2,44 promiļu reibumā esošs šoferis bēg no policijas un avarē (+ VIDEO) 11

 
iAuto | 31.jūlijs 2019 19:22

Šī gada 21.jūlijā rītā, ap pulksten 09:30, likumsargi pamanīja kādu aizdomīgu “AUDI” markas automašīnu, kas tika apturēta. Policists devās pie apturētā transportlīdzekļa un uzsāka sarunu ar tā autovadītāju, bet viņš negaidīti sāka bēgt un nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām apstāties.

Zaudējot kontroli pār savu spēkratu, autovadītājs, kurš pie stūres bija sēdies 2,44 promiļu reibumā, avarēja – nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbrauca ceļa zīmei un apgaismes stabam.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki 2019.gada 21.jūlijā pulksten 09:34 Jelgavas pilsētā, pildot dienesta pienākumus, pamanīja kādu aizdomīgu transportlīdzekli.

Policijas darbinieki, operatīvi izvērtējot iespējamos satiksmes riskus un novērtējot situāciju, pieņēma lēmumu apturēt konkrēto sarkanas krāsas “AUDI” markas automašīnu. Transportlīdzekļa “AUDI” vadītājs apstājās krustojumā pie luksofora, kurā tobrīd dega sarkanās aizliedzošās gaismas signāls.

Likumsargs devās pie konkrētās automašīnas vadītāja un uzsāka sarunu, bet vadītājs, brīdī, kad luksoforā mainījās sarkanais gaismas signāls uz zaļo – braukšanas kustību atļaujošo signālu, negaidīti uzsāka bēgšanu. Policijas darbinieki ar ieslēgtām bākugunīm nekavējoties uzsāk pakaļdzīšanos minētajai automašīnai “AUDI”, lai to apturētu.

Minētais autovadītājs rupji pārkāpa pieļaujamo maksimālo braukšanas ātrumu pilsētā, kā arī neievēroja regulējamo krustojumu pārbraukšanas kārtību, proti, veica kustību pie sarkanā aizliedzošā gaismas signāla, tādējādi apdraudot citus satiksmes dalībniekus. Turpinot bēgšanu lielā ātrumā, spēkrata “AUDI” vadītājs ceļa līkumā netika galā ar savas automašīnas vadību, uzbrauca uz apmales, kā rezultātā nobrauca no brauktuves un ietriecās ceļa zīmē un gaismas stabā, tos sabojājot. Par laimi, ne pats autovadītājs, ne arī citi satiksmes dalībnieki bezatbildīgā autovadītāja rīcības dēļ nav cietuši.

Konkrētais autovadītājs, 1978.gadā dzimušais vīrietis, tika aizturēts. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, konstatēts, ka vīrietis sēdies pie stūres 2,44 promiļu reibumā.

Par notikušo noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kā arī par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem, kā arī piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

 
Visi komentāri
 
LMT 31.jūlijs 2019 20:48
13 13 Atbildēt

Apturēšanas faktu nesaskatīju, līdz ar to nav arī bēgšanas. Miliči šamo iedzina avārijā!

Kanibaals 1.augusts 2019 20:19
3 1 Atbildēt

Kāds nabadziņš. Bet apturēja jau sākumā tik skaņas nav.

viencexperc 1.augusts 2019 12:54
6 6 Atbildēt

Vajag lai kāds bēglis ieskrien kādā pieturā, rotaļu laukumā vai pūlī. Tad, varbūt pamainīs policijai pilnvaras tā, lai bēgli APTURĒTU, nevis brauktu pakaļ, kamēr tas avarē ( kādu nosit).

Kā bija ar to Ogres gadījumu. Vajadzēja traumēt 3 policistus, taranēt auto ar 2 cilvēkiem ( vienu no tiem - bērnu), lai sāktu šaut.

Palaidniex 1.augusts 2019 15:39
1 2 Atbildēt

Mhm - un katram par godu paceltu gaisā vismaz vienu no pieciem policijai neesošajiem helikopteriem...

Tā kā "pa pjaņiem" visādi pamuļķi neapsitās arī bez policijas palīzības.

Leons 1.augusts 2019 22:46
2 2 Atbildēt

Malači kārtībnieki!

650 2.augusts 2019 10:45
0 1 Atbildēt

Žēl par piegānīto Grebnera parku.Ap 1:52 ir lieliski redzams, cik metru (vai centimetru) palika līdz pretimbraucēja purnam.Jelgavas menti visos laikos ir bijuši lohi.Tendence skaidra- 90tie ir klāt.No portālu titullapās lasāmajām žēlabaini saldkaislajām atmiņām pārlielupes zeku tvarstīšanas 25gadu "jubilejā" līdz pilnīgam besperģelam uz ielas un sadzīvē.Bravo.

Palaidniex 2.augusts 2019 11:26
1 51 Atbildēt

Kāpēc tu mums nestrādā policijā - uz ielām uzreiz būs kārtība un policija strādās pareizi.

Ja kāds pa šmigu nokraujas - kā pie tā vainīga policija? Nav pat starpības - pats uzrīkoja avāriju vai muka no policijas.

Tak nepolicija viņam stūri groza, ne pedāļus spaida.

650 2.augusts 2019 11:58
1 1 Atbildēt

Ar ko (tavupraat..) profesionālis atšķras no loha? Tavuprāt šis ir ok- kad beidzamajā laikā gandrīz nupat jau ikkatrs mēģinājums pieturēt kādu "aizdomīgo" beidzas ar izjādi pa visu pilsētu? Ja viņš būtu iedrifēis purnā pretimbraucējam ar saviem tiem 120 pilsētā??? Ko tu, petj, taka tāds pāvs lepni kuņģi izgāzis tur tā vaļjažna tā vnk po-ujā tā slinki pieej pie tā potenciālā bandīta viņu "pārbaudīt"? Tev tavs p-rnieks NAV izmācījis, kas un kā jādara, ja nu tas pārbaudamais pēkšņi izrādīsies tiešām tās pārbaudes "cienīgs"? Viņš tev mācīja "ar roku aiz matiem" to suudu "apturēt"? Labi ka vel uz kājas neuzbrauca- arī to nav pamācījis, kā stāvēt, kad ar potenciālo svarīgo "klientu" runā.Nerunājot nemaz ka piebraukt priekšā vai ar tiem suuda milicijas dzelžiem noriskēt un to pasākumu aprubīt uzreiz pašā iegīglī.Bet nee, vajag visu pilsētu izjaat un reālus draudus pilsētnieku dzīvībām uztaisīt.Lohs loha galā, kur tik nepaskaties, visur.

Palaidniex 3.augusts 2019 10:19
0 0 Atbildēt

Kā jau teicu - ej strādāt policijā!

Es nopietni!

Varēsi ar darbiem parādīt/pierādīt savu palagu vēstījumus.

Es nopietni!

J MC 2.augusts 2019 22:03
1 0 Atbildēt

Varēj jau nu pajoli mierīgi pabraukt nopakaļus. Čalis samīzies būtu rāmi mierīgi aizripinājis uz māju. Bet nē! Vajag izplosīties pa pus pilsētu. Laimīgā kārtā bez kritušajiem. Debiloidi, karoče!

Palaidniex 3.augusts 2019 10:20
0 0 Atbildēt

Domāju, ka konkrētais debloīds pirmajā lēcienā no bailēm varēj pat bez pakaļdzīšanās nokristies.

Universālas receptes pret idiotu radošuma nav.

Pēc kautiņa visi gudri.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti