Pēc pamatīgas pakaļdzīšanās Jaunciemā notverts dzērājšoferis 3,41 promiles reibumā (+ VIDEO) 9

 
Valsts Policija | 25.janvāris 2019 9:39

Sestdien, 19.janvārī,ap 22.30 Rīgas pašvaldības policijas patruļauto Jaunciema gatvē vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 30km/h, apdzina kāds Audi vadītājs, kurš ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu.

Policisti nolēma vadītāju apturēt, taču pēc vairākkārtīgiem aicinājumiem apstāties, Audi vadītājs ātrumu nesamazināja un sāka bēgt.

Pakaļdzīšanās turpinājās vairāku minūšu garumā pa Jaunciema gatvi un arī pa vairākām nelielām Jaunciema ieliņām līdz bēglis izslēdza automašīnas gaismas un iebrauca mežā. Taču arī automašīnas gaismu izslēgšana nesekmēja bēgšanas mēģinājumu, jo pēc pārsimt metriem Audi iestiga sniegā, un tajā brīdī Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem vadītāju izdevās aizturēt. Ņemot vērā, ka vadītājs arī pēc apturēšanas negribēja padoties, pret viņu tika pielietota elektrošoka pistole.

Vēlāk acīmredzami iereibušais Audi vadītājs nosauca citas personas datus, taču, kad viņš nevarēja atbildēt uz jautājumiem par viņa ģimenes locekļiem, viņš beigās nosauca savu īsto vārdu un uzvārdu. Tad arī noskaidrojās identitātes slēpšanas iemesls - viņam nebija iegūtas tiesības piedalīties ceļu satiksmē.

Automašīnā bija arī divi pasažieri - vīrietis un sieviete. Viņi skaidroja, ka esot vienkārši vizinājušies pa rajonu un nekā slikta tajā nesaskatot.

Kad notikuma vietā ieradās Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, tika veikts alkohola tests - pirmajā pārbaudē 23 gadus vecā vadītāja izelpā konstatētas 3,82 promiles, bet otrajā - 3,41 promile alkohola. Tāpat arī noskaidrojās, ka iepriekš šī automašīna bijusi iesaistīta sadursmē ar kādu VW markas automašīnu Jaunciema gatvē.

Pārkāpējs nodots Valsts policijas darbinieku rīcībā, taču abi viņa pasažieri, ņemot vērā laika apstākļus, netika atstāti mežā, bet gan aizvesti līdz Jaunciemam, kur atlikušo ceļu mājup varēja veikt kājām.

Par braukšanu reibumā bez tiesībām Valsts policijā uzsākts kriminālprocess, tāpat atsevišķi tiks vērtēta bēgšana un negadījuma izraisīšana.
 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 25.janvāris 2019 9:48
8 7 Atbildēt

Kāpēc aizmalēja seju? Vajag nolikt kaunu stabā, lai visi redz un apsmej viņu.

Bet zinot lielu daļu nodzertās sabiedrības, cilvēki viņu konsultēs, kā vajag pareizi bēgt un pīrādzīņus nesīs.

Es jau rakstīju, ka tādus vajag nošaut.

felix65 25.janvāris 2019 21:08
1 4 Atbildēt

Nošaut??? Pat nezinu ko uz to atbildēt. Tu staļinists vai? Nav cilvēka, nav problēmas? Pēdējo pāris mēnešu laikā gandrīz notriecu 2 velopašnāvniekus. Ne kaut kur laukos, bet uz Rīgas šosejas netālu no Viļāniem, kur fūres iet pēc katrām 5- 10 minūtēm. Ne lukturu, ne atstarotāju, patne normālas vestes. Bļaģ! Ja es nepaspētu pēdējos pāris metros izvairīties, tad būtu tiesājamais, bet tas piders, kurš visdrīzāk braucot kā idiots tuvu pusnaktij, vai kā pirmais- pirms septiņiem, būtu cietušie. Kur Tu te redzi variantus manai nošaušai, pidrila? P.S. Ja es biju skaidrā, bet 2- bija 5tdien vakarā, bet 1mā 1dien no rīta?

viencexperc 26.janvāris 2019 19:50
2 2 Atbildēt

Ja tu dzēri, tad jā. Nošaut.

Es te rakstu par dzeršanu un braukšanu pie stūres, nevis kāda pašnāvnieka notriekšanu.

Pašnāvnieks meklē iemeslu nomirt, bet dzērājs pie stūres ir potenciāls slepkava, un slepkavības mēģinājums.

Dainis 25.janvāris 2019 12:04
3 19 Atbildēt

Un cik satiksmes traģēdiju negadījuma iespējas radīja pati policija pakaļ dzenoties? Atkal brauca kā debīli uz visu banku, ka tik to ļurbu noķert kaut vai sabraucot veselu bērnu darzu.

Tiem policistiem pašiem nav visi mājās, lūk viņi paši neapzinās, ka ir potenciāli slepkavas dzenot to, kam it kā dzenās pakaļ pārkāpt noteikumus. Kā jau līdzi braucēji te teica-mēs vienkārši pavizinājāmies un nekā slikta nedarījām.

Kanibaals 25.janvāris 2019 20:39
5 0 Atbildēt

Tur zīme 30 bērni var iet a tas idiņš pālī pat bez visas policijas tur aizlidoja.

... 26.janvāris 2019 11:06
7 0 Atbildēt

Tikai jau bija izraisījuši vienu avāriju. Pateicoties policijai viņi tika atturēti no tālākas braukšanas, varbūt, kādam izglāba dzīvību, ja šis dzērājšoferis būtu ietriecies vēl kādā auto.

Shiirs 25.janvāris 2019 23:23
0 3 Atbildēt

Its Jaunciems, baby!

... 26.janvāris 2019 11:08
5 0 Atbildēt

Tad iztīri savu Jaunciemu no šādiem alkašiem.

Shiirs 26.janvāris 2019 19:39
0 2 Atbildēt

Atpisies

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti