Ar netrafaretajiem kriminālpolicijas motocikliem varēs kontrolēt arī satiksmes noteikumu ievērošanu 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.maijs 2018 21:17

Kriminālpolicija ar iegādātajiem netrafaretajiem motocikliem varēs kontrolēt arī Ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu.

Valsts policijā (VP) šorīt apstiprināja, ka kriminālpolicijas vajadzībām ir iegādājusies netrafaretus motociklus. Netiek gan atklāts, kādu tieši kriminālpolicijas funkciju pildīšanai motocikli sagādāti, kad tie nopirkti, un cik šādu spēkratu ir likumsargu rīcībā. Tāpat netiek atklāts, kuras kriminālpolicijas struktūrvienības motociklus izmanto.

VP gan vēlāk apstiprināja, ka šo kriminālpolicijai piešķirto netrafareto motociklu galvenais uzdevums nav satiksmes kontrole, taču nepieciešamības gadījumā atsevišķās situācijās policisti var izmantot šos motociklus satiksmes kontrolei, piemēram, lai apturētu automašīnu. Motocikli ir netrafareti, taču uz tiem izvietoti gaismas signāli. Likums dod policijai tiesības iepirkt un izmantot šādus motociklus.

Jau ziņots, ka VP rīcībā ir trafareti motocikli, taču tos izmanto Ceļu policija. VP apstiprināja, ka kopš pagājušā gada augusta procesā ir iepirkums trafaretu motociklu iegādei ceļu policijas vajadzībām.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka līgums par motociklu piegādi Valsts policijas vajadzībām slēgts ar uzņēmumu "KS14". Kopējā līgumcena ir 265 966 eiro. "Firmas.lv" informācija liecina, ka šis uzņēmums pieder bijušajam motokrosa čempionam Kristeram Serģim. "KS14" ir "Yamaha" autorizētais dīleris.

Tāpat pagājušā gada augustā pieņemts lēmums slēgt līgumu ar uzņēmumu "Inchcape Motors Latvia" par 49 043 eiro par motociklu un motociklistu ekipējuma iegādi Valsts policijas vajadzībām.
Abos iepirkumos gan nav izskaidrots, vai iepirkti netrafareti vai trafareti motocikli.

 
Visi komentāri
 
Dīvāna komentāri 9.maijs 2018 22:03
3 0 Atbildēt

Bet kas tad paliek ar tiem x5?

viencexperc 10.maijs 2018 0:16
9 2 Atbildēt

Servisā. Kur tad BMW parasti atrodas?

WONDERWHY 11.maijs 2018 11:54
2 0 Atbildēt

Ne visi. Vecie labie brauc. Servisos dzīvojās viss kas ir pēc 2000.gada pa lielam. e46, e39, e38 pēdējie labie bmw.

viencexperc 10.maijs 2018 0:17
1 1 Atbildēt

Es domāju, ka tie "nepieciešamie gadījumi" ir domāti citi motocikli.

as 10.maijs 2018 9:44
12 1 Atbildēt

Medijus es nesaprotu un arī policiju nē. Ja jau policija par mūsu naudu pērk kko, tad mums būtu tiesības zināt par cik un ko. Te zināms ir kopējais cipars, kas nepasaka neko, ne cik gab, ne kas ietilpst, ne mēŗki, neko. Medijiem ir jāparok dziļāk, publisko iepirkumu info ir pieejami iepirkumu konkursu noteikumi, līgumi, ja nav, tad tos vajag izprasīt no iestādēm, kas kko ir pirkušas un ja nedod, tad jāsūdzas KNAB. Kāda jēga, kad visi mediji atgremo Facebook autobraucēju un bmwpower diskusijās piefiksētos tematus, neparojot dziļāk un nepieliekot klāt profesionālu saturu? Hei, 3. vara, saņematies!

kasinsh79 11.maijs 2018 15:23
0 0 Atbildēt

Un atkal - atliek vien vairāk ievērot CSN, lai neielidotu.

P.S. Domāju, ka raustīties visvairāk vajadzēs... mocistiem. Kuri ielidos ne viens vien.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti