseno skandālu ar prasībām neatbilstošu "Citroen" markas auto piegādi, šoreiz visi iepriekšminētie spēkrati atbilst izvirzītajām prasībām, norādīja Ķuzis.

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Šumba 2.maijs 2017 21:44
24 19 Atbildēt

Visas iepriekšminētās automašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, lai konstatētu ātruma pārkāpējus.

----------------------

Un tas viss priekš naudas kāšanas, nevis drošībai uz ceļa un lai palīdzētu autovadītājiem!!!

kasinsh79 3.maijs 2017 9:30
16 0 Atbildēt

Labāk būtu kameras pie luksoforiem saliktas. Būtu lietderīgāk ;)

iJuris 2.maijs 2017 22:56
12 2 Atbildēt

Jāsāk rēķināt cik lietderīgi ir ieguldīt tādu naudu viena pārkāpuma veida sodīšanai, pat ne novēršanai...

Cik būs jāizspiež no šoferiem...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti