No šodienas tiks modernizēti CSDD teorijas eksāmeni, kuros ieviesti video jautājumi 9

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 2.maijs 2018 10:05

No 2. maija visiem, kas dosies uz Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) kārtot B kategorijas teorijas eksāmenu, tiks piedāvāti eksāmeni jaunā kvalitātē. Proti, no 30 teorijas eksāmena jautājumiem trīs būs video jautājumi.

Video jautājumu mērķis ir veicināt jauno autovadītāju izpratni par drošu rīcību uz ceļa, kā arī sekmēt pieklājību un toleranci starp satiksmes dalībniekiem.

“Jau labu laiku iepriekš uzsākām sabiedrības informēšanu par gaidāmajiem jaunumiem eksāmenos, dodot iespēju jaunajiem autovadītājiem iepazīties ar video jautājumiem, patrenēties tos izpildīt mūsu mājas lapā. Interese bija liela, video jautājumu testu vidēji dienā ir pildījuši vairāki tūkstoši interesentu. Līdz ar to paredzam, ka jaunās izmaiņas eksāmenos nevienu nepārsteigs, jaunie autovadītāji ir sagatavojušies un eksāmena kārtošana tiem izvērtīsies veiksmīga,” pārliecināts ir CSDD kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris.

Saņemtas pirmās pozitīvās atsauksmes no autovadītājiem, kas izmēģinājuši video jautājumus CSDD mājas lapā. Dažas no atsauksmēm: “Taisos likt tiesības, mani šie video jautājumi uzrunā vairāk”; “Man patika, pamēģināju. Ļoti pietuvināti reālām situācijām.” vai “Bija interesanti. Paldies CSDD, ka ejat uz priekšu!”.

Interesenti tika aicināti iesniegt arī savas idejas situācijām ceļu satiksmē, ar kurām papildināt eksāmenu jautājumus. Ierosinājumi tiek apkopoti, izvērtēti un par dažām situācijām jau izveidoti jauni video jautājumi. Priekšlikumi tiek gaidīti arī turpmāk, sūtot idejas uz e-pasta adresi iebraucvideo@csdd.gov.lv.

Savas satiksmes situāciju vērtēšanas prasmes ar video jautājumiem pārbaudījis arī autosportists Reinis Nitišs, kurš par šo novitāti eksāmenos bija patīkami pārsteigts: “Video formāts ļauj labāk iejusties dotajā situācijā, modelēt savu rīcību uz ceļa. Tie patīkami atsvaidzina tradicionālo, līdz šim ierasto eksāmenu. Pozitīvi, ka šādā veidā iespējams arī mācīties pareizu reaģēšanu dažādās situācijās uz ceļa, trenēties pieņemt pareizo un satiksmes drošībai atbilstošāko lēmumu, kas lieti noder, braucot ar auto reālajā dzīvē.”

Latvija ir trešā valsts Eiropā, kas līdzās tādām satiksmes drošības ziņā vadošajām valstīm kā Lielbritānija un Vācija vērtē ne tikai jauno autovadītāju ceļu satiksmes noteikumu zināšanas, bet arī spēju izprast dažādas situācijas uz ceļa, kas atspoguļotas video formātā.

Jau ziņots, ka no maija katrs B kategorijas teorijas eksāmens tiks papildināts ar trīs video jautājumiem par tēmām, kuras jau tagad ir iekļautas apmācības programmā: ceļš un laikapstākļi, bīstamības paredzēšana ceļu satiksmē un satiksmes kultūra. Jautājumu skaits eksāmenā nemainīsies, tāpat netiks mainīts eksāmena ilgums un maksa par to. Pieļaujamo kļūdu skaits arī paliks nemainīgs — 30 jautājumi un 3 iespējas kļūdīties.
Video jautājumus joprojām iespējams izmēģināt vietnē https://csnt2.csdd.lv/

 
Visi komentāri
 
viencexperc 2.maijs 2018 10:55
3 1 Atbildēt

Gribēju apskatīties tos video jautajumus. Iegāju CSDD majaslapā uz eksāmenu. Sagaidīja 2 vilšanās:

1) video jautājumu vēl nav..

2) Eksāmenu nenoliku. 4 kļūdas.

kasinsh79 2.maijs 2018 13:41
0 0 Atbildēt

Baidos, ka teju vairākums teoriju nenoliktu ar pirmo mēģinājumu (piem., Porziņģim teorētiski tas tagad tiešām jādara, ja grib atpakaļ autovadītāja apliecību LV)

kasinsh79 2.maijs 2018 10:56
7 0 Atbildēt

Vēl eksāmenā noderētu vairākas reālās situācijas (kas it kā tiek ignorētas), piemēram, kā rīkoties, ja kāds veic manevru, nerādot pagrieziena rādītāju (LV - klasika, jau masveidīga); kā rīkoties tādā gadījumā, kad, pa divu joslu ceļu braucot, savā joslā ieraugi lielu bedri (bet, blakus jau brauc cits auto vai mocis) utt.

Kā arī, ja reiz gadās reāla avārijas situācija - kā pareizi reaģēt no likuma viedokļa? Turēties tikai savā joslā un ekstrēmi bremzēt līdz garantētam BUMS vai arī - griezt stūri pa kreisi/pa labi, mēģinot izvairīties no sadursmes utt.? Un, ja neizdodas, vai tad tā būs "nevainīgā" satiksmes dalībnieka pierādāma (tomēr) vaina ar iespējamām sekām?

Derētu vairāk reālās dzīves.

Vēl piemērs. Mocis acīmredzami "lido" pretī. Tev jāgriežas pa kreisi. Ko darīt un kā rīkoties pareizi, ja reiz viņu sodīs (nāve vai arī CP par ātrumu, ja izdzīvos), bet arī tevi - par avārijas izraisīšanu ar visām sekām (jo, jāpalaiž bija tik un tā) utt.

Vernons 2.maijs 2018 11:05
2 5 Atbildēt

CSN nav sadaļa "Brīdinājuma signāli un to lietošana", bet to visu, par katru cenu, vēlas kompensēt ar "Distances izvēli".

Virzienrādītāju neslēgšana ir kļuvusi par normu.

Ceļu satiksmes Likuma 19. panta 1., 3. un 4. punkti notiec kārtību un secību, kā darbosies CSN un kā katrs no mums uz ceļa rīkosies!

Tā vienkārši ir noziedzīga politika ceļu satiksmē, kuru piekopj CSDD un ceļu policija. Ceļu policijas šefam ir iespēja tam pielikt punktu! Ķīlnieks radītai sistēmai! "Likums par policiju" 4. pants!

Kanibaals 2.maijs 2018 20:29
1 2 Atbildēt

Vēl jau CSN ignorē tādu gadalaiku kā ziema. Ne vārda kā rīkoties, ja ceļa zīmes vai apzīmējumi ir aizputināti vai daļēji aizputināti.

Vārds 2.maijs 2018 14:49
1 1 Atbildēt

Un kad teorijas eksāmenā tiks iekļauts jautājums par maksimāli atļauto braukšanas ātrumu ?

ABECEDE95 3.maijs 2018 23:47
0 0 Atbildēt

Tur ir viens jautājums... CSDDprāt pareizā atbilde vienkārši iespārda (uzrakstīšu to vēlāk, interesē biedru viedokļi).

Tuvojamies T-veida krustojumam pa galveno ceļu, T-"kājiņa" ir pa kreisi no mums. Galvenais ceļš maina virzienu pa kreisi. Braucam taisni ar nemainīgu ātrumu, virzienrādītāja signālus nelietojam (kamdēļ gan, ja reiz braucam taisni?). Pretī brauc vieglais auto, pirms krustojuma tas sabremzē un aptur. Jautājums: ko domā pretīmbraucošā TL vadītājs?

Kalvis99 4.maijs 2018 9:35
0 0 Atbildēt

Pretimbraucējs domā ka tu varbūt brauksi pa galveno bez pagrieziena. Vai pretimbraucējs domā: "bļin paņēmu pa maz šmigu, jāgriež atpakaļ" vai "Gāzi nez aizgriezu mājā?". Nereāli ielīst otra galvā.

WONDERWHY 4.maijs 2018 13:04
0 0 Atbildēt

Nav tik traki kā sākumā likās, ka būs. Bildes skaistas, modernas. Viss ir saprotams. Protams, pats iekritu ar 4 muļķīgām kļūdām. Man personīgi ļoti nepatika jautājums par riepu izvēli pēc tām uzlīmēm. Katrs paņems kuru vēlās, nevis kuru csdd uzskatīs par labāko.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti