Pakaļdzīšanās Baltinavā, vīrietis braucot ar auto bez valsts tehniskās apskates bēg no policijas (+ video) 8

 
Valsts Policija | 4.oktobris 2017 15:04

Valsts policijas Balvu iecirkņa policisti, veicot ierasto patrulēšanu, Baltinavas novadā pamanīja kādu aizdomīgu VW markas automašīnu, kas piedalīja ceļu satiksmē bez likumā noteiktajā kārtā izietas valsts tehniskās apskates.

Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt nepieciešamo pārbaudi, taču transportlīdzekļa vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli un palielinot ātrumu, metās bēgt. Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, policisti sekoja iespējamam pārkāpējam, ka arī pa skaļruni lika vadītājam apstāties, taču viņš nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, kuras laikā vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, savukārt apdzīvotā vietā traucās ar gandrīz divreiz lielāku ātrumu nekā atļauts.

Pēc apmēram četru minūšu garas pakaļdzīšanās, vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādinājis, un no notikuma vietas aizbēga. Kā tika noskaidrots, automašīnas vadītājs ir 1967.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Pašlaik viņam ir noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli.

Atgādinām, ka pēc LAPK 149.24 panta 1.daļas, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, — uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 55 līdz 120 euro.

Savukārt pēc 149.5 panta 5.daļas, par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, — piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1 200 līdz 1 400 euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 4 gadiem. Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

 
Visi komentāri
 
dodge 4.oktobris 2017 15:10
2 1 Atbildēt

Tas taču Pļurkt! Viņam nav laika un naudas, lai aizbrauktu uz TA.

Patisons 4.oktobris 2017 15:40
2 2 Atbildēt

Slikti, ka nenoķēra aiz rokas, tagad varēs izlocīties, ka tas jau nebija viņš.

Ivo 4.oktobris 2017 16:19
4 3 Atbildēt

Neizskatās pēc bēgšanas

ms 4.oktobris 2017 17:24
2 1 Atbildēt

Tā tik bija pakaļdzīšanās!!!Par to jau ordeņus jādod!

viencexperc 5.oktobris 2017 4:03
1 0 Atbildēt

Apstājās, tāpēc, ka krievu soļarka beidzās.

kasinsh79 5.oktobris 2017 9:57
0 0 Atbildēt

Izskaust tādus lielceļu džigitus no mūsu ceļiem! Likums nr.1 - ja CP stādina, apstājies nekavējoties. Ja neievēro un mūc - var saņemt arī lodi pakaļā vai, piemēram, sodāmību par iespējamo nodarījumu - mūkot tāds kā afekta stāvoklis izveidojas momentā.

wolmar 5.oktobris 2017 15:34
1 0 Atbildēt

Eh, kā forši bija izbraukt cauri bērnības vietai... Nākošvasar vajadzēs līdz Baltinavai aizbraukt!

zirgu pisis :D 6.oktobris 2017 14:12
0 0 Atbildēt

Būtu mašīnu nodedzinājis ātri,man vnm stāv 5l benzīns mašīnā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti