Kurzemē šogad aizturēts piektais autovadītājs – kukuļdevējs 6

 

Pievienotajam attēlam ir ilustratīva nozīme

Valsts Policija | 25.jūlijs 2017 10:19

Sestdien, 22.jūlijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki Saldus novadā, Zirņu pagastā, patrulējot ar ceļu policijas netrafarēto automašīnu, pamanīja transportlīdzekli, kurš ceļa posmā pie atļautajiem 90 kilometriem stundā pārvietojās ar ātrumu 126 kilometri stundā.

Transportlīdzekļa vadītāja, lai viņai netiktu noformēts protokols, Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem centās nodot kukuli 20 eiro apmērā.

22.jūlijā ap plkst. 17:20 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki par ātruma pārsniegšanu apturēja transportlīdzekli “Toyota Land Cruiser”. Brīdī, kad transportlīdzekļa vadītājai tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, viņa izkāpa no savas automašīnas un ar maku rokās devās pie Valsts policijas amatpersonām. Pieejot pie ceļu policijas netrafarētās automašīnas, viņa centās darbiniekus atrunāt no protokola sastādīšanas, sakot, ka iepriekš viņai nav bijuši nekādi pārkāpumi, par ko viņa nav melojusi. Sieviete minējusi arī to, ka viņa ar ceļabiedriem braukuši no kāzām, un uzstājusi, ka vēlas ar policistiem kaut ko sarunāt. Pēc tam sieviete Valsts policijas amatpersonām iedeva kukuli 20 eiro apmērā. Valsts policijas amatpersona norādīja uz to, ka šāda darbība viņas situāciju tikai pasliktināja un tiks noformēts ne tikai protokols, bet arī uzsākts kriminālprocess.

Sievietei par ātruma pārsniegšanu ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, taču par kukuļdošanas faktu – uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 5 gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Pirmais autovadītājs – kukuļdevējs Kurzemē šogad tika aizturēts Talsos, kurš Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem piedāvāja kukuli 20 eiro apmērā, otrais aizturēts Grobiņas novadā, taču trešais – Saldus novadā un abos gadījumos transportlīdzekļu vadītāji piedāvāja likumsargiem kukuli 50 eiro apmērā. Visi transportlīdzekļu vadītāji tika apturēti par ātruma pārsniegšanu. Savukārt ceturtais transportlīdzekļa vadītājs šogad aizturēts Ventspilī par to, ka, alkohola reibumā izraisot ceļu satiksmes negadījumu, piedāvājis kukuli Valsts policijas amatpersonām vairāku simtu apmērā ar mērķi noklusēt alkohola lietošanas faktu.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, veselību un dzīvību.

Tāpat vēlamies atgādināt, ka kukuļdošanas fakts ir kriminālpārkāpums un ja šajā gadījumā sievietei maksimālais sods par ātruma pārsniegšanu būtu 80 eiro, tad šobrīd pēc kukuļdošanas fakta un saskaņā ar Krimināllikumu, maksimālais sods par šo likumpārkāpumu ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz 5 gadiem.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 25.jūlijs 2017 11:17
8 0 Atbildēt

Cik stulbam jābūt cilvēkam, lai daždesmit eiro administratīvā soda vietā izvēlētos krimināllietu ?

E.B. 26.jūlijs 2017 0:35
7 0 Atbildēt

Cik stulbam ir jābūt lai ar maku rokās ietu uz poliču auto,kur priekšējā kamera visu filmē.))))))))))

kasinsh79 26.jūlijs 2017 9:32
7 0 Atbildēt

Pievienojos tiem, kuri draudzējas ar prātu. Pēc Latvijas Kriminālkodeksa dot kukuli valsts amatpersonai - pielīdzināms SMAGAM noziegumam (bez ironijas). Vienalga, kāds naudas sods, absolūti nekas nav salīdzināms ar reālu zīmogu autobiogrāfijai uz visu mūžu - SODĀMĪBA.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti