Rīgas pašvaldības policijas automašīnā ietriecies vīrietis 2,53 promiļu reibumā 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.maijs 2018 8:22

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) automašīnā ar "Mercedes-Benz" spēkratu ietriecies vīrietis 2,53 promiļu reibumā bez autovadītāja tiesībām, aģentūru LETA informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

RPP Ziemeļu pārvaldes darbinieki uz policijas telpām no Kundziņsalas veduši kādu pārmēru iereibušu vīrieti, kurš bija aizmidzis uz ielas, taču netālu no galamērķa policijas busiņā ietriekusies "Mercedes-Benz" automašīna.

Sadursme notika brīdī, "Mercedes-Benz" vadītājs, braucot pagriezienā, iebrauca pretējā braukšanas joslā. Ņemot vērā, ka ātrums nebija liels, arī sadursme nav bijusi spēcīga.

Uz notikuma vietu tika izsaukti mediķi, lai pārbaudītu aizturētā un negadījumā iesaistīto veselību. Tāpat tika izsaukta Valsts policijas Ceļu policija. Uzsākot sarunu ar "Mercedes-Benz" vadītāju, kārtības sargs noskaidrojis, ka vīrietis nav ieguvis tiesības piedalīties ceļu satiksmē. Tāpat no autovadītāja bija jūtama spēcīga alkohola smaka, lai gan vadītājs teicās izdzēris "vien divus aliņus".

Kamēr tika skaidroti visi notikušā apstākļi un, kad mediķi bija apstiprinājuši, ka iepriekš aizturētajam policijas pasažierim viss ir kārtībā, kārtības sargi nolēma kungu no Kundziņsalas nogādāt mājās, savukārt 38 gadus vecais sadursmes izraisītājs tika aizturēts. Vēlāk Ceļu policijas darbinieki noskaidroja, ka autovadītāja izelpā tika konstatētas 2,53 promiles alkohola.

Par automašīnas vadīšanu reibumā bez tiesībām ir kriminālatbildība un maksimālais sods ir brīvības atņemšana līdz vienam gadam, kā arī liegums iegūt autovadītājas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Pēc negadījuma viens no policistiem sajutis sāpes mugurā, tādēļ devās uz pārbaudēm slimnīcā. Ja izrādīsies, ka policists sadursmes dēļ guvis traumu, tad sekas dzērušajam vadītājam būs smagākas, uzsvēra Sadovskis.

 
Visi komentāri
 
Spērienu saņēmējs 3.maijs 2018 8:36
5 0 Atbildēt

Te ik pa brīdim savus komentārus atstāj lietotājs, kuru kaitina vai viņa vārdiem sakot "iespārda" "žurnaļugu" veidotie virsraksti. Manuprāt, šis virsraksts ir tieši viņa gaumē

Bils 3.maijs 2018 9:49
3 0 Atbildēt

Es arī "nopriecājos" par virsrakstu!

ir, ir 3.maijs 2018 18:47
0 0 Atbildēt

tik jānoliec dibens spērienam

driveris 3.maijs 2018 8:45
1 1 Atbildēt

Kas pie velna ir spēkrats?

No CSDD:

"Katram Latvijā reģistrētajam transportlīdzeklim izsniedz vienu reģistrācijas apliecību (sk. paraugu) bez derīguma termiņa ierobežojuma (izņemot gadījumus, ja transportlīdzeklis ievests Latvijā uz laiku vai ja termiņa ierobežojums ir nepieciešams citu prasību nodrošināšanai, piemēram, turējums, finanšu līzings).

Reģistrācijas dokumentu aizpilda, izdrukājot datus no Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra. Datus reģistrācijas dokumentā (izņemot datus tā iekšējā atvērumā) nepapildina un nelabo. Reģistrācijas dokumentā visām sadaļām un sadaļu rindām jābūt aizpildītām ar datiem no transportlīdzekļu reģistra (izņemot sadaļas iekšējā atvērumā, kuras aizpilda tikai šajos noteikumos minētajos gadījumos). Ja kādai sadaļai vai tās rindai nav atbilstošu datu, attiecīgās rindas aizpilda ar divām zvaigznītēm. Ja ir izmaiņas reģistrācijas dokumentā norādītajos datos (izņemot ierakstus tā iekšējā atvērumā), reģistrācijas dokumentu maina pret jaunu."

Vai spēkrats, automašīna un transportlīdzeklis ir viens un tas pats? Vai mums ir spēkrata, automašīnas un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības? Vai vārdu "automašīna" drīkst lietot viena transportlīdzekļa apzīmēšanai, ja šis vārds sastāv no "auto" un "mašīna"? Vai varbūt "automašīna" ir mūsdienu transportlīdzekļu ar automātisko vadību apzīmējums?

Varbūt vienreiz vajag sākt lietot oficiālos, normatīvajos aktos noteiktos terminus.

Redzi 3.maijs 2018 9:03
3 0 Atbildēt

Redzi, ja tu rakstītu, tad domātu citādi - viena lieta ir oficiālie protokoli un likumi, cita - atstāsts, ziņa utt. Lai lasītājam nemestos slikta dūša no nemitīgā "transportlīdzekļa" piesaukšanas, tiek lietoti citi vārdi, kas apzīmē to pašu. Arī virsrakstu nevar izstiept bezgalīgi garu, tādēļ citreiz tie "iespārda", tādēl jāpalasa ievadtekts un tad "skaidrība rodas".

12.00 3.maijs 2018 12:08
3 0 Atbildēt

Tas vēl nekas - maybe izdzīvos - pulka sliktāk, ja vīrietis "taranē stabus" : www.iauto.lv/pie-stures/po...gaismes-stabus

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 31

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti