Motociklists Liepājā bez tiesībām, reibumā pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu un bēg no policijas (+ VIDEO) 10

 
Valsts Policija | 12.septembris 2019 13:20

Vakar, 11.septembrī ap pulksten 22:45, Liepājā, Brīvības ielā Valsts policijas trafarētā automašīna fiksēja motociklu “Kawasaki”, kura vadītājs, ignorējot luksofora sarkano aizliedzošo signālu, šķērsoja krustojumu ar ātrumu 88 kilometri stundā vietā, kur atļauts pārvietoties ar 50 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 38 kilometriem stundā.

Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un uzsāka bēgšanu, nogriežoties no Brīvības ielas uz Tirgus ielu, pēc kā turpināja kustību pa Zemnieku ielu, tālāk pa Brīvības ielu uz Grobiņas pusi. Motocikla vadītājs turpināja nereaģēt uz zilās gaismas un skaņas signāliem un rīkojumiem apturēt transportlīdzekli.

Bēgot, motocikla vadītāja ātrums sasniedza līdz pat 216 kilometriem stundā. Vadītājs tika apturēts Grobiņā, pie ceļa brauktuves nomales labās puses. Motocikla vadītājs, 1993.gadā dzimis vīrietis un tā pasažieris, 1991.gadā dzimis vīrietis, tika aizturēti un viņiem tika uzlikti roku dzelži. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka motocikla vadītājam nav likuma noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kā arī viņš transportlīdzekli vadījis, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē.

Vīrieša izelpā konstatētas 0,89 promiles alkohola. Pats motocikla vadītājs paskaidro, ka bēdzis no policijas, jo apzinājies, ka viņam nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un ir bijis alkohola reibumā. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat vīrietim ir noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls un par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 kilometra stundā līdz 40 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona". Vīrietim ir noformēts arī administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus. Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pasažieris 13.septembris 2019 13:25
3 0 Atbildēt

Un par ko pasažieri apcietināja? Kādu CSN punktu viņš pārkāpa?

JanJan 12.septembris 2019 14:49
3 4 Atbildēt

Žēl, ka mocis neiebrauca kokā.

Kanibaals 12.septembris 2019 21:10
2 0 Atbildēt

Labi nav, bet kādu brīdi jautri. Gluži kā pačurājot biksēs kādu laiku ir silti.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti