Jaunmārupē apturēts skolēnu autobusa vadītājs alkohola reibumā; šoferis šodien atlaists (papildināts 13.50) 4

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 11.aprīlis 2018 20:51

Trešdienas pēcpusdienā Mārupes novadā, Jaunmārupes pusē, policija, pateicoties iedzīvotāju vērībai, pieķērusi skolēnu autobusa šoferi, kurš bijis alkohola reibumā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, kuru apstiprināja arī policijā.

Kā aģentūrai pavēstīja viens no audzēkņu vecākiem, šoferis pārvadājis Jaunmārupes pamatskolas skolēnus. To, ka šoferis uzvedies neadekvāti, vecākam pastāstījis dēls. "Tie ir ikdienas reisi, kad bērni ar autobusu tiek aizvesti uz un no skolas. Sākumā es autobusam braucu pa priekšu ar vieglo auto un tas man gandrīz iebrauca aizmugurē, taču tobrīd tam nepievērsu uzmanību. Kad dēls pārradās mājās, viņš pastāstīja, ka šoferis braucis neadekvātā ātrumā, sajaucis maršrutus un izlaidis bērnus nepareizā pieturvietā," pastāstīja tēvs.

Autobuss kursējot divos reisos - ap plkst.14 un 16. Pēc tēva teiktā, ar pēcpusdienas reisu mājās bija jāpārrodas arī viņa meitai, taču reiss kavējies un tobrīd šoferis esot bijis jau aizturēts.

Valsts policijā (VP) aģentūrai LETA apstiprināja, ka trešdien ap plkst.15.15 saņemts izsaukums uz Jaunmārupi par to, ka "Volvo" markas autobusa vadītājs, iespējams, pārvietojas ar autobusu alkohola reibumā. Notikumā vietā ieradusies gan pašvaldības policija, gan Valsts policija.

Likumsargi konstatējuši, ka šoferis ir alkohola reibumā, tomēr policija aģentūrai LETA patlaban nevarēja pavēstīt, cik promiles alkohola konstatētas šofera izelpā. No reibuma smaguma arī būs atkarīgs, kāds sods dzērājšoferi sagaida, skaidroja policijā.

Arī Mārupes novada pašvaldības pārstāvji izskanējušo informāciju apstiprināja. Par skolēnu pārvadāšanu pašvaldībai ir noslēgts līgums ar pārvadātāju "Liepājas autobusu parks", kuru darbinieks arī bijis šoferis konkrētajā autobusā. Kā norāda Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs (LZS), pārvadātājam līdz rītdienai, 12.aprīlim, lūgts sniegt skaidrojumu par notikušo, pēc kā arī tiks pieņemti attiecīgie soda mēri.

AS "Liepājas autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns aģentūrai LETA apliecināja, ka šovakar "reiss ir norauts", taču sīkāk komentēt šo jautājumu viņš nevarēja, jo vispirms esot jāiegūst papildu informācija par situāciju.

"Liepājas autobusu parks" pārtrauks darba attiecības ar Jaunmārupē reibumā pieķerto skolēnu autobusa šoferi

AS "Liepājas autobusu parks" pārtrauks darba attiecības ar trešdien Jaunmārupē reibumā pieķerto skolēnu autobusa šoferi, aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns.

Viņš uzsvēra, ka autobusa šofera rīcībā neesot attaisnojama.

"No savas puses uzņēmums rīkosies atbilstoši uzņēmuma politikai, kas par šādu pārkāpumu paredz darba tiesisko attiecību pārtraukšanu. Šoferis bija nostrādājis uzņēmumā divas nedēļas," teica Krongorns.

Lai turpmāk nepieļautu šādas situācijas, "Liepājas autobusu parks" pastiprinās alkohola kontroli uzņēmumā, veicot negaidītas izbraukuma pārbaudes un kontrolējot šoferus starp reisiem, informēja Krongorns.

""Liepājas autobusu parks" atvainojas Mārupes domei un Jaunmārupes pamatskolas skolēnu vecākiem, skolēniem par šofera rīcību un pateicas iedzīvotājiem, kas nevilcinoties reaģēja un izsauca policiju," atzīmēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, trešdienas pēcpusdienā Mārupes novadā, Jaunmārupes pusē, policija, pateicoties iedzīvotāju vērībai, pieķērusi skolēnu autobusa šoferi, kurš bijis 2,52 promiļu alkohola reibumā.

Valsts policijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka trešdien ap plkst.15.15 saņemts izsaukums uz Jaunmārupi par to, ka "Volvo" markas autobusa vadītājs, iespējams, pārvietojas ar autobusu alkohola reibumā. Notikumā vietā ieradusies gan pašvaldības policija, gan Valsts policija.

Likumsargi konstatējuši, ka šoferis ir 2,52 promiļu alkohola reibumā. Likums par šādu pārkāpumu paredz administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm un naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

 
Visi komentāri
 
gadās 11.aprīlis 2018 21:25
0 0 Atbildēt

Gulbenē oranžais skolas buss iebrauca pa vienvirziena ielu "pret spalvu" - šoferis (pēc skata pensionārs) sākumā nelikās ne traucēties, kad gājējs ar zīmēm norādīja, ka te nedrīkst - padevās tik tad, kad pret trim pretimbraucošām mašīnām atdūrās - tad padeva atpakaļ un iegrieza dibanu pagalmā. Bērnu gan tobrīd busā nebija

LAP 11.aprīlis 2018 22:36
0 0 Atbildēt

Mūsu uzņēmumā ir tikai dzērāji!

Nav jau darbinieku - Tāpēc jāpieņem tādi darbinieki uz kuriem paļauties nevar!

Ar cieņu LAP administrācija

viencexperc 12.aprīlis 2018 8:56
1 0 Atbildēt

Priekš tam ir citu valstu pilsoņi.

Daudzās transporta un loģistikas firmās strādā viesstrādnieki.

Kaut kāds baltkrievs vai ukrainis vai krievs būs priecīgs ieņemt kāda alkāna vietu. Bet ja negrib riskēt ar dzērājiem, tad ir vēl ķīnieši, vjetnamieši. Tie reti dzer un strādā kā zvēri.

driveris 12.aprīlis 2018 18:38
2 0 Atbildēt

Nekas, izgulēs pohu, aiznesīs CV uz Nordeku un nākošnedēļ atkal pie ruļļiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti