Policija aptur autovadītāju, kurš ar Audi traucas ar ātrumu 183 km/h (+ VIDEO) 17

 
Valsts Policija | 27.septembris 2019 19:02

Uz autoceļa Valmiera - Smiltene automašīna traucas ar ātrumu 183 km/h

26.septembrī ceturto gadu pēc kārtas visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, sadarbībā ar Eiropas Komisiju notika Eiropas ceļu policijas tīkla organizētā kampaņa “EDWARD” jeb “Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem”. Diennakts periodā akcijas ietvaros Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā par dažādiem pārkāpumiem kopā sastādīti 253 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem par atļautā braukšanas pārsniegšanu, kopā 183 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Aizvadītajā diennaktī Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā tika reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kur nebija neviens bojā gājušais, taču divos no gadījumiem bija divas cietušas personas. Pozitīvi, ka vienā no iecirkņiem - Gulbenes iecirkņa apkalpojamā teritorijā nav reģistrēts neviens negadījums.

Tieši ātrums, tāpat kā ikdienā, akcijas laikā bija visizplatītākais ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums. Lielākais konstatētais atļautā braukšanas pārkāpums tika reģistrēts autoceļa Valmiera – Smiltene posmā, kur automašīnas “Audi” vadītājs savu transportlīdzekli vadīja ar ātrumu 183 km/h. Akcijas ietvaros tika konstatēta virkne pārkāpumu, kur atļautais braukšanas ātrums bija robežās no 135 km/h līdz 145 km/h. Alūksnes iecirkņa apkalpojamā teritorijā vien tika konstatēti septiņi šādi pārkāpumi.

Aizvadītajā posmā tika organizētas arī transportlīdzekļu vadītāju masveida pārbaudes, kuras laikā Valkas iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika konstatēts viens mehāniskā transportlīdzekļa vadītājs reibumā - 1,72 promiles, kā arī trīs velosipēdu vadītāji reibumā. Divi Madonas iecirkņa apkalpojamā teritorijā – Madonas un Varakļānu novadā, viens – Limbažu novadā. Tāpat, veicot satiksmes uzraudzību, tika pamanīts transportlīdzeklis, kurš pārvadāja nenostiprinātu kravu. Veicot padziļinātu personas pārbaudi, tika konstatēts, ka persona ir izsludināta starptautiskā meklēšanā. Atbilstoši meklēšanas iniciatora norādījumiem, bija jāveic konkrētas darbības, bet fiziski aizturēt personu nebija nepieciešams.

Kopumā Latvijai ir izdevies aizvadīt dienu bez avārijās bojā gājušiem cilvēkiem, tomēr reģistrēti vairāki negadījumi ar 12 cietušajiem, Rīgā – 7, Kurzemē – 2, Vidzemē – 2, Latgalē – 1.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ments 27.septembris 2019 23:21
14 1 Atbildēt

Video ir labi redzams, ka mēs pārkāpēju neuzskatām par bīstamu, bet apturējām, jo tas ir labi statistikai. Ja mums būtu bijušas aizdomas, ka braucējs ir neadekvāts un apdraud citus satiksmes dalībniekus, mums neienāktu prātā riskēt ar savu dzīvību, mēģinot apturēt ar 183km/h braucošu auto ar frontālu sadursmi, iebraucot pretējā joslā. Bijām pilnīgi pārliecināti, ka pārkāpējs apzinās ko dara un spēs mierīgi apturēt auto.

Dīns 28.septembris 2019 12:41
11 1 Atbildēt

Nē Jaņčuk, tu pats kaut ko nesaproti.

Biežāk sūdus sastrādā nevis lidotāji, bet tie kuri vienkārši neprot braukt, tie kuri raustās, nejūt auto gabarītus, vai pat brauc aizdomīgi lēni. Uz reiz varu pateikt, ja LV nebūtu neviena lidotāja, negdījumu skaits samazinātos max par 20%, visi pārējie ir vienkārši tie kuri neprot, un loti iespējams nekad nepratīs braukt ar automašīnu, vini vienkārši nesaprot, kā to darīt. Protams tik ātri braukt nevajadzētu, pa LV celiem, bet jebkurā gadījumā, nu nav tas iemesls visām šīm neskaitamajām avārijām.

Dīns 28.septembris 2019 0:03
6 4 Atbildēt

Katru gadu bojāgājušo skaits uz ceļiem palielinās, būtu labāk domājuši, kā ar to cīnīties, nevis likt video kurā redzams, kā tiek aizturēts autovadītājs kurš brauc nedaudz ātrāk par citiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti