Aiztur divus policistus, kā arī veiktas izmeklēšanas darbības augsta ranga Rīgas policista darbavietā 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.septembris 2017 11:19

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis divas Valsts policijas (VP) amatpersonas aizdomās par zādzību vai piesavināšanos nelielā apmērā, tāpat birojs veicis izmeklēšanas darbības Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes priekšnieka Vadima Junika darbavietā.

IDB aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir aizturējis divas VP amatpersonas aizdomās par Krimināllikuma 180.pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm. Šis pants paredz atbildību par zādzību, krāpšanu, vai piesavināšanos nelielā apmērā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu, vai naudas sodu.
Abām amatpersonām ir piemērots aizturamās personas status un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Šobrīd abas aizturētās amatpersonas ir atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas Valsts policijā.

Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju IDB nevar sniegt. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no šajā lietā iesaistītajiem ir Juniks.

VP preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA apliecināja, ka šodien Junika darbavietā veiktas procesuālās darbības, taču šobrīd VP nav zināmas procesa virzītāja pieņemtie lēmumi lietā un attiecībā pret pārvaldes priekšnieku.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka IDB sāktā lieta, iespējams, saistīta ar valsts degvielas nelikumīgu izmantošanu.

Oficiāli nav zināms vai šī lieta varētu būt saistīta ar iepriekš sāktu kriminālprocesu. Augusta beigās IDB publiski paziņoja, ka aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā IDB aizturējis Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu. Šī amatpersona ilgstošā laika periodā pildīja degvielu dažādās privātās automašīnās, izmantojot dienesta automašīnai piesaistīto degvielas karti. Tādējādi dienesta pienākumu veikšanai piešķirtā degviela izmantota citiem mērķiem, radot kaitējumu valstij.

Junika vadītās pārvaldes atbildībā ir ceļu policija, patruļpolicija un personu konvojēšana.

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā pieejamās deklarācijas liecina, ka Juniks ir pieredzējis policists un VP dien vismaz 17 gadus. Savu pašreizējo amatu ieņem jau vairākus gadus. 2010.gadā toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers Juniku apbalvoja ar ceturtās šķiras Viestura ordeni.

Juniks savulaik vadīja automašīnu zādzību novēršanu un atklāšanas koordinācijas nodaļu.

Augsta ranga VP Rīgas policisti arī agrāk nokļuvuši amatpersonu noziegumu apkarotāju rokās. 2007.gadā KNAB par kukuļņemšanu aizturēja toreizējo Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kārtības policijas pārvaldes Ceļu policijas nodaļas priekšnieku Guntaru Levicki un viņa vietnieku Guntaru Veisu.

 
Visi komentāri
 
ivars 1.oktobris 2017 9:28
0 0 Atbildēt

Tie labākie un slavas saulītē celtie poliči jau tos mēslus arī lielāko daļu taisa,jo zina ka viņi redzes lokā tik ātri nenonāks.

Policija tak mums priekšzīmi rāda,kā pareizi jāšķiež valsts un nodokļu maksātāju nauda!

vadims 1.oktobris 2017 9:44
0 0 Atbildēt

''ķeksītim'' dažus klaunus upurēja bet būtība nemainīsies-degvielu zags kā zaga bet sīkās zādzības mūsu mentiem ir ikdiena - atskurbtuvēs telefoni,nauda bet par veikaliem nerunāsim-stiep prom daudz

Nav svarigi 1.oktobris 2017 16:21
0 0 Atbildēt

Laikam nepaspeja padalities ar prieksniekiem ka ikdiena kad beidz mainu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti