50 km/h vietā gandrīz 140 km/h - jaunietis "testē" mašīnu pēc remonta; policija iejaucas 24

 

Foto: Valsts Policija

Valsts Policija | 21.maijs 2019 15:11

Piektdien tika apturēts, kāds jaunietis, kurš, "testējot auto", apdzīvotā vietā vairāk nekā divas reizes pārsniedzis atļauto ātrumu. Tajā pašā dienā policijas darbinieki fiksēja vēl divus ātrumpārkāpējus.

17.maijā Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa patrulpolicijas ekipāža Vecpiebalgas novadā, Vecpiebalgā autoceļa Cēsis – Vecpiebalga – Madona 49. kilometrā pamanīja automašīnu “Audi A4 Avant”, kas traucās apdzīvotā vietā ievērojamā ātrumā.

Pārbaudot radara mērījumu, konstatēts, ka automašīna, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, traucās ar 137 km/h lielu ātrumu! Automašīna nekavējoties tika apturēta.

Pie auto stūres sēdēja 2000. gadā dzimis vīrietis, kurš policistiem paskaidroja - braucis tik ātri, jo vēlējies pārbaudīt savu auto, kurš tikko ir pēc remonta, un šādā veidā viņš testējis, vai ar auto viss kārtībā.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, vadītājam par šo braucienu draud naudas sods no 540 – 680 eiro un vadīšanas tiesību atņemšana uz vienu gadu.

Tajā pašā dienā, Jaunpiebalgas pagastā, Jaunpiebalgā pa Gaujas ielu, kāds 1988.gadā dzimis autovadītājs vadīja automašīnu “VW Polo” ar 102 km/h, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h. Autovadītājs ceļu satiksmē piedalījies ar firmas auto, steidzies uz darbu. Šoferītim gada laikā noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli, no tiem viens par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Šajā gadījumā autovadītājam draud naudas sods no 240 – 320 eiro.

Savukārt Amatas novadā Drabešu pagastā autoceļa Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža 71.kilometrā virzienā uz Igaunijas robežu, kāds “BMW” šoferītis ārpus apdzīvotas vietas traucies ar ātrumu 150 km/h, kur atļautais braukšanas ātrums 90 km/h. Vadītājam par šo braucienu jāšķiras no vadītāja apliecības uz 3 mēnešiem un naudas sods no 240 – 320 eiro.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
darklight 21.maijs 2019 19:02
16 0 Atbildēt

Domāju, ka vairums kādreiz ir izmēģinājuši, uz cik tad tas auto iet. Tas ir saprotami. Bet darīt to apdzīvotā vietā gan ir stulbuma pazīme.

JanJan 21.maijs 2019 15:19
11 4 Atbildēt

Svaigi ieguvis tiesības, Nopirkts kaut kāds pavecs audi, remonti un goņījas, kā traks...

Sakiet ko gribiet, bet tā ir diagnoze. Jā, jā, jaunības dullums utt, bet tas nemazina tā visa stulbumu un mazo smadzeņu izmēru.

Vernons 21.maijs 2019 16:13
5 8 Atbildēt

Es vēlētos dzirdēt no ceļu policijas šefa, ka CSN ir spēkā pie noteiktiem ātruma limitiem! Izbrauca Ārā no Notekumu rāmjiem 2X pārkāpjot šo limitu, auto konfiskācija!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti