Valsts policija Talsos aptur pārgalvīgu transportlīdzekļa vadītāju (+ video) 12

 
Valsts Policija | 1.augusts 2017 16:50

31.jūlijā ap plkst. 00:18 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki Talsos pamanīja transportlīdzekli, kurš pārvietojas nepārliecinoši. Valsts policijas amatpersonas nolēma šo transportlīdzekli apturēt, ieslēdzot dienesta transportlīdzeklim bākugunis un speciālas skaņas signālus, taču priekšā braucošās automašīnas “Audi A6” vadītājs uzsāka bēgšanu. Policijas amatpersonas vairākkārt caur dienesta transportlīdzekļa skaļruni mutiski deva rīkojumu apturēt transportlīdzekli “Audi A6”, taču tās vadītājs nepakļāvās šīm prasībām.

Braucot pa Saules ielu virzienā uz Māla ielu, pēkšņi automašīnas vadītājs strauji bremzēja un, netiekot galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa, iebraucot dzīvžogā un metāla žogā. Īsi pēc sadursmes vīrietis izkāpa no transportlīdzekļa un uzsāka bēgšanu, taču tika aizturēts. Pēc pārbaudes konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājam, 1993.gadā dzimušam vīrietim, nav līdzi vadītāja apliecības un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Tāpat vīrietis vadīja transportlīdzekli, būdams 1,95 promiļu reibumā.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Tāpat arī par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

 
Visi komentāri
 
martinslusis 1.augusts 2017 17:02
8 0 Atbildēt

Tieši kur viņš plānoja aizmukt ar tādu ātrumu? :D

iAuto 1.augusts 2017 17:06
2 1 Atbildēt

pāli taču

Bils 1.augusts 2017 17:17
11 0 Atbildēt

Rally Talsi pilsētas dopu gribēja pierakstīt! ;)

viencexperc 1.augusts 2017 17:50
8 5 Atbildēt

Labi, ka policija brauca no aizmugures. Tāpēc uzreiz, varēja izlasīt, ka tas ir audi a6, nevis a4, 80, 100... Pretējā gadījumā nāktos pārbaudīt pēc numura.

viencexperc 1.augusts 2017 17:57
9 3 Atbildēt

nekad nevarēju saprast šito: " ... atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.."

Ko dod tā atņemšana, ja cilvēks tāpat turpina braukt. Vajadzētu veikt pētījumu. es varu saderēt ( cik man zināms), ka 80 procenti turpina braukt bez tiesībām, turklāt dzērumā.

Es šo punktu pamainītu pret reālu cietumsodu uz reāliem pāris gadiem. Piemēram, virs 1.5 promilēm - 1.5 gadi. 2 promiles - 2 gadi.

uu 1.augusts 2017 18:09
4 1 Atbildēt

menti so piekava arī normāli, kad noķēra

viencexperc 1.augusts 2017 18:24
7 2 Atbildēt

Žēl, ka likums neļauj tādus alkašus, potenciālos slepkavniekus pēc piekaušanas, kaut kur mežmalā norakt. Tā ir demokrātija. Bandītiem ir tiesības slepkavot.

lotosa zieds 1.augusts 2017 19:47
5 0 Atbildēt

Talsos tādu atsaldeņu ir ka biezs,policijai vajadzētu biežāk patrulēt. Pārāk bieži gadījies,ka gandrīz skrien virsū,vai arī braukšanas maniere ir zem katras kritikas. Tikai vienmēr,kad vajag neviens nepatrulē. Iebraucot apļos rāda pagriezienu,maldinot citus satiksmes dalībniekus utt.

taisniba 1.augusts 2017 21:51
5 1 Atbildēt

Šim individam tiesibas uz mūžu janem nost- ar nodomu apdraud citus

taisniba 1.augusts 2017 21:52
5 1 Atbildēt

Plusa vel jakonfisce masina un kadi 2 gadi japasezh

ezis71 2.augusts 2017 6:35
4 1 Atbildēt

Ja atņem tiesības uz 4 gadiem tad arī auto jākonfiscē uz tādu pašu laiku, pluss jāuzliek liegumu šai personai iegādāties jebkādu transportlīdzekli, auto tiek atdots atpakaļ tikai pēc 4 gadiem.

Kanibaals 2.augusts 2017 15:23
2 0 Atbildēt

Vajag dzert un braukt pārliecinošāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti