Uz Siguldas šosejas smagā avārijā cietuši policijas Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi (+ VIDEO) 20

 
iAuto | 24.augusts 2018 12:54

Piektdienas rītā uz Siguldas šosejas smagā avārijā cietuši vairāki Valsts policijas (VP) Speciālo uzdevumu bataljona (SUB) likumsargi, kuri devās uz mācībām Valmierā, aģentūrai LETA pavēstīja VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Ap plkst.10.30, dodoties kolonnā ar ieslēgtām bākugunīm uz mācībām "Nemieri 2018" Valmierā, pie bijušā restorāna "Sēnīte" avārijā iekļuvis viens no SUB mikroautobusiem, kurš sadūries ar kravas automašīnu "Scania".

Negadījumā cietuši četri VP darbinieki, no kuriem trīs guvuši smagas traumas. Cietušie nogādāti medicīnas iestādē.

Patlaban notikuma vietā strādā atbildīgie dienesti un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Satiksme ir apgrūtināta.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūra LETA noskaidroja, ka notikuma vietā ieradušies desmit glābēji, un sākotnējā informācija liecinājusi, ka automašīnās ir iespiesti cilvēki tomēr, kad ieradušies glābēji atbrīvošana nebija nepieciešama.

Ugunsdzēsēji automašīnām atvienojuši akumulatorus un sakārtojuši ceļa braucamo daļu. Patlaban uz vietas palikuši trīs ugunsdzēsēji, kas pabeigs glābšanas darbus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) aģentūrai LETA apstiprināja, ka mediķu ierašanās brīdī visi cietušie bijuši pie samaņas, bet trijiem ir dažādas ķermeņa traumas.

Jurēvica informēja, ka avārijas dēļ mācības "Nemieri 2018" netiks atceltas.

SUB personāls sniedz atbalstu pretterorisma reaģēšanas plānos, nodrošina sabiedrisko kārtību ārkārtas situācijās, meklē, vajā un aiztur bruņotus noziedzīgus grupējumus, kā arī veic patrulēšanu teritorijās ar paaugstinātu kriminogēno situāciju.

Jau ziņots, ka Nacionālo bruņoto spēku mācību "Namejs 2018" laikā VP kopā ar sadarbības partneriem piektdien Valmierā un Jēkabpilī pārbaudīs un trenēs reaģēšanas un starpinstitucionālās sadarbības spējas valsts apdraudējuma gadījumā, tostarp masu nemieru likvidēšanā.
 

 
Visi komentāri
 
Juris 24.augusts 2018 16:56
10 0 Atbildēt

1:0 teroristu labā.

zoss no jysk 24.augusts 2018 20:00
27 3 Atbildēt

virsraksts nepareizs, jo poliči izraisīja to avāriju, nevis iekļuva tur

Pļurkt 24.augusts 2018 20:55
4 16 Atbildēt

Poliči brauca ar bākugunīm, taču kāds kam grafiks ir svarīgāks negribēja piebremzēt!

žļurkt 24.augusts 2018 22:31
8 0 Atbildēt

"kolonnā ar ieslēgtām bākugunīm"!Tātad, bez sirēnām?Vai pamazām tās sirēnas ieslēgsies?

Boss 25.augusts 2018 1:16
6 0 Atbildēt

Lai šoferis attīstās ar cik brauca!

torkjis 25.augusts 2018 9:40
8 0 Atbildēt

Pēc intervijā izteiktā, nakas secināt, Ķuzim vajadzetu CSN atkārtot!

ANDRIS 25.augusts 2018 10:48
6 18 Atbildēt

deg bakuguns un skanas signals apstajies un palaid nevis vel kusties un vienalga vai polici atrie valdiba un p.... deputats APSTAJIES

druknais1 25.augusts 2018 22:46
4 0 Atbildēt

Tur sarkanā bākuguns kaut kā neredzējās.

s 25.augusts 2018 11:19
4 8 Atbildēt

Gan jau sirēnas bija.

Mans minējums - priekšā tajā pašā joslā braucošais, pēdējā brīdī pamanot kolonnu, vienkārši apstājās, nevis novācās malā, cik iespējams. Pirmais policijas busiņš, lai to netarenētu, piebremzēja. Otrais busiņš, nepārredzot situāciju, lai netaranētu pirmo busu, iebrauca pretējā joslā. Bet tur - Maximas smagais, kura vadītājs bija pārliecināts, ka kolonnai pietiek ar savu joslu, tāpēc pat nedomāja pirms sadursmes piebremzēt.

Kurš vainīgs? Visi tie, kuri nezina, ka gadījumā, ja brauc operatīvais transports ar bākugunīm un sirēju, ir jāvācas nost no ceļa un jāapstājas, nevis acīm mirkšķinot pamazām braukt uz priekšu.

650 25.augusts 2018 12:27
4 0 Atbildēt

Diezgan reāls stāsts.Vismaz ļoti iespējams.Es vel piebilstu, ka iespējams tipiskā sagadīšanās- pārliecinātam profam pamaisīja kārtējais lunis. Vēl nāk prātā, ka izieti extremālas vadīšanas kursi vēl negarantē nokļūšanu paredzētajā vietā un laikā.Jo (acīmredzot) tur nepilnīgi iemāca situācijas filtrēšanu un pareizo rīcību pie reālas kustības starp reāliem nesapratējiem.Varam sagaidīt papildinājumu jau tā bezjēgā garajam Csn palagam par visu operatīvo un militāro un drošvien kārtējos demonstrācijas reidus ar satiksmes kavēšanu visos iespējamajos veidos.Ja, ieraugot spogulī zilās ugunis, kāds lohs uzskata ka viņam uzreiz strauji jāstājas lidz nullei, nu tad ir Jezga garantēta.

druknais1 25.augusts 2018 22:48
0 0 Atbildēt

Gudrinieks..., atreferēji iesaistītā vadītāja teikto.

s 25.augusts 2018 11:20
0 1 Atbildēt

sirēnu

sahs 25.augusts 2018 12:00
8 3 Atbildēt

brauca treneties tautu apspiest..

Anita 25.augusts 2018 12:01
27 1 Atbildēt

Mēs piektdienas rītā otru kolonnu ar bākugunīm sastapām uz Tīzūžu šosejas..Acīmredzot brauca Jēkabpils virzienā. Redzējām avārijas situāciju . Var jau braukt ar bākugunīm,bet daudz maz satiksmes noteikumi IR jāievēro...

nerss 25.augusts 2018 12:10
23 1 Atbildēt

nav jau pirmā un nebūs pēdējā reize, kad policija pārkāpj visas robežas, bet viņus neviens nesoda un nekad nav vainīgi. lai kādu reizi tiek gan sodīti un saukti pie atbildības. policijā valda visatļautība un bezadbildība.

6810 25.augusts 2018 20:27
9 0 Atbildēt

S nepareizi!Zilajām bākugunīm un sirēnai man jādod ceļš,bet nav jāapstājas.Tāpēc vien bieži sataisa sūdus uz ceļa.Jāapstājas,ja ir sarkanās burkugunis.

s 26.augusts 2018 8:28
0 3 Atbildēt

Tu gribi teikt, ka apmācīts policists, vedot kolēģus uz mācībām, iebrauca pretējā joslā tieši priekšā smagajam, neraugoties uz to, ka viņa joslā visi šai kolonai TIEŠĀM deva ceļu, kā tas jādara, ja ir zilās bākugunis un signāls?

Varbūt padomā divreiz?! Kas tev manā viedoklī šķiet nepareizi?

Cilvēki ir reanimācijā, bet tu un tev līdzīgie vēl aizvien uzskata, ka pie bākugunīm un signalizācijas nekas nav jādara, var, acis mirkšķinot, mierīgi braukt tālāk?!

s 26.augusts 2018 8:29
0 0 Atbildēt

sirēnas

Ķužu Intainis 26.augusts 2018 17:26
3 1 Atbildēt

Protams kad policists savus aizsargās, bet šeit viennozīmīgi ir paši vainīgi šai avārijā.

s 26.augusts 2018 20:28
1 1 Atbildēt

Es neesmu policists un man nav arī nekāda sakara ar cietušajiem. Taču atšķirībā no naida apmātajiem man ir labas attiecības ar loģiku. Vainīgi šajā avārijā ir tie, kuri nedeva ceļu, kad tuvojās operatīvais transporta līdzeklis, kā to CSN paredz. Labāk patiktu, ja policijas buss taranētu priekšā nobremzējušo, kurš nedod ceļu?!

Vai arī labāk patiktu, ka gadījumā, ja tev vai tavam tuviniekam būtu vajadzīga operatīvā dienesta ātra atbraukšana, kāds pamuļķis tam nedotu ceļu, izraisot avāriju?!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti