Ātruma pārkāpējus kontrolēs ar "Renault" busiņiem (+ foto) 23

 

Foto: Ekrānšāviņš no vp.gov.lv

Nozare.lv | 2.maijs 2017 16:45

Valsts policija satiksmes drošības uzraudzībā saņēmusi ne tikai jaunas netrafaretās "Škoda" un "Subaru" markas automašīnas, bet arī trafarētus busiņus "Renault".

Valsts policijas vadība šodien automašīnu prezentācijas pasākumā skaidroja, ka ir iegādāti ne tikai 40 jaunas tumšas krāsas netrafarēti "Subaru Forester" apvidus automobiļi un "Škoda Superb" markas spēkrati, bet arī trafaretās automašīnas - 45 "Opel Mokka", 46 "Škoda Octavia" un 15 mikroautobusi "Renault Traffic".

Visas iepriekšminētās automašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, lai konstatētu ātruma pārkāpējus.
Viens no būtiskākajiem akcentiem automašīnas parka papildināšanai ir tieši "Subaru Forester" un mikroautobusi "Renault Traffic". Policijas vadība nenoliedz, ka šādas markas izvēlētas, lai "sajauktu kārtis" un satiksmes noteikumu pārkāpēji nedomātu, ka ceļu policija pārvietojas tikai ar pāris konkrētu marku spēkratiem. Tāpat sabiedrība uzskatot, ka ar "Opel Mokka" automašīnām pārvietojas vien iecirkņu inspektori, taču tagad ar tiem kontrolēs arī satiksmes noteikumu pārkāpējus.

Iepriekšminētais autoparka papildinājums paredzēts visiem Latvijas reģioniem.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis norādīja, ka iepriekšminētais plāns samazināt bojāgājušo skaitu nekur nav pazudis un viens no prioritātēm ir netrafaretais transports ar kura palīdzību var kontrolēt ātrumu un agresīvos braucējus.

Ķuzis skaidroja, ka apvidus automobiļi izvēlēti arī tā iemesla pēc, ka policija saņem daudz sūdzību par agresīviem braucējiem Latvijas novados, kur ir zemākas kvalitātes ceļi nekā galvaspilsētā.

Netrafarētu automašīnu kopējā līguma summa ir 2 462 081 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Policija šīs automašīnas nomās uz pieciem gadiem. Automašīnas piegādā apvienība "Pilna servisa līzings" un "Karlo motors". Iespējams, pēc pieciem gadiem daļu no netrafaretajām automašīnām policija izpirks.

Šobrīd policijas rīcībā ir septiņas vieglās netrafaretās automašīnas, kas ikdienā tiek izmantotas satiksmes uzraudzībā. Pieci no tām ir "Subaru" un divi ir "Opel" markas spēkrati.

Trafaretās automašīnas tiek piegādātas saskaņā ar iepriekš noslēgtajiem līgumiem. Šos spēkratus piegādā pilnsabiedrība "A26" un "Pilna servisa līzings".

Ņemot vērā samērā neseno skandālu ar prasībām neatbilstošu "Citroen" markas auto piegādi, šoreiz visi iepriekšminētie spēkrati atbilst izvirzītajām prasībām, norādīja Ķuzis.

 
Visi komentāri
 
Šumba 2.maijs 2017 21:44
24 19 Atbildēt

Visas iepriekšminētās automašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, lai konstatētu ātruma pārkāpējus.

----------------------

Un tas viss priekš naudas kāšanas, nevis drošībai uz ceļa un lai palīdzētu autovadītājiem!!!

Kanibaals 2.maijs 2017 21:53
2 1 Atbildēt

Galvenais ir dzērājšoferiem nepārkāpt ātrumu un viss kedā ;)

viencexperc 3.maijs 2017 13:56
2 1 Atbildēt

Tā arī ir palīdzība. Latvijā cilvēkiem pīrādziņš nepalīdz. Bet pātaga gan. Tikai pātaga valstij nes zaudējumus, bet sodi - peļņu. Visiem labi. Šoferītis samaksājis vienā mēnesī divus sodus, nomierināsies, bet valstij ieplūdīs naudiņa.

Vecais zēns Voldis 13.maijs 2017 13:35
0 0 Atbildēt

...un neveiksminieka ģimene tiks aplaupīta ! ...un ciešanas gulsies arī uz citiem ģimenes locekļiem,varbūt kāds bērns paliks neveselīgāk ēdis,jo būs jāēd kas lētāks ,lai šiem onkuļiem samaksātu.

Varēja tak likt sabiedriskā darbā savas stundas atstrādāt traumās,morgā,vai rehabilitācijas centros palīgdarbos un ticiet,būtu lielāks efekts.

650 2.maijs 2017 22:35
0 0 Atbildēt

Kas notiek, ka konstatē vairākus pārkāpējnoziedzniekus vienlaicīgi? Teiksim, 16 auto brauc, visi parkāpj? Piemēram, es šodien uz jelgavas šosejas pa paradumam pārkāpu,aber citi pārkāpa vairāk un viens Kibernodznieks (arī redzams bij, ka pa paradumam)aizgāja uz kādi +70, un "hoķbi kuj", nekādas "sankcijas" nesekoja...

Eks-deputats N.Kabanovs 5.maijs 2017 19:34
0 0 Atbildēt

"N-noš-šout" (Reibumā)

iJuris 2.maijs 2017 22:56
12 2 Atbildēt

Jāsāk rēķināt cik lietderīgi ir ieguldīt tādu naudu viena pārkāpuma veida sodīšanai, pat ne novēršanai...

Cik būs jāizspiež no šoferiem...

viencexperc 3.maijs 2017 13:53
1 2 Atbildēt

Ļoti lietderīgi. Latvijā ir daudz stepju aziātu gēnu, tāpēc kultūra ir zema. Kādu miljonu eiro gadā iekasēs. Atpelnīs. Pēc tavas neizpratnes saprotu, ka arī tu piedalīsies finansēšanā.

ments 3.maijs 2017 15:44
1 9 Atbildēt

Interesanti, bet zemā braukšanas kultūra ir izplatīta tieši latviešu vidū. Jo "tīrāks" latvietis, jo vairāk uz Latgales pusi, jo vairāk ir dzeršanas pie stūres, braukšanas bez tiesībām, TA, apdrošināšanas un citiem sliktās dzīves izraisītiem pārkāpumiem, arī agresīva braukšana, bēgšana. Slāvi tik zemu nenolaižās (protams, ir izņēmumi). Slāviem piemīt ātra (ļoti ātra) braukšana, maksas pagriezieni, apstāšanās/stāvēšanas noteikumu pārkāpšana. Citiem vārdiem, bagātu cilvēku izklaides.

es 3.maijs 2017 8:14
2 2 Atbildēt

Ka tik pačīkstēt, ne?

kasinsh79 3.maijs 2017 9:30
16 0 Atbildēt

Labāk būtu kameras pie luksoforiem saliktas. Būtu lietderīgāk ;)

vietējais 3.maijs 2017 13:11
3 0 Atbildēt

Cik luksoforu ir uz Bauskas šosejas? Piecas netrafarētās automašīnas katru rītu uz Bauskas šosejas un mēneša laikā visi agresīvie būs čokā!

wes 4.maijs 2017 0:45
5 0 Atbildēt

Atkal jau ķuža solījumi! Teica, ka krūmos neslēpsies. Tas laikam bija domāts Rīgā, kur ar krūmiem tā pašvakāk, toties ārpus Rīgas- ekipāžas slēpjas kā vienmēr...Laikam jau līdz tām pavēles aiziet ar pusgada kavēšanos.

ap 6.maijs 2017 22:34
1 0 Atbildēt

Un ar ko atšķiras krūmslēpšanās no ķeršanas sēžot netrafarētos auto?? Manuprāt ar neko!

gints 4.maijs 2017 9:00
2 0 Atbildēt

Nu ko lai saka Biezie he he .Pie mums tas normali lv .Tapat policista kungi ne jau visus varesiet saķert un uzlikt sodus .Mes ari saksim jus kontrolet .Ne jau visi ir tik tiri un spidigi ,kas ievero satiksmes noteikumus .

jaka 4.maijs 2017 12:54
0 0 Atbildēt

atkal kadam vajaga kabata nauda bija jau netrafaretie kur palika

Aivars 4.maijs 2017 12:58
0 0 Atbildēt

ne jau tu sanjemsi to valsts naudinju. valst daudz ir liidzeejusi vai devusi saviem iedziivotaajiem.ja nu iznjemot dazhus. varbuut arii esi no tiem izredzeetajiem ,ja jau esi tik gudrs.

Nw2z 5.maijs 2017 19:30
2 0 Atbildēt

Busiņos mobilais birojs būs ar ērtībām.Dos kafiju,"izvālēs",iekaustīs,izguldīs,..Nafig CP "busiņš"?Četrvietīgs auto jau par mazu resnajiem punčīem?Ā,"busiņā| būs velotrenažieris!Leduskapis ar alu!

Veterāns 5.maijs 2017 19:36
1 0 Atbildēt

Busiņā ir daudz ērtāk snaust.

TlZa 5.maijs 2017 19:33
0 0 Atbildēt

Busiņā būs arī mobilais čoks.3 stundas pasēdi,un ar kāju pa pakaļu-ārā.Vienalga,kur.

Mareks 5.maijs 2017 22:07
0 0 Atbildēt

Milzīga naudas izgāšana īsam termiņam. Turkāt labs atbalts ārzemju autoražotājiem.

ap 6.maijs 2017 22:30
0 0 Atbildēt

kur ir zemākas kvalitātes ceļi nekā galvaspilsētā.>>> Un tādēļ vajag izgāzt naudu par 4x4 Subaru ar 16 litru patēriņu????? Murgs!!

jurka 7.maijs 2017 15:30
0 0 Atbildēt

sausmas atkal budzets pildisies

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti