Policija aptur autovadītāju, kurš ar Audi traucas ar ātrumu 183 km/h (+ VIDEO) 17

 
Valsts Policija | 27.septembris 2019 19:02

Uz autoceļa Valmiera - Smiltene automašīna traucas ar ātrumu 183 km/h

26.septembrī ceturto gadu pēc kārtas visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, sadarbībā ar Eiropas Komisiju notika Eiropas ceļu policijas tīkla organizētā kampaņa “EDWARD” jeb “Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem”. Diennakts periodā akcijas ietvaros Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā par dažādiem pārkāpumiem kopā sastādīti 253 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem par atļautā braukšanas pārsniegšanu, kopā 183 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Aizvadītajā diennaktī Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā tika reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kur nebija neviens bojā gājušais, taču divos no gadījumiem bija divas cietušas personas. Pozitīvi, ka vienā no iecirkņiem - Gulbenes iecirkņa apkalpojamā teritorijā nav reģistrēts neviens negadījums.

Tieši ātrums, tāpat kā ikdienā, akcijas laikā bija visizplatītākais ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums. Lielākais konstatētais atļautā braukšanas pārkāpums tika reģistrēts autoceļa Valmiera – Smiltene posmā, kur automašīnas “Audi” vadītājs savu transportlīdzekli vadīja ar ātrumu 183 km/h. Akcijas ietvaros tika konstatēta virkne pārkāpumu, kur atļautais braukšanas ātrums bija robežās no 135 km/h līdz 145 km/h. Alūksnes iecirkņa apkalpojamā teritorijā vien tika konstatēti septiņi šādi pārkāpumi.

Aizvadītajā posmā tika organizētas arī transportlīdzekļu vadītāju masveida pārbaudes, kuras laikā Valkas iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika konstatēts viens mehāniskā transportlīdzekļa vadītājs reibumā - 1,72 promiles, kā arī trīs velosipēdu vadītāji reibumā. Divi Madonas iecirkņa apkalpojamā teritorijā – Madonas un Varakļānu novadā, viens – Limbažu novadā. Tāpat, veicot satiksmes uzraudzību, tika pamanīts transportlīdzeklis, kurš pārvadāja nenostiprinātu kravu. Veicot padziļinātu personas pārbaudi, tika konstatēts, ka persona ir izsludināta starptautiskā meklēšanā. Atbilstoši meklēšanas iniciatora norādījumiem, bija jāveic konkrētas darbības, bet fiziski aizturēt personu nebija nepieciešams.

Kopumā Latvijai ir izdevies aizvadīt dienu bez avārijās bojā gājušiem cilvēkiem, tomēr reģistrēti vairāki negadījumi ar 12 cietušajiem, Rīgā – 7, Kurzemē – 2, Vidzemē – 2, Latgalē – 1.

 
Visi komentāri
 
Es 27.septembris 2019 21:31
1 1 Atbildēt

Nesaprotu, kāpēc rAudi vadītājs apstājās, ja varēja maukt tālāk???

Es 27.septembris 2019 23:11
1 0 Atbildēt

Nu ja gribas izlaist jābrauc uz tuvāko normālo valsti, PL bāni, tur vari lidot....atļautais 140 bet ja ceļš nav noslogots var arī 250 km/h

Ments 27.septembris 2019 23:21
14 1 Atbildēt

Video ir labi redzams, ka mēs pārkāpēju neuzskatām par bīstamu, bet apturējām, jo tas ir labi statistikai. Ja mums būtu bijušas aizdomas, ka braucējs ir neadekvāts un apdraud citus satiksmes dalībniekus, mums neienāktu prātā riskēt ar savu dzīvību, mēģinot apturēt ar 183km/h braucošu auto ar frontālu sadursmi, iebraucot pretējā joslā. Bijām pilnīgi pārliecināti, ka pārkāpējs apzinās ko dara un spēs mierīgi apturēt auto.

Dīns 28.septembris 2019 0:03
6 4 Atbildēt

Katru gadu bojāgājušo skaits uz ceļiem palielinās, būtu labāk domājuši, kā ar to cīnīties, nevis likt video kurā redzams, kā tiek aizturēts autovadītājs kurš brauc nedaudz ātrāk par citiem.

Jānis 28.septembris 2019 1:03
0 3 Atbildēt

Dīns. Nu domāšana? Labi sāksim paskaidrot. Nedaudz pirmkārt tas nav. Otrkārt kā tu domā padoma teorētiski, ja visi tagad sāktu braukt piemēram ar auto 30 km/h ne ātrāk iedomājies? principā nebūtu neviens bojāgājušais traģisku autoavāriju tik pat kā nebūtu. Tā ka galvenais kas samazina bojāgājušo skaitu ir auto braucējs, kas brauc lēni un uzmanīgi.

Tā ka tur nav kaut kādi mistiski domātāji kā cīnīties ar to, lai nebūtu bojāgajušie. Ir jāsāk ar sevi. Ir jādomā kur tu brauc ātri un arī daži labi "agresīvi" kur vajag domāt par drošību nevis ka tik ātrāk kaut kur, ka tik apdzīt. Protams arī daudz tas par to vai rāda pareizi pagriezienu vai es pagaidu transportlīdzekli ka griežos no mazās sānieliņas vai es nebraucu pie dzeltenās gaismas. Vai es arī ievēroju ka ir tāda suga ka "riteņotāji" un uzskata viņus arī par kaut ko nevis ko šis tur dara es skrienu man vajag ātrak un ātrāk. Tātad akal pienākam pie tā ka galvenais ir braukt tā, lai ātrums nebūtu nejēdžīgi liels vietās kur to nevajag. Vispār ātrums liels nogalina visur. Un domat arī par to, ka ir "riteņbraucēji" īpaši pilšetā pastāv varbūtība ka var uzbraukt. Ja par to domās tad arī nebūs tik daudz bojāgajušie.

Dīns 28.septembris 2019 12:41
11 1 Atbildēt

Nē Jaņčuk, tu pats kaut ko nesaproti.

Biežāk sūdus sastrādā nevis lidotāji, bet tie kuri vienkārši neprot braukt, tie kuri raustās, nejūt auto gabarītus, vai pat brauc aizdomīgi lēni. Uz reiz varu pateikt, ja LV nebūtu neviena lidotāja, negdījumu skaits samazinātos max par 20%, visi pārējie ir vienkārši tie kuri neprot, un loti iespējams nekad nepratīs braukt ar automašīnu, vini vienkārši nesaprot, kā to darīt. Protams tik ātri braukt nevajadzētu, pa LV celiem, bet jebkurā gadījumā, nu nav tas iemesls visām šīm neskaitamajām avārijām.

kaarleens 28.septembris 2019 18:55
0 1 Atbildēt

Un -20% negadījumu, tas ir slikts rādītājs? Ceļu policija karstu 4urātu, ja viņiem izdotos samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu par 20%!

Dīns 29.septembris 2019 13:23
4 1 Atbildēt

Tu vel nesaproti plānprātiņ?

"Reklamē" tikai ātruma pārkāpējus, a kur tie visi pārējie slepkava, kuri ar pavertām mutēm un izbolītām acīm stāv krustojumā un domā ko darīt? Tie būtu uzreiz no cela jānovāc, jo agrāk, vai vēlāk tik un tā sarīkos avāriju. Nemaz nerunāsim par auto tehnisko stāvoklis, tur kādi vismaz 50% automašīnu būtu no ceļiem jānovāc.

Dīns 28.septembris 2019 12:49
4 1 Atbildēt

Un kas attiecas uz velosipēdistiem, tad problēmas būs tik ilgi, kamēr nebūs sakārtota infrastruktūra velosipēdistiem.

Jo saproti vienu, ja uz brauktuves sastopas lēnāks transporta līdzeklis ar ātrāku transporta līdzekli, tad problēmas būs VIENMĒR, un bez izņēmumiem.

msh 28.septembris 2019 13:44
1 0 Atbildēt

Kas tas ir - "sakārtota infrastruktūra velosipēdistiem"?

Velosipēdistu infrastruktūru ļoti bieži projektē autobraucēji, kuri pat ja ar velosipēdu brauc, tad tikai lai ar kaut kādu lēnu ātrumu paniekotos. Rezultātā top veloceliņi, kas priekš tam, lai ar velosipēdu pārvietotos nav derīgi, jo braucot ar normālu ātrumu [25-30+] vai nu ir jāraustās, vai pastāv risks kādai mašīnai ielikt sānā, vai arī vienkārši ļoti neērti jābrauc...

Dīns 28.septembris 2019 15:43
2 1 Atbildēt

Kādēl tu man uzdod jautājumu uz kuru pats jau zini atbildi?

Tā arī ir, tā infrastruktūra ir nesakārtota.

Es vairāk par to, ka problèmas būs tādēļ, ka satiekas ātrāk braucošais ar lēnāk braucošo.

ezis71 29.septembris 2019 8:11
0 0 Atbildēt

"Un kas attiecas uz velosipēdistiem, tad problēmas būs tik ilgi, kamēr nebūs sakārtota infrastruktūra velosipēdistiem."

Sanāca man te pastāvēt minūtes 20 piekdienas vakarā uz Brīvības ielas Juglā,viens cilvēks bija jāsagaida tur kur Mikroķirurģijas centrs.Tur tak bīstami šķērsot veloceliņu,citi nesās kā dulli,viņi laikam iedomājās kad veloceliņš ir vieta sacensībām.Ļoti daudzi ignorē sarkano luksafora gaismu un mauc pāri Murjāņu ielai.Viens skuķis ar savu sporta velo kurš mauca pāri pie sarkanā pilnā hodā(ap 40 km/h) gandrīz uztriecās vienai sievietei ar mazu bērnu pie rokas.Gadu nodzīvoju Kopenhāgenā bet kaut ko tādu gan ne reizi neredzēju,neviens pie sarkanā nebrauc un veloceliņus arī neizmanto treniņiem velomaratonā.Tā kā tava piedāvātā infrastruktūra neko nedos jo cilvēkiem tukši čaiņiki(galva).

Dāņi ar kalnu velosipēdiem nebraukā,lielākā daļa pārvietojas ar pilsētas velosipēdiem kuriem šauras riepas un fiksīši viņiem modē.

Janis 28.septembris 2019 1:11
0 3 Atbildēt

Es. ar debīlajiem komentiem nav ko runāt. Bet ja nesparoti tad paskaidoršu. Ja viņš mauktu tālāk tad ceļu policija viņam sāktu džīties pakaļ un ja noķertu, kas visdrīzāk notiktu tā vai tā tad vēl būtu daudz lielākas nepatikšanas. Par mukšanu iespējams būtu vispār jāšķiras no apliecības tas ir maigākais. Visdrīzāk būtu jāsēz līdz 15 dienaktim vai naudas sods no 1200 līdz 1400. eiro un vel pie tā tiesības nost.

teleskops 28.septembris 2019 8:34
1 1 Atbildēt

Varbūt lidosim visi uz 180 vai pat ātrāk un paskatīsimies kāds būs rezultāts ja jau gribi lidot to vari darīt auto sacīkšu trasē nevis uz koplietošanas ceļiem.

kaarleens 28.septembris 2019 18:48
0 0 Atbildēt

Ja jūs zinātu, kas notiek Gulbenes novada remontējamajā posmā Gulbene-Kazupīte, tad neteiktu, ka Gulbenē ir labākais policijas iecirknis. Šajā ceļa posmā, kir notiek remonts, visi nēsājas kā traki, it sevišķi Stāmerienas pagasta iedzīvotāji. Pārsniedz ātrumu, apdzen visus pa grantinieku, ka akmeņi vien šķīst pa gaisu. Ignorē sarkanās gaismas signālus, radot problēmas pretim braucošajiem. Un policija tur nekad nav sastopama.

Dīns 29.septembris 2019 13:28
5 1 Atbildēt

Nu un ko tu vēlējies saigaidīt no pāķos dzīvojošiem neaudzinātiem alkaholiķiem?

Protams ne visi tādi, bet vismaz puse noteikti.

Latvietis 29.septembris 2019 11:47
2 3 Atbildēt

183km/h kurš tam mudakam devis tādas atļaujas pārkāpt ātrumu, pārkāpi nu tad pats vainīgs. Mudaks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Aptuveni 160 000 eiro - BMW piesaka jauno M4 CS (+ FOTO)

Pasūtīšanai M4 CS kļūs pieejams maija beigās, ražošana sāksies jūlijā. Lasīt vairāk

 

Xpeng G6 kļūst pieejams Eiropā 5

Ķīnas autobūves uzņēmums Xpeng uzsācis elektriskā SUV Coupe G6 pārdošanu Eiropas tirgū. Sākumā tās ir četras valstis, taču turpinājums sekos. Lasīt vairāk

 

Drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām (+ VIDEO) 32

Parasti rudenī vērojamas garas rindas pie riepu servisiem, jo autovadītāji teju vienā brīdī ir nolēmuši mainīt vasaras riepas pret ziemas. Pavasarī aina pavisam citādāka. Riepu maiņu process notiek bez garām rindām, tomēr drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām. Ko ņemt vērā, izvēloties vasaras riepas? Lasīt vairāk

 

Aplēsta summa, ko par vēja parkiem varētu saņemt iedzīvotāji (+ VIDEO) 16

Gadiem ilgi savstarpēji “cīnoties” iedzīvotājiem un vēja parku attīstītājiem, Latvija pamatīgi iepalikusi saviem kaimiņiem vēja enerģijas attīstībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti