Motociklists Grobiņā pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu par 73 kilometriem stundā un bēg no policijas (+ VIDEO) 6

 
Valsts Policija | 1.aprīlis 2019 16:12

30.martā ap pulksten 18:30 Grobiņā, Rīgas ielā Valsts policijas netrafarētā automašīna fiksēja motociklu “Suzuki”, kas pārvietojās ar ātrumu 123 kilometri stundā apdzīvotā vietā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 73 kilometriem stundā.

Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un uzsāka bēgšanu.

Transportlīdzekļa vadītājs bēga no Grobiņas līdz pat Liepājai pa Slimnīcas ielu, kur braukšanas ātrums sasniedza jau 200 kilometrus stundā. Transportlīdzekļa vadītājs bēgot radīja vairākas bīstamas situācijas gan sev, gan citiem, tāpēc, lai apturēto motociklistu, Slimnīcas ielā policijas darbinieki to apdzina un nobloķēja ceļu, līdz izdevās aizturēt vadītāju. Noskaidrots, ka motociklu vadījis 1993.gadā dzimis vīrietis. Šobrīd saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 30.panta 1.daļu, vadītājam ir piemērots transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 līdz 680 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz divpadsmit mēnešiem.

Vīrietis ir pārkāpis arī ceļu satiksmes noteikumus – apturēt transportlīdzekli, ja policijas darbinieks dod norādījumu. Par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Tāpat Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
JanJan 1.aprīlis 2019 17:14
12 0 Atbildēt

Paldies policijai, par vienu garīgi slimu braucēju uz ceļiem mazāk.

Niks 1.aprīlis 2019 19:09
7 0 Atbildēt

Baikeris iesācējs. Bet poliči - malači.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 20

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti