Valsts tuvākajos gados varētu uzstādīt vēl 100 stacionāros fotoradarus, no kuriem puse būtu mulāžas 30

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 28.oktobris 2018 8:04

Valsts tuvākajos gados varētu uzstādīt vēl 100 stacionāros fotoradarus, no kuriem puse būtu mulāžas, aģentūrai LETA pastāstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Atbilstoši valdības apstiprinātajam stacionāro fotoradaru uzstādīšanas plānam līdz šā gada beigām uz Latvijas ceļiem kopumā jābūt uzstādītām vēl pāris mērierīcēm, līdz ar to noslēdzot 100 radaru projektu. Pirmie stacionārie fotoradari tika izvietoti 2015.gada februārī.

Trofimovs aģentūrai LETA skaidroja, ka valdība ir uzdevusi IeM un sadarbības partneriem izvērtēt esošā projekta rezultātus un piedāvāt tālākos risinājumus satiksmes drošības uzlabošanā. IeM izveidotajā darba grupā secināts, ka stacionārie fotoradari sevi ir pierādījuši kā efektīvu līdzekli ātruma samazināšanā un satiksmes drošības uzlabošanā, tāpēc darba grupā izvirzīts priekšlikums, ka valstī nepieciešams paplašināt stacionāro fotoradaru tīklu.

Ņemot vērā iepriekšminēto ekspertu sagatavotais priekšlikums paredz, ka tuvākajos gados uz ceļiem varētu uzstādīt 50 fotoradarus ar mērierīcēm, kā arī 50 fotoradarus-mulāžas. Mērierīču izvietojums fotoradaru ietvaros regulāri tiktu mainīts, līdz ar to autovadītāji nezinātu, vai ceļa malā stāvošais fotoradars konstatē pārkāpumu.

Trofimovs vērsa uzmanību, ka par šādu priekšlikumu būs jālemj valdībai, turklāt vēl ir jāvienojas par projekta finansējuma avotiem.

Lai arī šī gada rādītāji avārijās bojāgājušo skaita ziņā nav iepriecinoši, stacionāro fotoradaru tuvumā traģiskas avārijas nav bijušas, norādīja Trofimovs.

Jau ziņots, ka paralēli stacionāro fotoradaru projektam tika realizēts arī pārvietojamo fotoradaru projekts. Patlaban Valsts policijas rīcībā ir 12 pārvietojamie fotoradari.

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
B*ed 28.oktobris 2018 9:51
16 11 Atbildēt

Skarbi - ik uz stūra radari, vidējā ātruma kontrolieri un mulāžas - totālās kontroles laiks tuvojas

650 28.oktobris 2018 14:36
15 9 Atbildēt

Nožēlojama ieinteresēto personu uzkurbulēta klaja demagoģija.Valsts Kontroles atzinumā ir teikts, ka šobrīd apritē esošais satiksmes drošības plāns stāvokli "nav uzlabojis" un ka (ne man, bet Valsts Kontrolei) esot "pamats domāt", ka tas (tāds, kāds šobrīd ir) situāciju neuzlabos arī turpmāk.Respektīvi, tas drošības plāns NAV īsti pareizs.

"Valsts" varēja parūpēties (labāk) par ārpuspilsetas ceļu infrastruktūras nodrošināšananu cilvēka cienīgā līmenī- par atstarojošu līniju un stabiņu esamību, par virsmas sakārtošanu un par liekā ūdens aizvadīšanu un par vismaz acīmredzami/uzkrītošāko un viskretīniskāk/kaitinošāko bezsaimnieka un bezatbildības piemēru novākšanu no sabiedrības acīm.

Uz vienas no "Valsts" galvenajām maģistrālēm- t.s. Jūrmalas šosejas (kur štrunta daži km tā suudalielceļa kalpo par "izeju" no Metropoles uz vismaz trijiem tālākajiem Kurzemes orientācijas "svarīgajiem" virzieniem), mums lepni dižojas bezsaimnieka suuudaa nolaista un fragmentiem nobrukusi sēta ar caurumiem un ar līku un desmitiem reižu lauzītu un locītu "barjeru".Tik klaju "Valsts varas simbolu" fig kādā citā Valstī šodien vairs redzēsi.Nerunājot pat par risēm un par ūdeni, kas viss tur šobrīd ir novērojams visu laiku visssūudīgākajā stāvoklī un apmērā.Tas ir acīmredzams "Valsts brauktuvju " sakārtotības simbols un izcils "Drošības" piemērs un visSkaistākā "Dāvana" tiem, kuri pēc 3ned pa šo sapņufragmentu gar to slaveno visuredzošo fotoradara aci trauksies vērot kārtējo kibernētiski/kosmisko uguņošanu.

septiņoups 29.oktobris 2018 0:25
12 4 Atbildēt

Bet tu liec lietā savas spējas di..t - ievērot CSN.Skarbi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti