Braukšanas laikā lietojam telefonu šogad pieķerti jau 1774 autovadītāji 12

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 11.septembris 2018 11:34

Šogad astoņos mēnešos Valsts policija (VP) pieķērusi 1774 autovadītājus, kuri braukšanas laikā lietojuši tālruni, aģentūru LETA informēja VP.

Piemēram, pagājušā piektdienā Satiksmes drošības pārvaldes darbinieki, patrulējot ar netrafareto policijasautomašīnu Rīgā, Lubānas ielā, konstatēja kādu blakus braucošu "Škoda" markas spēkrata vadītāju, kurš transportlīdzekļa vadīšanas laikā lietoja tālruni.

Tikai brīdī, kad šoferis ieraudzīja, ka blakus viņam atrodas likumsargi, telefons tika nolikts malā.

Policija noskaidrojusi, ka automašīnu vadījis 1994.gadā dzimis jaunietis, kuram par šo pārkāpumu piemērots naudas sods 50 eiro apmērā.

 
Visi komentāri
 
jaaanis 11.septembris 2018 11:45
29 18 Atbildēt

Cik hotdogu un hamburgeru ēdāji ir sodīti par ēšanu braukšanas laikā? Vai kafijas dzērāji? Vai pīpmaņi? utt.

jaaanis 11.septembris 2018 16:05
32 30 Atbildēt

Mīnusiņu licēju varētu paskaidrot kāpēc CSN aizliedz, vadot transportlīdzekli, turēt rokās telefonu, bet neaizliedz turēt rokās ēdienu, dzērienu, cigaretes utt.? Uzskatu, ka karsts dzēriens vai cigarete ir vēl bīstamāka nekā telefons, bet aizliegts ir tikai teleforns, kāpēc?

P.S. mana automašīna ir aprīkota ar handfree un to arī vienmēr lietoju caur bluetooth, jo patīk, ka telefons pat nav jāņem ārā no kabatas.

Taisnīgums 11.septembris 2018 20:19
0 0 Atbildēt

Tiesības man jau ir kā 7.gadus un toreiz liekot bija teikts ,kad drīkst ēst un dzert pie stūres . Nedrīkst lietot telefonu un smēķēt

kasinsh79 11.septembris 2018 12:03
13 1 Atbildēt

Smieklīgi. Tāds daudzums pieķerams 1 nedēļas laikā! Easy!

Vienkārši vajag fokusēties uz to, dārgā CP

650 11.septembris 2018 12:21
2 4 Atbildēt

Prasītos izverstāks skaidrojums.KĀpēc (kāda -uja pēc;)vai "pateicoties KAM" (kādam u-jam;)noķēra to rakstā aprakstīto Nelieti.Skaidrs ira, ka tieši tapc, ka Cp rīcībā bija netrafaretēta Skoda.Ja nePtrafaretinēts Cp-ists būtu piegājis kājām,runājošais nelietis būtu to savu suudu vai nu fiksi norijis, vai nu dibenā iebaazis.Bet nu ka jau ar Skodu, nu ta tur vairs neko,sods Garantēts un Neizbēgams.Laikam vnk aiz pārsteiguma aizrijās un nepaspēja norīt vai kkur iebāzt.Ir Ok.

ps- vajadzētu kādu iepirkumu, gada beigas tuvojas.Kāa var pieļaut to, ka nefaratrafēto Skodu skaits tik ļoti atpaliek no individuālo nekaunīgo trubalietotāju skaita, tas taču ir vnk AbNenormāli.

Palaidniex 11.septembris 2018 13:57
11 1 Atbildēt

Man parasti visvairāk neizpratnes rodas, kad kaut kādas cacas tur to paijājamo kasti kā pūdernīcu vai veči bāž starp plecu un ausi mašīnās, kuras aplūkojot, nerodas šaubas par iebūvēta handsfree klātbūtni...

Nu nevar taču tā būt, ka video kamerām pa perimetru pietika, tomātam, kožai-rožai pietika, lielajam displejam un navigācijai pietika, bet handsfree nesanāca...

Vai arī vienkārši nesanāk prātiņa tam pieslēgties?

Kanibaals 11.septembris 2018 20:00
2 1 Atbildēt

Nesanāk prātiņa, plus vēl domā ka noklausās. Nekas lai maksā.

Kanibaals 11.septembris 2018 19:58
0 0 Atbildēt

Izņemot Krapsi, tas ar telefonu ausi kasa.

Nja 11.septembris 2018 20:15
2 0 Atbildēt

Noteikti pusei bija iespējams šo tālruni pieslēgt auto brīvroku sistēmai.

kasinsh79 11.septembris 2018 20:53
5 1 Atbildēt

Un tad, ja kādam nav - nupat savam otrajam auto (tam nav Bluetooth) iegādājos brīvroku sistēmu Blaupunkt. Mazs aparātiņš piekabināms pie saulessarga. Cena ap 26 eur. Smieklīgi lēti par drošību.

N 12.septembris 2018 10:21
5 1 Atbildēt

Daudzi telefonu lieto nevis sarunām, bet whatsap, facebook, utt aplikācijām. Tur hand-free sistēma nepalīdzēs.

Visvairāk kaitina tādi, kas lietojot telefonu bremzē stipri laicīgi (distance starp priekšā esošo auto ir vismaz 4-5 auto), uzsāk stipri novēloti. Tādi ir jādrāž pēc pilnas programmas.

gunbox 12.septembris 2018 16:44
4 1 Atbildēt

Un arī šeit es teikšu to pašu - no 50 uz 5000€ un neviens pat neriskēs lietot, bet no stulbiem vārīsies kredītiestādes. Šobrīd ir situācija tāda, ka tos 50€ samaksā un 10m pabraucis aiz policijas turpina sarunu pa mobīlo.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti