Čiekurkalnā uzieta nelikumīgas dīzeļdegvielas uzglabāšanas stacija – izņemts gandrīz 40 tonnu dīzeļdegvielas 17

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 25.jūlijs 2018 9:10

Pagājušās nedēļas izskaņā Valsts policija veica kratīšanu angāros Rīgā, Čiekurkalnā, kur uzgāja profesionāli izveidotu naftas produktu uzglabāšanas staciju.

Trīs angāros atradās ap pussimts naftas produktu uzglabāšanai paredzētu tvertņu, kas bija savienotas ar cauruļvadu sistēmu, nodrošinot ērtu un ātru nelegālās preces uzpildīšanu. Kopumā tika izņemts 39 tonnas un 680 litru nelegālās dīzeļdegvielas.

     Valsts policija bija saņēmusi informāciju par iespējamu dīzeļdegvielas nelikumīgu apriti garāžās Rīgā, Čiekurkalnā. Policisti, pārbaudījuši saņemto informāciju, uzsāka kriminālprocesu.

     Naktī uz sestdienu, 21. jūliju, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersonas kopā ar Speciālo uzdevumu bataljona policistiem ieradās šajā adresē, lai veiktu sankcionēto kratīšanu.

     Uzlaužot durvis, policisti iekļuva nelikumīgā dīzeļdegvielas uzglabāšanas stacijā, kas bija profesionāli aprīkota nelegālās preces tūlītējai realizācijai. Proti, kopumā trīs angāros atradās 52 naftas produktu uzglabāšanai paredzētas tvertnes, kas bija savstarpēji saistītas ar cauruļvadu sistēmu, lai nelegālo produkciju varētu ātri un ērti uzpildīt klientu automašīnās.

     Kopumā kratīšanas laikā likumsargi atsavināja 39 tonnas un 680 litru naftas produktu. To paraugi tika nodoti ekspertīzes veikšanai. Sākotnējā ekspertīze liecina, ka atsavinātā prece ir dīzeļdegviela.

     Šobrīd saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1 panta pirmās daļas – par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Jāpiemin, ka pēc tam, kad Valsts ieņēmumu dienests būs aprēķinājis tautsaimniecībai nodarīto kaitējumu, kriminālprocess, iespējams,  tiks pārkvalificēts pēc panta par naftas produktu uzglabāšanu vai realizāciju lielos apmēros, par ko paredzēts bargāks sods.

     Šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana, tiek apzinātas ar noziedzīgo nodarījumu saistītās personas un vākti papildus pierādījumi.

     Atsavinātās akcīzes preces ir nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai un pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas tiks lemts par to iznīcināšanu.

 

 
Visi komentāri
 
Sadists 25.jūlijs 2018 9:25
12 4 Atbildēt

Ha ha, ko ta vietējie dīzelisti tagad lies savos vag traktoros?

40 tonnas 25.jūlijs 2018 10:06
3 1 Atbildēt

tas labi, ka policija uziet, bet - kā tādu daudzumu var dabūt pāri robežai? - varēja taču noskaidrot un sabiedrībai pastāstīt - nav jau pirmā reize, ka tādas nelegālās uzpildes stacijas atklāj

Janka 25.jūlijs 2018 10:59
9 1 Atbildēt

Nav jau rakstīts, ka ieveda nelegāli. Tikpat labi tā var būt "otro roku" dīzeļdegviela, par ko pirmo reizi parasti samaksā nodokļu maksātāji. Man čoms, ceļinieks, strādā uz lielā greidera, kam norma max slodzē ir 100 litri stundā. Viņš vienkārši peldās dīzelī, jo Latvijā tāda slodze varbūt ir reizi 3 mēnešos.

Kanibaals 25.jūlijs 2018 11:38
5 1 Atbildēt

Piemēram Rīgas Satiksme ļauj šoferiem atliet degvielu. Pabraukā visu dienu ar izslēgtu AC un ietaupīto atlej.

bumeris 25.jūlijs 2018 11:51
13 3 Atbildēt

Agrāk domāju, ka mans būmeris degvielu tērē pat stāvot. Labi, eļļa tek visu laiku, bet benzīns?

Tad ievēroju, ka ieleju uz 5 eiro, aizvedu uz servisu, bet pēc tā - paliek tikai 2 litri, nevis 4. Tagad domāju, ka man visu laiku nolej servisā.

Soļarka 25.jūlijs 2018 14:09
7 0 Atbildēt

Iznīcinās 40 tonnas dīzeļa?! Jūs pašus vajag iznīcināt, IDIOTI!

Pārdot uzpildes stacijā un naudu ieskaitīt valsts budžetā!

arī janka 25.jūlijs 2018 14:11
6 29 Atbildēt

te tādi stukači salasījušies. lai taču cilvēki pelna. vai ir slikti, ja var nopirkt lētak. es arī pēc iespējas pērku kreiso degvielu. nav ko barot vid un pārējos asinssūcējus.

s 25.jūlijs 2018 21:54
21 1 Atbildēt

Nekas, ka pie "pārējiem asinssūcējiem" ir arī tavi radinieki pensionāri, tavu bērnu skolotāji, ugunsdzēsēji, kam var nākties braukt dzēst tavu īpašumu, utt.?

TELE2 25.jūlijs 2018 14:38
4 1 Atbildēt

Jā tiešām žēl, mēs ar čomu "viencexpec", šeit bieži iepirkām degvielu, atkal savam fordam būs jālej pa dārgo

Nu mans fordiņš gan ļoti maz tērē to degvielu, tagad mājās stāv vel divas 20l kannas un bāciņa arī ir pilla līdz lūpai, varēsim ar comu braukt sēnēs, lai gan viņš tur kaut, ko baigi pie tā datora sēž, nupat, jau kupris uzmeties bet nu cik noprotu, viņš atrisinājis kādu mums ļooti sāpīgu problēmu, tad jau būs bijis tā vērts

viencexperc 25.jūlijs 2018 18:50
15 0 Atbildēt

Ziniet kā notiek iznīcināšana?

Vid par naudu ( paši maksā) nodot DUS , iznīcināšanai. Latgales kontrabandu "iznīcināja" DUS Ingrid A. Kas rīgā, nezinu. Varbūt cirklis vai lukoils?

Tā ka, drīz šo degvielu liesiet savos autiņos.

viencexperc 25.jūlijs 2018 18:55
0 0 Atbildēt

Jo ne policijai, ne vid nav ierīču degvielas iznīcināšanai. To taču nevar palikt zem buldozera, vai tupa aizdedzināt visu noliktavu. Nevar. Tāpēc atdot tiem, kuri to var izdarīt.

Tā vietā lai valsts norautu piķi, valsts maksā pati.

Onkulis 25.jūlijs 2018 22:03
8 1 Atbildēt

Kā zini, ka tik droši runā?

Šī izskatās pēc marķētās degvielas, nekur viņu nevar eealizēt, tā krās būs redzama pat pie 2% koncentrācijas, neviena stacija voņu nelies savās tvertnēs.

viencexperc 26.jūlijs 2018 1:43
1 1 Atbildēt

Tu uzskati degvielas tirgotajus par godīgiem?

Pļurkt 26.jūlijs 2018 16:12
1 0 Atbildēt

Precīzi tā pat kā kreisā alkohola iznīcināšana!

Salej tev to bodjagu drusku atšķaidītā veidā pudelēs, salīmē kādas tik vajag etiķetes un tirgo nost.

Tā ka Tu to visu izdzer un vēl akcīzi ar PVNu samaksā.

... no kurienes rodas alus ar 7 un pat ar 9 %???

650 26.jūlijs 2018 23:15
0 0 Atbildēt

Ā, ok, tās dažas cisternas un tie daži l tā šķidruma tur gluži nemanāmi akkurāt tikai "aizvakar" uzradās.Pat neko pārdot ne pat elpu ievilkt nepaspēja, uzreiz bij Zvans un karabinieri klāt.Kā tajā dziesmā- prijehala mi-ļicija, dvenadcaķ patruļej, svjazaļi ruki/nogi i daļi pi-zdģuļej,,

Latvietis 27.jūlijs 2018 12:22
0 0 Atbildēt

Man ir jautājums, kāpēc jāmaksā par iznīcināšanu, ja varētu atdot Ugunsdzēsējiem un ātrajiem? Man vienīgajam tas ienācis prātā?

he 7.augusts 2018 0:25
0 0 Atbildēt

vajag,vajag iznīcināt-saliet daugavā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti