Daugavpilī aptur kārtējo pārgalvīgo ātrumpārkāpēju (+ video) 3

 
iAuto | 18.augusts 2017 17:32

Šonedēļ Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Daugavpilī apturēja kārtējo ātrumpārkāpēju. Likumsargi veicot ierasto patrulēšanu pamanīja kādu motociklu, kas brauca ar lielāku ātrumu, nekā atļauts.

Policisti nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt nepieciešamo pārbaudi, taču motocikla vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli un palielinot ātrumu, metās bēgt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, policisti sekoja iespējamam pārkāpējam, ka arī pa skaļruni lika vadītājam apstāties, taču viņš nereaģēja uz likumsargu prasību apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, kuras laikā vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu.

Yamaha vadītājs traucās ar ātrumu 148 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Pēc apmēram 5 minūšu garas pakaļdzīšanās, vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādinājis.

Veicot vadītāja dokumentu pārbaudi, tika konstatēts, ka 1996.gadā dzimušais vīrietis vadījis motociklu bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, ka arī ar aizklātu numura zīmi.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Saskaņā ar CSN 228.pantu - aizliegts braukt, ja kaut viena no numura zīmēm nav piestiprināta paredzētajā vietā. Aizliegts numura zīmi izmainīt, aizsegt, pārklāt ar aizsarg-materiāliem, mehāniski bojāt, locīt vai to apslēpt citā veidā.

Pēc CSL 28.panta 1.daļas 4.punkta - aizliegts vadīt transportlīdzekli, ja vadītājam nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību.

Pēc LAPK par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", — uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecsimt četrdesmit līdz sešsimt astoņdesmit euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz divpadsmit mēnešiem.

 
Visi komentāri
 
650 18.augusts 2017 19:04
8 4 Atbildēt

..pamanīja kādu motociklu, kas brauca ar lielāku ātrumu, nekā atļauts... - ? vai kkur var "pamanīt" arī tādu motociklu, kas brauc "ar mazāku ātrumu nekā atļauts" ? Vajag viņus ķert uzreiz iekš Csdd vai Ta- tas taču sanāk lētāk, jo tur viņi stāv uz vietas

ezis71 19.augusts 2017 8:52
1 3 Atbildēt

iAuto!Pie kādiem km/h braukšana pārtop par traukšanos?

viencexperc 19.augusts 2017 9:19
8 3 Atbildēt

Es geju mocīšiem ( tie, kur vadītājs izslej savu dir*u gaisā, cerībā, ka kāds tur iesprauž) uzliktu īpašu nodokli.

Arī ar vīru močiem brauc ātri, bet tie, vismaz, ir redzami, un/vai dzirdami.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti