VID Rīgā konfiscē 800 litrus nelegālas degvielas, aprīkojumu un citus pierādījumus 1

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/vid_gov

Nozare.lv | 3.oktobris 2019 14:04

Nodokļu un muitas policija, apsekojot kādu teritoriju Rīgā, atklāja, ka tajā nelegāli tirgo no Krievijas ievestu degvielu. Sāktas 2 administratīvā pārkāpuma lietas un izņemtas 2 liela tilpuma tvertnes, aptuveni 800 litri dīzeļdegvielas un citi lietiskie pierādījumi.

Pārbaudot informāciju par iespējamu nelikumīgu degvielas realizāciju, VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas veica teritorijas apsekošanu. 

Tās laikā tika konstatēts nelegālās dīzeļdegvielas tirdzniecības fakts, kad degviela tika nolieta no kāda Krievijā reģistrēta "Volvo" kravas transportlīdzekļa. Transportlīdzeklis pārsūknēšanas sistēmai bija pieslēgts ar cauruļu sistēmu, kas savienota ar blakus stāvošā Latvijā reģistrētā "Volkswagen" kravas furgonā ievietotiem rezervuāriem, kuros tika pārsūknēta degviela.

Par konstatēto pārkāpumu ir uzsāktas divas administratīvā pārkāpuma lietas. Tās ietvaros izņemtas divas plastmasas tvertnes, kuru tilpums ir viena tonna katrai, aptuveni 800 litri dīzeļdegvielas, degvielas sūknis, caurules un citi lietiskie pierādījumi, kā arī Krievijā reģistrētais "Volvo" markas transportlīdzeklis un Latvijā reģistrētais "Volkswagen" markas transportlīdzeklis. 

"Volkswagen" pagājušā gada oktobrī ir beigusies tehniskā apskate un obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļa apdrošināšana (OCTA), kā arī tas Ceļu satiksmes drošības direkcijā noņemts no uzskaites atsavināšanai.

VID atgādināja, ka, ievedot degvielu Eiropas Kopienas teritorijā no trešajām valstīm transportlīdzekļa standarta degvielas tvertnēs, tā ir atbrīvota no ievedmuitas nodokļiem, t.sk. akcīzes nodokļa. Tomēr jebkādas darbības ar šādā veidā ievestu degvielu, izņemot tās izlietošanu transportlīdzekļa, ar kuru tā ievesta, darbināšanai, ir aizliegtas.

 
Visi komentāri
 
jaanis 3.oktobris 2019 23:31
1 1 Atbildēt

Kārtējā nabagķeršana. Baigā kontrobanda jau gan. Varētu padomāt, ka Rossijā degviela pa brīvu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti