Kurzemē aiztur Ferrari vadītāju, kurš brauca ar ātrumu 213km/h (+ VIDEO) 28

 
iAuto | 6.septembris 2019 16:40

1.septembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja amatpersonām patrulējot Talsu pusē, divu stundu laikā izdevās aizturēt divus transportlīdzekļu vadītājus par ievērojamu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu – motocikla vadītājs to pārsniedza par 57km/h, bet automašīnas Ferrari vadītājs – par 123km/h, sasniedzot 213 km/h.

Plkst. 16.30 1982. gadā dzimis vīrietis Kuldīgas novada Rendas pagastā uz autoceļa Talsi – Stende – Kuldīga vadīja motociklu Yamaha YZFR1 ar ātrumu 147 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90km/h. Turklāt vīrietis vadīja motociklu bez noteiktā kārtībā iegūtas vadītāja apliecības, kā arī transportlīdzeklim nebija veikta apdrošināšana un tehniskā apskate. Savukārt Talsu novada Lībagu pagastā, uz autoceļa Rīga – Ventspils 1980. gadā dzimis vīrietis ar automašīnu Ferrari 488 Spider, brauca ar ātrumu 213 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Abiem t/l vadītājiem noformēts administratīvo pārkāpumu protokols. Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 149.8 pants paredz, ka par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, — uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no divsimt četrdesmit līdz trīssimt divdesmit euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz trim mēnešiem.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trīssimt sešdesmit līdz četrsimt astoņdesmit euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Savukārt LAPK 149.24 pants paredz, ka par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit pieciem līdz simt divdesmit euro, bet par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, uzliek naudas sodu mopēda vadītājam no trīsdesmit līdz piecdesmit pieciem euro, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — no astoņdesmit pieciem līdz simt divdesmit euro.

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 6.septembris 2019 16:54
11 2 Atbildēt

Noķēra ta noķēra, bet nu man kaut kā līdz galam neticas par to ātrumu 213 km/h ( līdz 100 - vai nu aiz matiem ja pavelk 150 km/h vēl kaut kā puslīdz noticēšu) nemaz tika ātri ar negāja + neticu ka CP varēja tik ātri apgriezt auto un uzraut lai Ferrari tik ātri noķertu.

to Wala 6.septembris 2019 17:07
7 1 Atbildēt

Piekrītu, varbūt ferrari vadītājs, saka mest nost ātrumu, kad ekipāžu pamanīja. Jēgas tālāk lidot nebija.

LMT 6.septembris 2019 17:06
6 0 Atbildēt

Nepamanīju stādināšanas faktu, mierīgi varēja braukt tālāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 4

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 27

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti