Rēzeknē operatīvi aiztur iespējamo zagli, kurš vadot mašīnu alkohola reibumā bēdzis no policijas (+ video) 2

 
iAuto | 30.septembris 2017 8:37

27. septembrī ap 18.40 Valsts policija saņēma informāciju no kāda veikala darbinieka, ka divi nezināmi vīrieši Rēzeknē izdarījuši alkoholisko dzērienu zādzību no tirdzniecības objekta, un no notikuma vietas aizbrauca ar CHRYSLER markas automašīnu.

Saņemot iespējamo likumpārkāpēju transportlīdzekļa aprakstu, Rēzeknes iecirkņa policisti uzreiz uzsāka ļaundaru meklēšanu.

Veicot patrulēšanu, likumsargi ieraudzīja mašīnu, kas atbilda iepriekš saņemtajam aprakstam un lai veiktu nepieciešamo pārbaudi, nolēma transportlīdzekli apturēt, taču vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli, un metās bēgt. Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, policisti sekoja iespējamiem likumpārkāpējiem, ka arī pa skaļruni lika vadītājam apstāties, taču viņš nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, kuras laikā vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu.

Pēc apmēram astoņu minūšu garas pakaļdzīšanās, vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādinājis, un kopā ar pasažieriem mēģinājis no notikuma vietas aizbēgt, taču likumsargi viņus operatīvi aizturēja. Kā tika noskaidrots, automašīnas vadītājs ir 1987.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš transportlīdzekli vadījis 2,06 promiļu lielā alkohola reibumā, ka arī bez likumā noteiktajā kārtībā iegūtām vadīšanas tiesībām. Tāpat transportlīdzeklī atradās arī otra aizdomās turētā persona – 1991.gadā dzimis vīrietis.

Pašlaik aizturētajām personām par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 180. panta par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt pēc 262.panta 1.daļas, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Atgādinām, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 30.septembris 2017 9:59
0 1 Atbildēt

par bēgšanu to grūti nosaukt.

Pļurkt 30.septembris 2017 18:45
1 0 Atbildēt

Salvage braucējs ar salvage auto...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti