Autoservisa darbinieks reibumā bez tiesībām vizinās ar klienta auto (+ VIDEO) 12

 
Rīgas PP | 24.aprīlis 2018 8:07

Piektdien, 13.aprīlī Rīgas pašvaldības policistus Juglas ielā apturēja kāds autovadītājs, kurš norādīja uz netālu esošu "BMW" markas automašīnu un teica, ka vadītājs, iespējams ir reibumā.

Policisti nekavējoties apturēja aculiecinieka norādīto automašīnu un pamanīja, ka tai nav numura zīmju. Kārtības sargi devās pie vadītāja, kurš sarunas laikā paskaidroja, ka iepriekš ir dzēris alu. Vēlāk atklājās, ka vīrietis ne tikai pie stūres sēdies reibumā, bet viņam arī nav tiesību, turklāt arī automašīna nepiederot viņam - vadītājs bija kāda autoservisa darbinieks un piektdienas vakarā bija nolēmis pavizināties ar klienta glauno "BMW".

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, taču vadītājs uzvedās pasīvi agresīvi un atteicās sadarboties, kā arī nepiekrita reibuma pārbaudēm.

Pēc Valsts policijas darbinieku lūguma 35 gadus vecais vīrietis tika aizturēts un nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, kur mediķi alkohola reibumu noteica klīniski, savukārt automašīna ar evakuatoru tika nogādāta policijas stāvlaukumā.

Par braukšanu bez tiesībām un atteikšanos no alkohola pārbaudes likumā noteikta kriminālatbildība ar maksimālo sodu līdz vienam gadam cietumā, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 24.aprīlis 2018 8:29
2 0 Atbildēt

Tīri ziņkārība dīda - kā labticīgajam auto īpašniekam atgūt savu auto no policijas stāvlaukuma, ja varonis vai viņa darba devējs ataskās samaksāt izpirkumu mašīnas izņemšanai no stāvlaukuma?

Vai un kā šāds gadījums ietekmē auto īpašnieka apdrošināšanas prēmijas? Jo, ja auto būtu iekļuvis CSNg, tad taču BM klase samazinātos auto īpašniekam...

viencexperc 24.aprīlis 2018 8:43
8 3 Atbildēt

Ja autoserviss ir oficiāls, ja ir auto pieņemšanas - nodošanas akts, tad pierādīt ir tik pat viegli, kā apmīzt divus pirkstus. Bet ja tas ir no tās sērijas - "Gera, ņem atslēgas. Kad būs gatavs?", tad tās jau ir vadītāja problēmas. Auto īpašnieks atbild pats, kam dod savu auto. Ja iedos pabraukt dzērušam kaimiņam, auto nāksies izpirkt.

Cita lieta, ja autoservisa vadītājs pats atzīst, ka bija tā un tā.

Jurs12 24.aprīlis 2018 15:48
0 0 Atbildēt

www.nva.iem.gov.lv/lat/administr...zeklu-atdosana

Te ir aprakstīts, kā atgūt auto.

viencexperc 24.aprīlis 2018 8:32
18 3 Atbildēt

Normāli cilvēki auto taisa normālos servisos. Bet tādos kaktu servisos auto atdot tikai bmw īpašnieki. Var jau saprast. Ja auto bieži jāremontē, oriģinālās detaļas dārgas, tad Jurčiks ar tolmeta vai zagtām detaļām ir tieši laikā.

Tagad nāksies izpirkt auto no policijas stāvlaukuma. Nedomāju, ka bija oficiāls serviss.

Palaidniex 24.aprīlis 2018 14:14
1 0 Atbildēt

Savulaik cilvēks nodeva Dodža Odzi ar manuālo kārbu oficiālajā dīlerservisā "TC Motors" uz nelielu plānveida apkopi. Bija novembris, temperatūra zem +10°C. Slapjš asfalts

Un tajā "kaktu servisā" servisa vadonis-pieņēmējs paņēma auto un "testdraivu", nevietā atmeta sajūgu un cietie vasaras gumijas veltņi nespēja rast pietiekamu saķeri ar lietus mitrināto auksto asfaltu un visai zemais auto pārlecot trotuāra betona apmalei nonesa vienu vai divus mūrētus sētas stabus.

Tā nu tas ir reiz bijis...

Kristaps 24.aprīlis 2018 19:32
2 6 Atbildēt

Nu pastāsti mums visiem, cik BMW īpašnieki ir pārgājuši pāri tavai sievai?

Nu tāda cemme, tāda cemme, "bet var jau saprast", ja "darbarīks" nestrādā, no dirnēšanas iauto forumā, tad ko viņai citu darīt?

kasinsh79 24.aprīlis 2018 10:52
8 2 Atbildēt

Tirliņiem ļoooti tīk BMW, te nu ir pierādījums Mudaks. Ņemt klienta auto un ar to vēl braukāt apkārt, pie tam vēl reibumā

Kristaps 24.aprīlis 2018 19:35
2 9 Atbildēt

Tad tavējo sievu arī visi bmw vadītāji "izvizina"?

Nēesiet brāļi ar viencexperts?

kasinsh79 24.aprīlis 2018 21:13
7 0 Atbildēt

Gribas jautāt, vai esi nudien stulbs vai arī izliecies?

Torkijs 25.aprīlis 2018 11:53
1 1 Atbildēt

Kasi, paskaties - Kristaps ir taisns un nemaz nav izliecies

kasinsh79 24.aprīlis 2018 21:20
0 0 Atbildēt

Un kas manā komentārā cienītajam nepatika? Uzskati, ka nav tirliņa vārda cienīgs stulbenis? Vai arī uzskati, ka ir ok paņemt klienta auto "pabraukāties". Pasaki, kas ir tavi draugi - es uzreiz varētu pateikt, kas esi tu paC

Kristaps 25.aprīlis 2018 7:42
2 0 Atbildēt

Tas tavs izvirzitāis apvainojums ir pārāk vispārināts, proti - "Tirliņiem"

P.s. Un beidz te citēt filmu teicienus, neko Tu tur nevarētu pateikt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 4

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti